Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tuomarin velvollisuudet

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tuomarin velvollisuudet"— Esityksen transkriptio:

1 Tuomarin velvollisuudet
SJAL tuomarikoulutus 2018

2 Tuomarin velvollisuudet
Valmistelut Ennen kilpailua Kilpailun aikana Kilpailun jälkeen

3 Valmistelut Vahvista yhteystiedot Etsi tietoa kisasta (esim. kutsu)
Lue kilpailusta saatu materiaali huolella Lue Judges’ Guide Book Lue viimeisimmät sääntötulkinnat ja muutokset (WA:lta) Kertaa säännöt Ota mukaan tuomarivarustus, varmista mitä järjestäjällä on valmiina.

4 Ennen kilpailua Vahvista saapumisesi Ole sovitusti paikalla
Muista että tuomarin tehtävät alkavat kauan ennen kilpailun alkua, etenkin maastossa. Akkreditoidu tai ilmoittaudu paikalla Ole tarkkana ja hereillä tapaamisissa Ole mukana keskusteluissa Epävarmuutta? Kysy!

5 Ennen kilpailua Päätuomari jakaa kilpailun aikaiset vastuut
Mitkä taustat kentällä, mitkä luokat pudotuksissa jne. Tuomareiden kesken käydään läpi kisan kulku ja tehtävät kentällä, sekä sääntömuutokset Avusta päätuomaria kentän oikeellisuuden tarkistamisessa tarpeen mukaan Tutustu kilpailupaikkaan ennalta Välinetarkastus Välineet Vaatetus WA:n checklistin läpikäynti Maastoratoihin tutustuminen voi kestää pitkään. Tämä kannattaa huomioida aloitusajassa tai jos vain mahdollista tehdä ennen ensimmäistä varsinaista kilpailupäivää.

6 Kilpailun aikana Tarkkaile turvallisuutta
Tee tarvittaessa muistiinpanoja Ilmoita ampujille tauluun jääneistä nuolista Tarkista että rata on vapaa Huolehdi taulusta kimmonneista, roikkuvista ja läpiammutuista nuolista Huolehdi yliajalla ampumisesta Tarkista ampujien välineitä, tarvittaessa Huolehdi pudotuksista, nimenhuudot tms. Ole kohtelias ja auttavainen Muistiinpanojen tekeminen on tärkeää, se on ainoa dokumentaatio kilpailun aikana tapahtuvista asioista

7 Kilpailun aikana Tarkista kaukoputkien korkeus
Tarkista ampujien paikat linjalla Tarkista nuolien reiät tauluista Tarkkaile taulujen kuntoa Huolehdi välinerikoista Huolehdi sairaustapauksista linjalla Reagoi sääntörikkeisiin joukkuekisassa Vie kaikki epätavallinen ja epäilyttävä päätuomarin tietoon Jos havaitset, että ampujat eivät merkkaa nuolen reikiä tauluista, huomauta heille siitä (kerran, jos merkkaaminen ei kiinnosta, se on ampujien ongelma).

8 Kilpailun jälkeen Osallistu loppupalaveriin Opi kokemuksista kisassa
Esitä muistiinpanosi Keskustele syntyneistä erikoistilanteista Anna palautetta muusta toiminnasta, epäselvyyksistä ja parannettavista asioista Opi kokemuksista kisassa Valmistaudu tarvittaessa seuraavaan päivään Päätuomari kirjoittaa palautteen kilpailujärjestäjälle ja loppuraportin SJALlin sivujen kautta


Lataa ppt "Tuomarin velvollisuudet"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google