Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:"— Esityksen transkriptio:

1 Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:
Luoda positiivinen mielikuva järjestelmän käyttöönotosta ja digikummien ja digimestarien tehtävistä Kertoa, miten Oman käyttöönotto etenee osastoissa Kertoa, mitä digikummin ja digimestarin tehtäviin kuuluu Antaa kuva siitä, missä nyt mennään ja miten järjestelmän ja jalkautuksen kanssa edetään

2 Mikä on Oma Punainen Risti?
Vapaaehtoisten uusi tietojärjestelmä Oma antaa työvälineitä vapaaehtoistehtävien hoitamiseen ja osaston hallintaan Mahdollistaa entistä paremman väylän löytää ja tulla mukaan Punaisen Ristin toimintaan, koulutuksiin ja tapahtumiin Luo mahdollisuuksia uudentyyppiselle vapaaehtoistoiminnalle, esim. verkkovapaaehtoisuudelle - Oma on SPR:n harppaus digiaikaan. Se antaa työkaluja toiminnan hallinnointiin sekä luo mahdollisuuksia uudenlaiselle verkkovapaaehtoisuudelle. - Oma on myös Punaisen Ristin vapaaehtoisten oma yhteisö.

3 Oman käyttöönotto Päättäkää Oman käyttöönotosta - käykää läpi seuraavat asiat - aloittakaa Oman käyttö! Digimestarin valinta Vastuuroolit Toimintaryhmärakenne Uusien vapaaehtoisten vastaanotto Sähköinen ystävävälitys osana Omaa Tapahtumien luominen Omasta viestiminen Tuki ja ohjaus/koulutukset Oman käyttöönotosta kannattaa tehdä käyttöönottosuunnitelma, mistä selviää yllä esitetyt asiat. Suunnitelman avulla käyttöönotto on helppoa!

4 1. Digimestarin valinta Päättäkää kuka on osastonne digimestari, eli Oman pääkäyttäjä osastossanne Kirjatkaa hallituksen pöytäkirjaan (tai muuhun viralliseen dokumenttiin) tieto digimestarin valinnasta Kertokaa kirjallisesti piiriin, kuka on digimestarinne - Piirit ohjeistavat, kuka ottaa vastaan tietoja digimestareista

5 2. Vastuuroolit Vastuurooleissa toimivien vapaaehtoisten (J1 ja J2, sekä ryhmänvetäjät) tulee tehdä ensimmäisenä profiili Omaan Kun J1-henkilöt ja digimestari ovat luoneet profiilinsa, kertokaa siitä piiriinne – J1-käyttäjätasot annetaan piiristä J1-käyttäjätason saaneet henkilöt antavat tarvittavat J2-käyttäjätasot Mietitään, että mitkä asiat ovat Omassa kenenkin vastuulla Muistakaa salassapitovelvollisuus ja tietosuojalaki. Vastuurooleissa toimivat näkevät paljon tietoa.

6 3. Toimintaryhmärakenne
Miettikää, mitä toimintaryhmiä osastossanne on Kirjoittakaa toimintaryhmät ylös ja päättäkää, mitä toimintaryhmiä haluatte luoda Omaan Päättäkää, kuka luo toimintaryhmät Omaan Merkitkää toimintaryhmille ryhmänvetäjät Omassa

7 4. Uusien vapaaehtoisten vastaanottaminen
Miettikää, miten uudet vapaaehtoiset otetaan vastaan Jos osastossanne ei ole ollut selkeää mallia toivottaa uusia vapaaehtoisia tervetulleeksi ja saada heitä mukaan toimintaan, on nyt hyvä hetki miettiä, miten vapaaehtoiset otetaan mukaan toimintaan.

8 5. Sähköinen ystävävälitys osana Omaa
Sopikaa yhdessä ystävävälityksen kanssa, milloin välitys aloittaa sähköisen välitysjärjestelmän käytön. Miettikää välittäjien kanssa, miten välityksen vanhat tiedot siirretään uuteen. Sopikaa, ketkä osastossanne laittavat koulutusmerkinnät ystäväkoulutuksen käyneille henkilöille. Apua ja tukea välitysten käyttöönotossa saa ensisijaisesti piirin sosiaalipalveluista vastaavalta henkilöltä.

9 6. Tapahtumien luominen Aloittakaa toimintojen – eri tapahtumien, koulutusten jne. luonti Omaan Miettikää, kannattaisiko luotuja tapahtumia jakaa muualla, missä?

10 7. Omasta viestiminen Miettikää, miten kannustatte kaikkia osastonne vapaaehtoisia ja jäseniä kirjautumaan Omaan. Hyödyntäkää jäsenkirjeet, toimintaryhmien tiedotus, mahdolliset facebook-sivut jne.

11 8. Tuki ohjaus ja koulutukset
Miettikää, miten voitte tukea vapaaehtoistenne Oman käyttöönottoa. Miettikää mm. seuraavia vaihtoehtoja: Profiilien luonti toimintaryhmien tapaamisissa Ohjatut digipajat Muuta, mitä?


Lataa ppt "Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google