Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Professori Pekka Kauppi, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, HY: Miksi yliopistotutkija tallentaa julkaisuarkistoon? JULKAISIJAN ILTAPÄIVÄ 2007 Julkaisuarkistojen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Professori Pekka Kauppi, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, HY: Miksi yliopistotutkija tallentaa julkaisuarkistoon? JULKAISIJAN ILTAPÄIVÄ 2007 Julkaisuarkistojen."— Esityksen transkriptio:

1 Professori Pekka Kauppi, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, HY: Miksi yliopistotutkija tallentaa julkaisuarkistoon? JULKAISIJAN ILTAPÄIVÄ 2007 Julkaisuarkistojen hyvät käytännöt

2 Lähtökohtana yliopiston tehtävät Tutkimus Opetus Yhteiskuntaan vaikuttaminen Yliopistoissa tutkimus on työn lähtökohta, sillä opetus ja yhteiskuntaan vaikuttaminen perustuu tutkimukseen.

3 Publish or perish Tutkijan kuuluu kirjoittaa ja julkaista ensin ja puhua vasta sitten.

4 Julkaisemisen tarkoitus Dokumentoida tutkimustulos ja asettaa se asiayhteyteen. Tavoittaa lukijan huomio.

5 Miksi yliopistotutkija tallentaa julkaisuarkistoon? Parantaa arkistointia verrattuna perinteisiin menetelmiin. Kirjastojen kautta kuuluu arkistointijärjestelmään. Tavoittaa lukijat entistä paremmin.

6 Oma ”case” Tärkeimmät julkaisuni vuosilta 1977-2007 on siirretty D-Viikin tietokantaan pdf-muodossa. Työn teki opiskelija Aapo Rautiainen, joka myös hankki arkistointiluvan mm. AAASltä. Tiedostot ovat Viikin tiedekirjaston arkistossa. Niitä voi lukea missä tahansa maailmassa, missä on verkkoyhteys. ”Eripainosten lähettäminen” on helppoa, kun antaa verkko- osoitteen. Sähköposti ei kuormitu liitteillä. Tärkeää minulle: Arkisto on järjestyksessä.

7 Yllättävä ongelma Hakukoneet eivät löydä kotisivuani. Siitä seuraa, että julkaisuarkistoon ei löydä nimen perusteella.

8 Tärkeää yliopiston järjestelmälle Viestintä yliopistosta ulos. Yliopiston sisäinen viestintä. Tutkimustoiminnan tuloksellisuus voidaan ennen pitkää arvioida sähköisen julkaisuarkiston perusteella ja luopua sitä varten erikseen kerätyistä muista tilastoista (?). Yliopistotaso, tiedekuntataso, laitokset, yksittäiset tutkijat.


Lataa ppt "Professori Pekka Kauppi, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, HY: Miksi yliopistotutkija tallentaa julkaisuarkistoon? JULKAISIJAN ILTAPÄIVÄ 2007 Julkaisuarkistojen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google