Pysy hyvässä työvireessä TOUKOKUU. ISTOCK Jätteenkuljettajat tuntevat väsymystä työpäivän aikana Näin jäteautonkuljettajat vastasivat kyselyssä ”Improving.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Käytä työaikasi siihen minkä osaat ja mihin sinut on palkattu
Advertisements

Uni ja vuorotyö Samira,Krista ja Sumaya
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Akavan toiveet ja tavoitteet työsuojelulautakuntien toiminnalle Valtakunnallinen työsuojelun vastuualueiden työsuojelulautakuntien seminaari
Voimavaroja arkeen, vuorokausirytmi osana hyvinvointia
PÄIVÄKODIN HENKILÖSTÖN TYÖAIKA Laadittu
AMMATTITAITOKILPAILUIHIN VALMISTAUTUMINEN Espoo Meripuisto.
JUOKSUA HARRASTAVAN RAVITSEMUS
ASUNTOLAKURSSI SUUNNITELMA.
PELIMIEHEN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA BJRS 02 WHITE Kesä 2014.
TYÖEHTOSOPIMUS JA PALKKA
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
TYÖAIKAAN LIITTYVIÄ SÄÄDÖKSIÄ JA SÄÄNNÖKSIÄ
Hyvinvointia työstä.
Mistä koirat saa energiaa
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
VIREYS JA UNI.
Lyhytkierto tam 37.
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
Koira Koira on neli jalkainen. Nisäkäs Oppii temppuja Ihmisen lemmikki
Uni ja lepo -yleistä Ihminen nukkuu noin 1/3 elämästään.
Koira - Koira on nelijalkainen - Nisäkäs - Sille voi opettaa erilaisia temppuja - Yleensä ne ovat ihmisten lemmikkejä, mutta niitä voi myös käyttää pelastajakoirina.
URHEILIJAN RAVITSEMUS
Täytä harjoituspäiväkirjaa päivittäin (lepo/ravinto/liikunta) valmentajiesi ja alla olevien ohjeiden mukaan. Kirjan alussa on ravintoon ja lepoon liittyviä.
Hyvän ateriarytmin sovittaminen harjoitusrytmiin © Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio.
Työhyvinvointi JOULUKUU. Mitkä ovat kolme parasta asiaa työssäsi? © Työterveyslaitos 2016 ? ISTOCK.
tarkastelee vauvan ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen malleja ja niiden vaikutusta lapsen kehitykseen lapsen minäkuvan muodostuminen lapsella biologinen.
Käytätkö säännöllisesti energiajuomia?. Tiesitkö että? Energiajuomia käyttävillä nuorilla on kaksinkertainen määrä päivittäisiä univaikeuksia, päänsärkyä.
UNI Unen rakenne 1. Vaihe >kevyt, lähes hereillä, 2. vaihe uni syvenee, 3-4. hidasaaltouni, syvä uni, josta siirtymä 2. vaiheen kautta REM-uneen, jossa.
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
Tyokalupakki.net Tupakoinnin lopettaminen. tyokalupakki.net Suurin osa tupakoitsijoista haluaa lopettaa Miksi kannattaa lopettaa? Kynnet ja sormet muuttuvat.
11. UNI JA LEPO Terveystieto 7.
 MARJAT, HYÖNTEISET, VILJA, HUNAJA JA KALA.  karhu syö myös lihaa.
Navigaattori Kunpa uni tulisi. Navigaattori 3 Unettomuus Aivojen ”unikeskus” ei pysty voittamaan ”valvekeskuksen” liian suurta aktiivisuutta.
RAVINTO. Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan.
Työskentely kuumassa KESÄKUU.
OAJ:n Kuopion paikallisyhdistyksen syyskokous
Pysy hyvässä työvireessä
Nimi:tuomas Luokka: 7b Päivämäärä:
Taukojumppa Työterveysergonomia.
Nuoren urheilijan ravitsemus
Toimiminen uhka- ja hätätilanteessa
Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.
Uni, lepo ja rentoutuminen
Työhyvinvointi JOULUKUU.
Liikutaan.
UNI JA LEPO.
Tekijät: Elsa, Noora ja jemina
Ravinto ja liikunta Urheilijan tai terveysliikuntaa harrastavan ihmisen haaste ravinnossa on löytää ruokavalioon sopiva energian määrä.
SEURAAVAT TAIDOT HYÖDYLLISIÄ OHJAAMISESSA JA KOHTAAMISESSA
Unettomuus Inka ja Milga.
Työaika ja vapaat.
6 TIETOISUUDEN MUUNTUVAT TILAT
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
Opintopsykologi Katja Hietanen
X-breikki: LIIKKUVA AMIS SAKU ry.
TYÖAIKA-ASIOITA Työaikalain pääsisältö. TES:ssa voi olla huomattavia poikkeuksia. (Soveltamisalarajaus ks. TAL 2 §)
Opintopsykologi Katja Hietanen
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Yrittäjyys antaa virtaa
Sääntöjä ulkopuoliseen arviointiin
Ergonomia Fyysisesti raskas työ.
Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

