Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Onko kirjasto nyt kaikille avoin. -projektin loppukatsaus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Onko kirjasto nyt kaikille avoin. -projektin loppukatsaus"— Esityksen transkriptio:

1 Onko kirjasto nyt kaikille avoin. -projektin loppukatsaus
Onko kirjasto nyt kaikille avoin? -projektin loppukatsaus projektipäällikkö Elina Kilpiö

2 Saavutettavat kirjastopalvelut
Yleisillä kirjastoilla ja Celialla on yhteinen pyrkimys: edesauttaa kansalaisten yhdenvertaisuutta kirjastopalvelujen käyttäjinä. Celialla yli äänikirjan kokoelma, joka edelleen karttuu. Näihin asti käytössä keskitetty malli: asiakkuus Celiassa. Keskitetyllä mallilla oli vuoteen 2013 mennessä tavoitettu noin 7,5% lukemisesteisten arvioidusta määrästä.

3 Kirjasto kaikille -projektin tehtävät
Projektin päätavoite: Lukemisesteisten asiakkaiden tavoittaminen nykyistä paremmin yleisten kirjastojen ja Celian verkkopalveluiden avulla. Pidemmän aikavälin tavoite: Pysyvä toimintatavan muutos: keskitetystä palvelusta hajautettuun palvelumalliin

4 Muutosten keskellä Asiakaskokemuksia:
”Kirjastossa virkailija joutui käyttämään aikaansa minun asioihini, ja kaksi oikeaa kirjaston asiakasta joutui jonottamaan.” ”…mahtava valikoima, elvyttää aivotoimintaa…" Kirjaston henkilökunnan kokemuksia: ”En ollut ehtinyt perehtyä uuteen malliin, kun sitä jo asiakas kysyi. Oli kiusallista sanoa, että en tiedä.” ”Palkitsevaa, kun asiakas tulee myöhemmin kiittämään, miten hyvän palvelun kirjasto hänelle järjesti.”

5 Asiakasmäärien muutos projektin aikana
Asiakasmäärien muutos projektin aikana Potentiaalisten asiakkaiden lukumäärä alueella (arvio: 5 % asukkaista) Tavoitetut asiakkaat (prosenttiosuus)

6

7 Celian verkkopalveluun asiakkaita rekisteröivät kirjastot

8 Korkeakoulukirjastot mukaan
Korkeakoulukirjastoille myös oikeudet liittää lukemisesteisiä asiakkaitaan Celian asiakkaiksi. Korkeakoulukirjasto neuvoo ja opastaa asiakkaitaan Celian palvelujen suhteen sekä tekee tuotantotilauksia opiskelijoiden tarvitsemista kurssikirjoista. Lukemisesteiset opiskelijat saavat tietoa ja opastusta Celian palveluista omasta kampuskirjastostaan. Marraskuuhun 2015 mennessä Celian yhteisöasiakkaaksi on tullut 26 korkeakoulukirjastoa.

9 Tulevaisuuden tavoitteet
Kirjastot - Celia yhteistyö jatkuu projektin jälkeen normaalityönä. Pyrkimys: Tavoittaa lukemisesteisiä yhä lisää palveluiden piiriin. Saavuttaa resurssihyötyjä verkkopalveluita tarjoamalla. Huolehtia myös ei-verkonkäyttäjien palveluista.

10 Kiitokset tähänastisesta – työ jatkuu
Projektiryhmän ja projektin omistajan puolesta kiitos Aktiiviselle projektin ohjausryhmälle, jossa oli mukana vaikuttajia eri puolilta Suomea. Kirjastoille ja celialaisille, jotka alusta saakka ovat olleet innostuneina mukana rakentamassa.


Lataa ppt "Onko kirjasto nyt kaikille avoin. -projektin loppukatsaus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google