Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Observoinnin valmistelu

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Observoinnin valmistelu"— Esityksen transkriptio:

1 Observoinnin valmistelu
Kehittävä palaute varhaiskasvatuksessa Observoinnin valmistelu OHJE 2018 HUOM! Käy blogissa säännöllisesti! Sinne päivitetään akuutit asiat ja tiedot muutoksista

2 Observointilappu Pvm Observoijan koodi> 1234567 Rintakorpi Kati
JokuKunta 27.3. 123 Pöllö ip 1.3. HUOM! Iltapäivä 4567 Kirahvi 23.5. 8910 Karhu 5.4. 16.2.  Luotettavuusarviointi L4567  Maija Meikäläisen kanssa 15.2.

3 Observointilappu Pvm Observoijan koodi> 1234567 Rintakorpi Kati
JokuKunta 27.3. 123 Pöllö ip 1.3. HUOM! Iltapäivä 4567 Kirahvi 23.5. 8910 Karhu 5.4. 16.2.  Luotettavuusarviointi L4567  Maija Meikäläisen kanssa 15.2.

4 Observointilappu Pvm Observoijan koodi> 1234567 Rintakorpi Kati
JokuKunta 27.3. 123 Pöllö ip 1.3. HUOM! Iltapäivä 4567 Kirahvi 23.5. 8910 Karhu 5.4. 16.2.  Luotettavuusarviointi L4567  Maija Meikäläisen kanssa 15.2.

5 Observointilappu Pvm Observoijan koodi> 1234567 Rintakorpi Kati
JokuKunta 27.3. 123 Pöllö ip 1.3. HUOM! Iltapäivä 4567 Kirahvi 23.5. 8910 Karhu 5.4. 16.2.  Luotettavuusarviointi L4567  Maija Meikäläisen kanssa 15.2.

6 Aikataulu On hyvä, jos voit aloittaa valmistelut 6-8 viikkoa ennen kyseisen yksikön ensimmäistä observointia. Ratkaisevaa on, että vanhemmilta ehditään saada suostumukset ennen ensimmäistä observointikertaa. Tätä edeltää -yhteydenottosi päiväkodin johtajaan -ryhmän arpominen puhelimessa päiväkodin johtajan kanssa -yhteydenottosi ryhmän lastentarhanopettajaan LTO organisoi vanhempien suostumuslomakkeiden jakamisen ryhmänsä lapsille Vanhemmille pitää antaa viikko aikaa palauttaa lomakkeet ryhmään. Periaatteessa tämä ketju voi mennä sujuvasti parin viikon aikana. Käytännössä ihmisiä voi kuitenkin olla vaikea tavoittaa, LTO ei ehdi heti tulostaa suostumuslomakkeita vanhemmille, jne. Kauden ensimmäisten observointien kanssa aikaa on vain noin 4 viikkoa aikaa saada valmistelut tehtyä ennen ensimmäisiä observointikertoja. Niiden suhteen pitää olla näppäränä!

7 Merkkaa kalenteriisi Observointipäivät ja paikat
Laske kunkin paikan ensimmäisestä observoinnista 6-8 viikkoa taaksepäin ja merkkaa itsellesi muistiin, että aloitat valmistelut tuolloin. Jos sinulle on osunut helmikuun alun tai syyskuun alun observointeja, huomaa, että niiden paikkojen osalta sinun pitää lomien vuoksi hoitaa järjestelyt nopeammassa aikataulussa (neljässä viikossa).

8 Ilmoita päivät omaan päiväkotiisi
esimiehellesi tiimikavereillesi. Suunnitelkaa, miten poissaolopäiväsi sujuvat omassa ryhmässäsi parhaiten. Älä kerro esimiehellesi tai työkavereillesi mihin päiväkoteihin / ryhmiksiin olet menossa observoimaan. Älä kerro obervointipäiviä niihin paikkoihin, joihin olet menossa.

9 Valmistautuminen alkaa
Selvitä observoitavien yksiköiden johtajien nimet ja yhteystiedot. Tee työpaikan tietokoneelle / käyttämällesi asemalle kansio ”Observoinnit”, johon tallennat kaikki tähän liittyvät asiat. Muokkaa tietokoneella OHJE_johtajalle –tiedosto OHJE_lto –tiedosto Jos sinulle on osunut perhepäivähoitoa observoitavaksi, muokkaa OHJE_pphjohtajalle -tiedosto OHJE_pphryhmä-tiedosto

10 Muokkaa kaikkiin ohjeisiin
KYSEISEN YKSIKÖN NIMI YKSIKÖLLE ANNETTU NUMERO Molemmat tiedot löydät Observointilapustasi!

