Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Neuvottelu on taitolaji

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Neuvottelu on taitolaji"— Esityksen transkriptio:

1 Neuvottelu on taitolaji

2 Neuvottelu Neuvottelu on tavoitteellista vuorovaikutusta, jolla pyritään saavuttamaan yhteisymmärrys neuvoteltavasta asiasta. Se käydään kahden tai useamman osapuolen välillä. Osallistujien tavoitteet, aikeet ja intressit jonkin yhteisen asian suhteen voivat olla samansuuntaisia, toisistaan poikkeavia tai jopa vastakkaisia. Neuvottelussa pyritään yleensä ongelman ratkaisemiseen, yhteisen sopimuksen aikaansaamiseen, asioiden suunnittelemiseen tai vaikkapa tapahtumien analysoimiseen.

3 Neuvottelu Yhteiseen lopputulokseen pyrkimisestä huolimatta neuvottelussa vallitsee usein jännite: toisaalta halu päästä ratkaisuun ja toisaalta halu pitää kiinni omista tavoitteistaan. Usein neuvottelu koostuu eri vaiheista: tarjous, tinkiminen, torjuminen, uusi tarjous. Tavoitteena on silti reilu lopputulos, osapuolten keskinäinen luottamus ja molemminpuolinen tyytyväisyys. Kansainvälisestä ilmastopolitiikasta neuvotellaan YK:n ilmastokokouksissa.

4 NEUVOTTELU Neuvotteluja käydään monissa työelämän tilanteissa kuten työhaastattelussa, tiimin ideointipalaverissa ja asiakaskontakteissa Myös harrastusporukoissa ja arjen ihmissuhteissa käydään neuvotteluita eli sovitaan, sovitellaan ja suunnitellaan asioita yhdessä toisten ihmisten kanssa. Esim. yhteisen tekemisen suunnittelu kavereiden kanssa, osto- ja myyntitilanteessa tapahtuva tinkaaminen jne. Kuva: Anna.fi

5 Neuvotteluharjoitus: RYHMÄN YHTEINEN LOMAMATKA
Ryhmänne lähtee yhteiselle lomamatkalle. Jokaisella on jokin asia, jota haluaa reissulta. Neuvotelkaa yhdessä, mihin päin maailmaa matkaatte ja mitä teette. Tietoa erilaisista lomakohteista voitte etsiä internetistä Suunnitelkaa yhteinen lomamatka. Listatkaa matkasuunnitelmanne myös paperille.


Lataa ppt "Neuvottelu on taitolaji"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google