Kymmenen keinoa pitää parisuhteen liekki palamassa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tunne ja Älyä! ©Mervi veini 2004.
Advertisements

Pieniä hetkiä.
Anne Järvinen perhetukiverkko lapsen sairaus.
Koti ja perhe voimavarana Hurtig Vanhemmuuden roolit Vanhemmuuteen kuuluu monia rooleja: 1. Rakkauden antaminen 2. Huoltaja 3. Rajojen asettaja.
TIPTOP – Lessons learnt Sisältö Tiptop-projektissa opittua, osallistujien terveiset seuraaville projekteille. Mitä tässä projektissa onnistui.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Seurustelun pelisäännöt Hurtig Ihanne tyttö- tai poikaystävä 1. Kuvaile ihanne tyttö-/poikaystävää. 2. Millaisia ominaisuuksia hänellä pitäisi.
Moraalin kehitys (L.Kohlberg) Oikein vai väärin? Moraali kehittyy vaiheittain ajattelun kehittymisen mukana: 1.yksilön oma näkökulma 2. yhteisön lait ja.
Case-esimerkit Tutorleiri 2014 Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta.
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Geometria MATEMATIIKKAA 3 A © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
Epäily herää – miten toimia? K-Sshp, Läheisväkivallan ehkäisyn kansallinen osaamiskeskus-hanke: koulutuspäivät Noora-Maria Ahl psykologi Marja.
Mitä turvataidot ovat? Taitoa pitää huolta itsestä ja omasta turvallisuudesta. Taitoa toimia itseä suojelevalla tavalla uhkaavissa tilanteissa. TURVATAIDOT,
Keskustele kaverin kanssa:
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Miten Aloittaa Valokuvaus Liiketoimintaa
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Varhaiskasvatuksen liikuntasuositukset
Mitä Raamattu opettaa oikeasta ja väärästä
HAALARIMERKKI- KOKEILU
Ihmisen elinkaari Psykologia jpe.
Hyvinvointiraportti-hanke
Pappilanpuiston: läheisten työpaja klo 14
pieni pala sinusta, tehdään meistä kakkuja
Seurustelu ja parisuhde

Oheislajiharjoittelu
Ihminen ympäristön ja yhteiskuntien muutoksessa Hi1
Psykologian 2. kurssi ”Miten minusta tuli minä?”
Suomen sukukielet ja kielivähemmistöt
Tekijät: Topias, Hilja ja Linda
Tekstinhuoltoa 3.
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Neuvottelu on taitolaji
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Minä yhdistelmäajoneuvon kuljettajana Teemu Viljamaa.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Pelastussuunnitelman opetusmateriaali oppilaille
SÄÄNTÖUUDISTUKSEN TOTEUTUMINEN
Työmuistitesti Näet seuraavaksi 20 sanan listan.
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
TEKSTIOPPI s
X-breikki: LIIKKUVA AMIS SAKU ry.
Opintopsykologi Katja Hietanen
Olet todella väsynyt ja turhautunut……
Terveiset Yö-ryhmästä
Yhteinen keittiö -hanke
Tarvitsetko tietoa suunterveydestä? Seuraa I love suu -kampanjaa!
Polut hoitoon ja kuntoutukseen – projekti OTE7
Mitä avuksi esiintymiseen?
Taikapuhe Oy Riitta-Liisa Kanniainen
”Kadulla me ollaan niiden nuorten paikoilla”
MINÄ JA VASTUULLISET RUOKAVALINNAT
3.lk vanhempainilta.
Ajanhallinta opiskelussa
Kaupalliset aineet / Valtimo
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että
Opettajan pedagoginen ajattelu
PERHEPÄIVÄHOIDON TUTKINTOTOIMIKUNNALLE
Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Kuntoutuja omien tavoitteidensa laatijana
Kulttuurishokki ja henkilökohtainen hyvinvointi
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista
Alaotsikko Ryhmäyttäminen.
Kaveritaidot.
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Esityksen transkriptio:

Kymmenen keinoa pitää parisuhteen liekki palamassa

1. Aikaa aamuilla  Hyvä päivänavaus vaikuttaa koko loppupäivään, ja kotiin on mukava illalla palata.  Halaus, suukko ja jokin positiivinen sana riittää antamaan potkua koko päivän ajaksi.

2. Läheisyys ja poissaolo vuorotellen  Erot ja jälleennäkemiset virkistävät. On hyvä joskus joutua kaipaamaan toista. Jatkuva yhdessäolo voi kyllästyttää ja aiheuttaa riitoja vähäpätöisistäkin asioista

3. Yhteinen loma  Uinuvaa seksuaalisuutta voi herätellä irtiotolla arjesta.Ilman arkirutiinia ja tuttua ympäristöä teille jää enemmän aikaa toisillenne.Ympäristön vaihdoksella on piristävä vaikutus seksielämään.

4. Puhukaa keskenänne  Kertokaa toisillenne, mikä tuntuu hyvältä ja mitä haluaa toisen ottavan huomioon. Molempien tulisi tuoda esille se, mitä tuntee ja tarvitsee voidakseen hyvin parisuhteessa.

5. Viikossa ainakin yksi yhteinen ilta  Rentoutukaa ja nauttikaa toistenne seurasta, edes lyhyen hetken. Elämässä on hetkiä, jolloin tuntuu ettei aika riitä mihinkään, mutta kiireisenäkin viikkona istahtakaa hetkeksi sohvalle, puhukaa tai olkaa hiljaa, mutta omistakaa lyhyt hetki yhdessäololle. Seksuaalisuus kumpuaa rennosta, hyvästä yhdessäolosta.

6. Sietäkää toistenne juttuja  Aina ei jaksa kiinnostaa kuinka ukkometso tipahti puusta tai työpaikan ihmissuhdekiemurat, mutta kuunnelkaa ja sietäkää toistenne juttuja. Onnistunut parisuhde vaatii kärsivällisyyttä omille ja toisten puutteille. Kuulluksi tuleminen ja toisen kunnioittaminen on tärkeää. Puhuminen lisää puheenaiheita. Tarinoista on se hyöty, että on sitten vanhana mitä yhdessä muistella.

7. Spontaani seksi  Unohtakaa velvollisuudet ja tehkää yhdessä jotakin kivaa. Mitä sitten jos pyykit pitää silittää, pölypallot viedä ulos tai ruoho leikata….

8. Säpinää seksiin  Kun rakastelette näyttäkää toisillenne sellainen puoli, jota kukaan muu ei teistä tunne, ja se luo välillenne lujan siteen.

9. Näyttäkää toisillenne välittävänne  Olkaa kiinnostuneita toistenne elämästä kodin ulkopuolellakin. Kunnioitus ja arvostus toista kohtaan on hyvän parisuhteen peruspilari.

10. Sydän voittaa järjen  Parisuhteen tärkein olemus unohtuu, jos koko ajan halutaan vastapalveluksia omista palveluksista. Parisuhde on yhteisen kasvun prosessi. Suuri haaste on ettei anna omien tai kumppanin vikojen estää rakkauden läsnäoloa. Meillä on tarve tulla hyväksytyksi ja rakastetuksi virheistä ja epätäydellisyyksistä huolimatta.

 Kun parisuhde voi hyvin, on helpompaa löytää piristystä myös seksisuhteeseenkin eli saada intohimon liekki uudelleen leimahtamaan makuuhuoneessa ja muuallakin.  (Lähde:Piristystä parisuhteeseen,uutta hehkua makuuhuoneeseen, Invalidiliitto)