Pysy hyvässä työvireessä TOUKOKUU

ISTOCK Jätteenkuljettajat tuntevat väsymystä työpäivän aikana Näin jäteautonkuljettajat vastasivat kyselyssä ”Improving resilience in waste transports” (Työterveyslaitos 2016) © Työterveyslaitos 2016

Ruoka- ja kahvitaukoja jää pitämättä mm. tiukan työaikataulun vuoksi © Työterveyslaitos 2016 Missä vaiheessa työ- vuoroa kaipaatte eniten taukoa? Onhan sinun mahdollista pitää silloin tauko? ? Näin jäteautonkuljettajat vastasivat kyselyssä ”Improving resilience in waste transports” (Työterveyslaitos 2016) ISTOCK

Tauoilla tankataan energiaa työrupeamaan Tauot ovat tärkeitä sekä vireystilan että työtehon säilyttämiseksi Fyysisesti raskaassa työssä tauot tärkeitä elpymistaukoja Tärkeää tankata myös kroppaa © Työterveyslaitos 2016

ISTOCK Väsymys näkyy työskentelyss ä Väsymys vaikuttaa työssä suoriutumiseen ja työturvallisuuteen väsyneenä vaaratilanteita saattaa jäädä huomaamatta Väsymys on erityisen vaarallista sekä kuljettajalle itselleen että muulle liikenteelle nukahtelu on keskeisin syy monissa liikenneonnettomuuksissa © Työterveyslaitos 2016

ISTOCK Väsymykseen voi vaikuttaa nukkumalla riittävästi Aikuinen ihminen tarvitsee 7-9 tuntia unta joka yö Jo kahden kolmen tunnin päivittäinen univaje heikentää aivojen suorituskykyä merkittävästi Väsyneenä tulee helposti syötyä epäterveellisesti © Työterveyslaitos 2016

ISTOCK Vireys työpäivän aikana Nuku riittävästi ennen työpäivää Vältä alkoholia työpäivää edeltävänä iltana Syö säännöllisesti (säännölliset ruokatauot ylläpitävät vireyttä) © Työterveyslaitos 2016 Miten pidätte itsenne virkeinä työpäivän aikana? ?

ISTOCK Liian pitkät työpäivät väsyttävät Oman työpaikkamme periaatteet: Sallitut päivä- ja viikkotyöaika Ylitöiden maksimimäärät Vuorokausilepo Työnantaja on velvollinen huolehtimaan, että työaika- lainsäädäntöä noudatetaan ja siten rajoittaa esimerkiksi ylitöiden tekemistä © Työterveyslaitos 2016 ?

Ruokailu on tärkeä osa työpäivää Päivittäiset valintamme vaikuttavat siihen miten voimme ja jaksamme. Vireyden ja hyvinvoinnin kannalta ruokailussa kannattaa huomioida: Säännöllinen ateriarytmi Normaali annoskoko Monipuolinen ruokavalio Muista myös juoda vettä © Työterveyslaitos 2016 Kerro omat välipalavinkkisi! ? VALTION RAVITSEMUSNEUVOTTELUKUNTA