11 Muokkaa kaikkiin ohjeisiin myös
OMA NIMESI JA YHTEYSTIETOSI KUNTASI YHDYSHENKILÖN NIMI JA YHTEYSTIEDOT

12 Yhteydenotot Voit hoitaa yhteydenotot kaikkiin johtajiin ja lastentarhanopettajiin samalla kerralla, niin se asia on sitten pois päiväjärjestyksestä. TAI voit edetä yksikkö kerrallaan, jos observointisi ovat hajautuneet pitkin lukukautta. Jos sinulla on tammi- tai helmikuun tai syyskuun observointeja, niiden valmistelut pitää hoitaa heti kauden alussa.

13 Yhteys päiväkodinjohtajiin
#1 Päiväkodinjohtajille menevät materiaalit löytyvät blogista välilehdeltä Vaihe 1: Johtajan paketti Lähetä sähköpostiviestit päiväkodinjohtajille (tai pph:n esimiehille)! Sähköpostiviesti Liite1: Ohje_johtajalle Liite 2: Tulostettava johtajan lomake #2 Perhepäivähoidolla on hieman erilainen polku. Se selviää blogista välilehdeltä Vaihe 1b + 2b: Perhepäivähoidon paketti Soita johtajalle pari päivää sähköpostin lähettämisen jälkeen (jatkuu seuraavalla sivulla)

14 #2 Kun puhut johtajan kanssa puhelimessa
Kysy hänen päiväkotinsa ryhmien nimet Kirjoita nimet nopeasti paperilapuille ja arvo niistä yksi Arpomasi ryhmä osallistuu tutkimukseen, eli Pyydä johtajalta kyseisen ryhmän lastentarhanopettajan yhteystiedot Kysy johtajalta, minkä kielisiä vanhempien suostumuslomakkeita ryhmään tarvitaan Pyydä, että johtaja kertoo ryhmän lastentarhanopettajalle, että hän saa lähipäivinä sähköpostia sinulta (jotta LTO muistaa katsoa sähköpostinsa päivittäin) Kiitä johtajaa hänen tuestaan ja avustaan ja tsemppaa häntä täyttämään johtajan lomake netissä (hän on saanut siihen ohjeen sinun lähettämässäsi sähköpostissa).

15 Yhteys lastentarhanopettajiin
Lto:lle ja ryhmään menevät materiaalit löytyvät blogista välilehdeltä Vaihe 2: Lastentarhanopettajan paketti Lähetä sähköpostiviesti ryhmän lastentarhanopettajalle Sähköpostiviesti Liite1: Ohje_lto Liite 2: Eri kieliversiot vanhempien suostumuslomakkeesta Liite 3: Tulostettava oppimisympäristön arviointilomake Liite 4: Tulostettava lapsilomake JOS ET PIAN SAA  lastentarhanopettajalta kuittausviestiä siitä, että hän on lukenut lähettämäsi viestin, sinun on soitettava hänelle tai ko. yksikön johtajalle. Muuten on vaarana, että vanhempien suostumuslomakkeet eivät lähde jakoon ajoissa ja koko observointi menee mönkään.

16 Kun menet kuhunkin ryhmään ekaa kertaa observoimaan
Pyydä vanhempien suostumuslomakkeet ryhmän henkilökunnalta Arvo niistä 5 suostumusta Kirjoita numerot 1-5 paperille ja kunkin numeron viereen arpomasi lapsen etunimi ja sukunimen kaksi ensimmäistä kirjainta. Esim. 1. Otto An. 2. Matti Me. 3. Liisa Lu. jne. Tee kaksi samanlaista lappua. Toinen lappu tulee itsellesi observointien kirjaamista varten. Muista säilyttää se myös seuraavaa observointikertaa varten. Toinen lappu tulee ryhmän lastentarhanopettajalle / perhepäivähoitajalle. Täyttäessään lapsilomaketta hän tarvitsee samat lapsikoodit, joita observoija käyttää. Siten tiedot yhdistyvät oikein. Painota tätä asiaa antaessasi lapsikoodit ryhmän työntekijälle. Numeroiden pitää pysyä tallessa siihen asti, että he ovat saaneet lomakkeen täytettyä.

17 Ja sitten pääset hommiin!
Muista tulostaa itsellesi mukaan 1-2 hätäavaralomaketta siltä varalta, että nettilomake ei toimi. Jos joudut käyttämään lomaketta, ota siitä myöhemmin valokuva ja lähetä valokuva (tallennan lomakkeen tiedot mukaan aineistoon). Muista, että tukea löytyy Tutuilta observoijakavereilta Blogista Oman kuntasi yhdyshenkilöltä Yliopistolta Jos sairastut / jos jokin observointipäivä ei sovi arvo itsellesi mahdollisimman läheltä alkuperäisitä päivää uusi päivä. Ilmoita uusi päivä: Keväällä 2018 on yksi yhteinen koulutuspäivä. Paljon tsemppiä ja tuhannet kiitokset panoksestasi varhaiskasvatuksen kehittämisen hyväksi  Terveisin Helsingin yliopiston tutkimustiimin puolesta Kati Rintakorpi


Lataa ppt "Observoinnin valmistelu"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google