Valmistautuminen väitöspäivään Väitökseen valmistautuminen ja väitösviestintä, Joensuun kampuksella 20.2.2013 Amanuenssi Kaisu Kortelainen, Filosofinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa!
Katso Aitolasta lisää:
10 vinkkiä voimaantumiseen
Ohjeet videotarinan tekemiseen
Musiikin ryhmäkoulutus
Kielten tasotesti TAMK /Joni Sallila.
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Yhteiskuntaoppi kunnialla läpi!
T Personal SE assignment Communication Practices Miikka Lötjönen.
Maaseutu.fi on uudistunut -
Onnistunut tapahtuma Miten teet tilaisuudestasi kiinnostavan? Vaikuttajan näkökulma – Antti Kaikkonen.
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Tuomarin velvollisuudet SJAL tuomarikoulutus 2013.
* ”Urheilija ei tervettä päivää näe” * ”Nuorille tehdään nykyisin paljon raskaudenkeskeytyksiä.” * ”Suklaa suojaa korkealta verenpaineelta.” * ”Kahvi.
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
Kirsti Nurkkala ja Ville Varjonen Acta Universitatis Ouluensis -sarjan toimittaminen Yliopistokirjastojen julkaisupäivä Oulun yliopistossa
Professori Pekka Kauppi, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, HY: Miksi yliopistotutkija tallentaa julkaisuarkistoon? JULKAISIJAN ILTAPÄIVÄ 2007 Julkaisuarkistojen.
1 Lääkäripäivät P Tutkijakoulutus, Torstai Väitöskirja projektina Päivi Rautava Turun terveystoimi, erikoissairaanhoito Turun yliopisto,
Orientaatio Tekijä, pvm Maailma kutsuu, onneksi olkoon!
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
Tiedottajan ABC-3 * Tutustu sidosryhmiin * Tapahtumatiedottaminen
Vastavalmistuneen puheenvuoro Risto Laine
/ T. Ahlholm1 Korppi – salivarauksen tekeminen Pääset tekemään salivarausta joko suoraan lukujärjestysnäkymästä napauttamalla ristiä halutun.
Kilpailijan starttikurssi
 Valitse itseäsi kiinnostava ja sinulle sopiva kirja.  Kannattaa pohtia seuraavia asioita:  Mikä on kirjan aihepiiri?  Onko kirjan pituus sinulle.
Mari Åman Department of Applied Mechanics Aalto University.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
MATEMATIIKAN OPETTAJAHARJOITTELU OPEA510 NORMAALIKOULU.
Avaimia oppimiseen  Kuuntele tarkkaavaisesti  Tee muistiinpanoja  Selvitä asiat, joita et ymmärrä  Keskustele, kysy, kyseenalaista, arvioi  Etsi lisätietoja.
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
Wiion lait Viestintä yleensä epäonnistuu - paitsi sattumalta.
Digitaalisen yo-kokeen ohjeistus
4. MONO-päivä Klo
Taukojumppa Työterveysergonomia.
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
YO-info Syksy 2017.
Sadusta uutiseksi Kirsi Hautamäki.
ORGANISOINNIN PERUSTEET
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
Luen, kirjoitan ja kerron
Askel askeleelta ohjeita tulla ammattivalokuvaaja
Puhetilanteen kieli.
Oman alan lehdet (1) Käy lainaamassa oppilaitoksen kirjastosta oman alan lehti. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee oma sivu nimeltään ”Oman alan lehdet”)
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
Ryhmän ohjaamisen perusteet
Ryhmän ohjaamisen perusteet
Ryhmän ohjaamisen perusteet
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
Observoinnin valmistelu
Vastavalmistuneen puheenvuoro
THL – SÄHKÖINEN JULKAISEMINEN MÄÄRITTELYTYÖPAJA
Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!
Vertaisvinkkejä hankkeiden hyvään viestintään
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Vuosikertakamaa – Asiaa & viihdettä jo vuodesta 1938!
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Tuomarin velvollisuudet
Wiion lait Viestintä yleensä epäonnistuu - paitsi sattumalta.
Turvallisuuspankki FINVET.fi
Tapatuunaus-hankkeen seminaari
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Sähköinen välitysjärjestelmä
Vinkkaajan muistilista
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Esityksen transkriptio:

Valmistautuminen väitöspäivään Väitökseen valmistautuminen ja väitösviestintä, Joensuun kampuksella Amanuenssi Kaisu Kortelainen, Filosofinen tiedekunta

Valmistautuminen väitöspäivään / Kaisu Kortelainen 2 ”Väittelylupa on myönnetty, pitääkö minun tehdä vielä jotain?” Väitöksen valmisteluun liittyy paljon tehtäviä ja käytännön järjestelyjä, jotka ovat väittelijän vastuulla Hyvä muistilista löytyy ”Ohjeita väittelijälle” verkkosivuilta: Lue myös oman tiedekuntasi ohjeet, jotka löytyvät tiedekunnan verkkosivuilta Väitöstilaisuus on yleensä ainutkertainen tapahtuma väittelijälle, joten neuvoja saa kysyä kustokselta tai muilta asiaa tuntevilta

Valmistautuminen väitöspäivään / Kaisu Kortelainen 3 Aikataulu Laadi alustava aikataulu yhdessä ohjaajan/kustoksen kanssa Aikataulussa on otettava huomioon väitöskirjan viimeistelyyn, taittoon ja painatukseen tarvittava aika. Ole realistinen: pilkkujen viilaamiseen menee yllättävän paljon aikaa! Väitöskirja on oltava kirjastossa esillä 10 päivää ennen väitöstilaisuutta! Aikataulussa on otettava huomioon myös vastaväittäjän aikataulut Väitössali kannattaa varata heti kun väitöspäivästä on sovittu. Salin varauksen hoitaa joko tiedekunnan hallintopalvelut tai tilapalvelut (Joensuussa: seija.raty(at)uef.fi) Myös karonkkapaikka kannattaa varata heti kun päivä on tiedossa Väitös- ja karonkkakutsut voit lähettää sen jälkeen kun väitöstilaisuudesta on tehty virallinen päätös tiedekunnassa

Valmistautuminen väitöspäivään / Kaisu Kortelainen 4 Väitöskirjan viimeistely Lue esitarkastajien lausunnot ja keskustele korjausehdotuksista ohjaajiesi kanssa. Lopullisen väitöskirjan on oltava sama tutkimus kuin esitarkastettu käsikirjoitus. Tekstin viimeistelyä ja esitarkastajien ehdottamia korjauksia voit kuitenkin tehdä. Tee lista tarvittavista korjauksista: isoimmat ja tärkeimmät korjaukset ensin, vähemmän tärkeät korjaukset listan loppuun. Jos aika loppuu kesken, on ainakin tärkeimmät korjaukset tehty. Jos jätät jonkun esitarkastajien ehdottaman korjauksen tekemättä, perustele päätös itsellesi selkeästi. Kysymys voi nousta esille väitöstilaisuudessa. Tarvittaessa sovi kielentarkastuksesta. Väitöskirjaan jääneet ”painovirheet” harmittavat kaikkein eniten väitöskirjan tekijää itseään.

Valmistautuminen väitöspäivään / Kaisu Kortelainen 5 Kirjan tekeminen Sovi kirjan tekemisen aikataulusta kirjasarjan toimittajan ja painotalon kanssa. Tee julkaisusopimus. Kysy aina myös alustava hintatarjous painotalosta! Selvitä, kuka maksaa laskun. Jos väitöskirjasi koostuu artikkeleista, pyydä alkuperäisiltä julkaisijoilta lupa artikkeleiden julkaisemiseen väitöskirjassasi Tilaa taitto ammattilaiselta, jos et ole tottunut käyttämään taittopohjia Tilaa taitetusta tekstistä oikovedos ja varaa aikaa sen tarkistamiseen ennen varsinaista painoa. Vastuu virheistä on väitöskirjan tekijällä, ei taittajalla! Jos väitöskirja julkaistaan e-julkaisuna, muista tehdä e-julkaisu- sopimus kirjaston kanssa Pidä kiinni sovitusta aikataulusta!

Valmistautuminen väitöspäivään / Kaisu Kortelainen 6 Väitöskirjan jakelu Huolehdi, että painettu kirja tulee ajoissa painotalosta tiedekuntaan ja kirjastoon. Jos kirjan valmistuminen menee viimetippaa, pyydä tiedekuntaa lähettämään vastaväittäjälle taiton viimeinen versio pdf-tiedostona Selvitä, hoidetaanko väitöskirjan jakelua tiedekunnassasi vai onko se sinun vastuullasi Huolehdi, että vastaväittäjä saa väitöskirjan niin pian kuin mahdollista Huolehdi, että myös kaikki ohjaajasi ja muut lopputulokseen vaikuttaneet henkilöt saavat väitöskirjan Sovi aika rehtorille väitöskirjan luovutusta varten Ajan voit varata rehtorin sihteeriltä:

Valmistautuminen väitöspäivään / Kaisu Kortelainen 7 ”Kirja on valmis, maali näkyy jo!” Huolehdi tiedotus: lomake ja väitöstiedote. Käy valokuvassa Varaa väitöskahvit ja selvitä kustannukset. Voit tilata kahvit Amicalta tai käyttää muita järjestelyjä. Hoida karonkkajärjestelyt ja selvitä kustannukset –Karonkka järjestetään “vastaväittäjän kunniaksi” –Kysy kustokselta tieteenalan perinteistä, –Perinteisen karonkan ohjeistus: –Karonkka saa olla “väittelijän näköinen” –Pyydä tarvittaessa apua perheenjäseniltä ja tutuilta

Valmistautuminen väitöspäivään / Kaisu Kortelainen 8 Väitökseen valmistautuminen Muista, että vastaväittäjä valmistelee väitöstilaisuuden ja on vastuussa väitöskeskustelun etenemisestä Kirjoita lectio praecursoria ajoissa ja harjoittele se ääneen (kesto 20 minuuttia!). Lection voi lukea paperista, sitä ei tarvitse opetella ulkoa Kirjoita väitöskaavan “vuorosanat” paperille itsellesi muistiin, samoin se milloin sinun pitää seisoa ja milloin voit istua Sovi virastomestarin kanssa, että hän laittaa väitöksessä tarvittavat laitteet toimintakuntoon. Varmista, että joku tuo väitössaliin vesikannun ja juomalasit. Kustos järjestää usein tapaamisen vastaväittäjälle ja väittelijälle ennen väitöstä Vastaväittäjä määrittää sen, miten muodollisesti väitöskeskustelu käydään

Valmistautuminen väitöspäivään / Kaisu Kortelainen 9 Jännittääkö? Tutustu väitöstilaisuuden kaavaan. Käy kuuntelemassa jonkun toisen väitös ja mieti, miten väitöstilaisuuden kaava toimii käytännössä Jos mahdollista käy väitössalissa ennakkoon (“mielikuvaharjoitus”) Hyväksy se, että jännittäminen kuuluu asiaan Tiedosta se, että kaikki väitössalissa olevat henkilöt ovat iloisia ja onnellisia puolestasi. Olet saanut väitöskirjan valmiiksi! Muista väitösyleisö: puhu yleisöön päin myös silloin, kun istut pöydän takana Väitöstilaisuudessa saat keskustella asiantuntijan kanssa itseäsi kiinnostavasta aiheesta Tunnet varmasti oman tutkimuksesi paremmin kuin kukaan muu!

Nauti väitöspäivästäsi!