Palveluiden muutosten vaikutukset

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TURVALLINEN LÄÄKEHOITO – KERTAUSTA JA TEHYN NÄKEMYKSIÄ
Advertisements

Lahti kansalliseksi ympäristökaupungiksi sekä edelläkävijäksi kansallisen ilmasto- ja energiastrategian toteuttamisessa.
Toiminnan suunnittelu KPKssa.
Aivo2000 kuvaus.
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY 1 Kohti hyvinvoivaa Suomea Sosiaalialan Työnantajat ry:n linjauksia tulevalle hallituskaudelle
Avoimeen yhteistyöhön perustuva tehokas ja monipuolinen terveydenhuoltojärjestelmä
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
PK-kehittämispalvelut
Koulutuksen avulla kasvuun Koulutustarjontaa vähittäiskaupan alalle.
PERUSTURVA SIVISTYS - tuottaja MAATALOUS - tuottaja TEKNINEN - tuottaja VAPAA-AIKA - tuottaja YMPÄRISTÖ - tuottaja RAK.VALV. - tuottaja JÄRVINET OY -atk.
Lähiruokaa julkisen sektorin ruokapalveluissa
Antti Tuomela Toimitilapalvelujen organisoinnin ja laadunhallinnan kehittäminen Verkottuneen palveluorganisaation laadunhallinta Diasarja 2: T oimitilapalvelujen.
Kiinteistöjen ylläpitokustannusten vertailu ja tilastointi Kimmo Virtanen KTI Kiinteistötieto Oy
Tilaaja-tuottaja –toimintatapa sosiaali- ja terveystoimen palveluissa - Kuntatilaajan ja tuottajan yhteistyö Sami Fredriksson / Maijaliisa Junnila
Paikkatietojen hyödyntäminen Turun sosiaali- ja terveystoimessa sekä kasvatus- ja opetustoimessa Katariina Hilke Turun kaupunki / Strategia ja viestintä.
PALVELUSETELIKÄYTÄNNÖT RAUMALLA Pekka T. Jaatinen.
Helsingin terveydenhuollon oma ja ulkoinen palvelutuotanto Nykytila ja tulevaisuus.
Liikuntapalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteetMittaritAikatauluVastuu- henkilö 1. KKI Saada vähän liikuntaa harrastavat aktivoitua liikunnan pariin.
JÄRVI-POHJANMAAN YHTEISTOIMINTA-ALUE Maakuntaliiton alueellinen Paras – seminaari Alajärvi
Tilaaja-tuottaja-toimintatapa hyvinvointitoimijat.
Sosiaalinen kuntoutus
Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta.
1 AMMTILLISEN KOULUTUKSEN MERKITYS KUNNALLE
Voiko terveydenhuolto tuottaa terveyttä ja tulosta?
Esperi Care Parempaa hoitoa
Yleislääkäripäivät 2013: Kollegan työkyky
Turun kulttuuritoimen sopimusohjaus
Kevan toimintaympäristötutkimus 2012 – siirtymistä omaan palvelutuotantoon Kevan toimintaympäristötutkimus 2012: useat kunnat ovat palauttaneet ulkoistettuja.
Kouvolan kaupungin teknisen tuotannon tuotteistus ja kustannuslaskenta osana sopimusohjausjärjestelmää 2009– Tuija Peltola, talousanalyytikko.
Vaski-suunnittelutyöpaja Turku Työstetty Janne Marniemen esitystä
Tampereen Ateria liikelaitos Liikelaitosten johtokuntien koulutus tj. Tarja Alatalo.
1 IT-seminaari ISTEKKI OY 1.Yhtiön esittely Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ja Kuopion kaupungin IT- ja lääketieteellisen tekniikan palvelutuotantoyhteistyön.
Lahti kansalliseksi ympäristökaupungiksi sekä edelläkävijäksi kansallisen ilmasto- ja energiastrategian toteuttamisessa.
Ajankohtaista – seutusivistys
© Tampereen kaupunki Lainrikkoja-asiakkaat kunnallisen sosiaalityön haasteena Maria Palmgren johtava sosiaalityöntekijä Tampere.
OSAAMISEN KASVATTAMISTA YHTEISELLÄ KEHITTÄMISELLÄ - HYVINVOINTITOIMIALAN INFO /Eeva Nuottasaari.
Arki sujuu helpommin, kun apu löytyy läheltä. Johtokunnan kokous Ajankohtaiskatsaus Pertti Mäkelä
Imatran kaupungin organisaatiouudistus
Arki sujuu helpommin, kun apu löytyy läheltä. Johtokunnan kokous Ajankohtaiskatsaus Pertti Mäkelä
OEH ja todellinen tuote OEH ja tuotemielikuva ?
Laatu ammattikeittiössä
Verkkopalveluiden IT-palvelunhallintamalli A-klinikkasäätiölle
Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Jukka Lindberg, tilaajajohtaja.
Case Oulun kaupunki ja Monetra: Keskitetyn hallinnon siirtäminen tytäryhtiöön Anne Piikivi, Oulun Kaupunki, Oulun Konttori –liikelaitos Päivi Pitkänen,
Asiakaspalvelu 2014 Toimintamallin ja toimintaympäristön pilotointi v.1.0 Pilotoinnin seuranta
Koulutuksen järjestäjien yhteistyöverkostot Kokkola Riikka-Maria Yli-Suomu, Koulutuksen järjestäjien yhdistys ry.
Palveluntuottajajärjestöjen rooli tulevaisuudessa SOSTE
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Sedussa Dialoog.
www.yhteisokeskus.fi Järjestöjen ja kuntien välinen yhteistyö Milja Karjalainen Satakunnan yhteisökeskus Sirpa Kynäslahti Porin kaupunki.
Palvelutarjotin – välineitä aktiiviasiakkuuteen * Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / Terhi Kukkonen Terhi Kukkonen Aktiiviasiakashanke.
Mannervesi Ravitsemis- ja puhtaanapitopalveluiden järjestämistavan valinta Johtoryhmä Dnro 455/ /2016.
Kulttuurilautakunta /Tarja Saarelainen 1 Transmodernin julkisen hallinnon tilaaja - esimerkkinä kulttuurilautakunta Fokus tehokkuuden, tuottavuuden.
Kirjaston kotipalvelu  Toimitetaan kirjaston aineistoja niille asiakkaille, jotka eivät itse pääse kirjastoon  Palvelu on asiakkaille sama, mutta toteutustapa.
Haka 10 vuotta Vaikutukset korkeakoulujen tietohallintoon ja julkishallintoon.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Green Office –ympäristöjärjestelmä
SOTE-organisaatioihin liittyviä käsitteitä keskustelun pohjaksi
Esiselvitys.
Turvapalvelut alkaen -vaihtoehtojen vertailu
LOKOMO- Laatua opinto-ohjaukseen kohdennetusti moniverkostoissa
Valmistelun organisointi 1.9. alkaen
Osavuosikatsaus 1/2016 Talousarviopoikkeama ja sen johdosta esitettävät/suoritettavat toimenpiteet.
Julkisen hallinnon metatietopalvelu
Henkilöstötyöryhmän väliraportti
Terveys ja maku samalla lautasella
ICT –ympäristön yleiskuvaus
…arviointia? (jo toimiva, mutta soveltuvin osin aloittavakin yritys)
SNL:N VIESTINTÄ LIITON HYVÄKSYMÄT PAINOTUKSET: 1) Naisten Äänen jatkuvuus ja 2) tasa-arvon toteuttaminen MITÄ MITEN MISSÄ ULKOINEN VIESTINTÄ SISÄINEN.
Avoimen tuotteenhallinta
Palvelu pettää – kuka vastaa?
Esityksen transkriptio:

Palveluiden muutosten vaikutukset Hyvinkään kaupunki Ateria- ja puhtauspalvelut Pirjo Kujanpää

Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää Hyvinkään kaupunki 28.4.2017 Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää

konserni- ja tukipalvelut Ateria - ja puhtauspalvelut Muu taseyksikkö Toimintakulut 2015 talousarvio n. 11 M€ Henkilöstöä n. 200 Keittiöitä 42, 14 valmistuskeittiötä => 2015 2 valmistavaa MUUTOKSIA: Hyvinkään Ravitsemispalvelut Oy, Yhteiskeittiö 2015 Palveluiden ulkoistaminen Työmäärän mitoitukset 2014 – 2015 Moniosaajat – palvelutyöntekijät 2012 alkaen Uusi organisaatio 2016 28.4.2017 Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää

Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää 28.4.2017 Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää

Ateriapalvelut, Käsitteitä Yhteiskeittiö = Hyvinkään Ravitsemispalvelut Oy Ruokatuotantotapoja: Kuuma (cook&serve) Jäähdytetty (cook & chill) Kuumapakkaus ( Hot Fill) Toimintatavat: - keskitetty jako - hajautettu jako Valmistuskeittiö valmistetaan ruokaa Palvelukeittiössä osittain valmistetaan, kuumennetaan, tarjoillaan Toimituspiste, ruoka toimitetaan (ei ole ateria- ja puhtauspal-velun henkilöstöä) 28.4.2017 Pirjo Kujanpää

Hyvinkään Ravitsemispalvelut Oy HUS 40% Hyvinkää 60% Aterioita Aterian osia Elintarvikkeita Keskitetty jako potilaille Henkilöstöruokailu Hajautettu jakelu K U L J E T U S Kuumana 204 Kylmänä 7000 YHT. 7200 ateriaa 28.4.2017 Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää

Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää Hot fill – kuumapakkaus http://www.metosgroup.com/blog/gastro-helsinki-2014-uutuus-ammattikeittio-ratkaisuja 28.4.2017 Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää

Vaikutukset toimintaan Valmistuskeittiöt palvelukeittiöiksi Henkilöstövaikutukset (n. -23 htv) Osaamisvaatimukset Ruokalista Kuljetukset Talousarvio 2015 ruoan hintaan 5 % lisää, 2016 +3% Organisaatio Viestintä Sosiaalinen media 28.4.2017 Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää

Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää Mitä opitaan? Suunnitelmat Tuotekehitys, mistä ja miten hankitaan Koulutukset Tiedotus Tuotannonohjausjärjestelmä Hinnoittelu Laadunvalvonta Asiakkaan kuuleminen 28.4.2017 Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää

Toiminnan kehittämistä Miten kustannukset kuriin? Säästötavoitteet Tuotannonohjausjärjestelmän kehittäminen käyttäjää palvelevaksi Onko reseptin koostumus optimi tuottajan ja tilaajan kannalta? Laadun varmistaminen Yhteistyö yhteiskeittiön kanssa 28.4.2017 Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää

Muutoksia jatkuvasti toimialoilla, reagointi Säästötarpeet jatkossakin puhtauspalvelut Mitoitukset tarkistettu tehty 2015; koulut, päiväkodit, hoivapalvelun tilat, muut kohteet Mitoitetut työajat käyttöön kohteissa Asiakasneuvottelut palvelusta, TA 2016 Muutoksia jatkuvasti toimialoilla, reagointi Säästötarpeet jatkossakin Eri laatutasojen tarjoaminen Sopimukset 14.5.2014 Pirjo Kujanpää

Palvelutuotannon kilpailuttaminen Hyvinkään kaupungin palvelustrategia vuoteen 2017 => toiminnasta max 15 % ulkoistetaan Ateriapalvelut, puhtauspalvelut, laitoshuoltajapalvelu, muut avustavat tehtävät Lähtökohtana samantasoinen palvelu kuin nykyisinkin Yhteinen ruokalista, omat reseptit Valintakriteerit hinta 40 % laatu 60% 28.4.2017 Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää

Palvelutuotannon osaulkoistus Ateria- ja puhtauspalvelut Määritelty maantieteellinen alue Koko paketti, ateria- ja puhtauspalvelut: sosiaali- ja terveystoimen kohteet, koulut, päiväkodit, ym. 1,1 M€ vuodessa (ateria 0,7 M€, puhtaus 0,4 M€) Laadun arviointia samoilla kriteereillä Kustannusten vertailua 28.4.2017 Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää

YHTEISTYÖKUMPPANI iss palvelut oy Sopimuskausi 2 vuotta + 1-2 optiovuotta ISS Palvelut Oy toiminnan aloitus 1.6.15 alkaen Asiakasinfot eri toimialoille Palvelujen rajapinnat Toiminnan kehittämistä, yhteistyötä 28.4.2017 Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää

Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää Mitä opittiin? Varattava aikaa Palvelukuvaukset Tilaajan / asiakkaan vastuu Oma henkilöstö Tarjoajien kuuleminen Palvelujen rajapinnat esille Laadunvalvonta Muutosten ilmoittaminen Tiedottaminen 28.4.2017 Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää

TAVOITTEENA kumppanuus Sisäiset asiakkaat: Palveluiden tilaajia sopimusten ja tarpeiden mukaan Ateria- ja puhtauspalvelut: Palveluiden järjestäminen, tilaaminen Ulkoinen palveluntuottaja: Palveluiden tuottaminen sopimuksen mukaan 28.4.2017 Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää

Ateria- ja puhtauspalveluiden tulevaisuus SOPIMUKSET Palveluiden kehittäminen yhteistyötahojen kanssa TALOUS: palvelujen hinnoittelu, tuotteistaminen, tehokkuus Kumppanuus ulkopuolisen palveluntuottajan kanssa Uuden organisaation käytännön toteuttaminen 2016 Osaavan henkilöstön saaminen Asiakaspalvelu Kuntaliitosselvitystä ei jatketa – yhteistyön merkitys Soten vaikutukset Tilaaja - asiantuntijaorganisaatio 28.4.2017 Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää

Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää Hyvää syksyä kaikille! Hyvinkään kaupunki Ateria- ja puhtauspalvelut Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää pirjo.t.kujanpaa@hyvinkaa.fi p. 040 669 2014 Hyvinkään Ravitsemispalvelut Oy, yhteiskeittiö Toimitusjohtaja Leila Korhonen ext-leila.korhonen@hus.fi p. 040 021 4177 KIITOS! 28.4.2017 Ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää