Professional ethics in context – Institutions, images and empathy Tuukka Kivioja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Asenne kohilleen- ja tuas jaksaa!
Advertisements

Taivas…. Miten pääsen sinne?.
• Miksi on rukoiltava asioita, jotka Jumala haluaa joka tapauksessa toteuttaa? • Miksi on niin tärkeää rukoilla yhdessä oman paikkakunnan puolesta? •
Sademetsistä palmuöljyplantaaseille Norman Jiwan tarina Indonesiasta 1.Pohdi, miten Norman Jiwan elämässä näkyvät ekologisen velan vaikutukset? 2.Mitä.
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
pohdi olemassa- oloamme tämän pohjalta
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva.
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Arkki Varustamo Raamattukoulu
OTA TÄMÄ VIESTI VAKAVASTI!
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
RETHINKING WORK - Mistä työssä on kysymys?. RETHINKING WORK Näin tulivat valmiiksi taivas ja maa ja kaikki mitä niissä on. Jumala oli saanut työnsä päätökseen,
Huvitamme itsemme hengiltä Otavan Opisto Jari Sarja "Ja he olivat molemmat alasti, mies ja hänen vaimonsa, eivätkä he tunteneet häpeää. [...]
Mikä on paremmin kun hanke päättyy 2016? Mikä on muuttunut 2018 kun hankkeen päättymisestä on kulunut vuosi? Missä partneriryhmän ulkopuolella tuotteet.
Yksilö ostajana.
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
Rukous - hengellinen keino, jolla voimme vaikuttaa hengelliseen sokeuteen 2 Kor. 10:3-5 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan.
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Asiantuntija-ammattien etiikka
”Mukava kuulla, että muuallakin ovet paukkuu”
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
SEKALAISIA KOIRAKUVIA. Täältä tulee Jyrä, ja jyrää kaiken!
Timo Luukkonen Janne Enberg
Heidi Hildèn & Vesa Ylisaari P709SNA.  UFC  Vapaapaini  YMS…
Kaksi nunnaa lähti luostarista kaupunkiin myymään pikkuleipiä
KAM-JURIDINEN YHTEISTYÖ Pekka Heikkinen.
NAISEN ITSETUNTO.
Lapselle hyvä päivä tänään
HYVÄ MONIKULTTUURINEN KOHTAAMINEN Juha Parkkinen
Unohdettu rauha - sodat ja konfliktit historianopetuksessa.
Ryhmä-dynamiikka: liittymisen ja erillisyyden vuorovaikutusta ryhmässä
Lihavuus on onnellisten hetkien kertymää....
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Yhdessä vahvemmaksi kasvaminen
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Heikki Salomaa TYÖELÄMÄSEMINAARI –LUENTO 1 Heikki Salomaa
Simulaattorikoulutuksen jälkipuinti – osa oppimisprosessia.
(c) Kari Salonen - Tampere VANHUSTYÖN SOSIAALISET - SOSIAALINEN GERONTOLOGISESSA SOSIAALITYÖSSÄ Kasvun ja vanhenemisen tutkijat ry – Tampere.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Tiimin hallinnan kultaiset säännöt Toimitaan demokraattisesti.
 Tutkimuksemme kantavana ajatuksena on uskomus siitä, että yhdistämällä matematiikan opetus johonkin konkreettiseen asiaan saavutetaan syvällisempää.
 Teema valittu kirjasta Parempaa Golfia, Päivi Frantsi,  Esityksen tarkoituksena tuoda ydinasiat esiin kyseisestä kirjan kappaleesta  Tämän lisäksi.
Ihmisen kolme olemusta
USKONTO VUORISAARNA 4.LUOKKA.
UE © Anne Rongas 2006 UE1: Uskonnon luonne ja merkitys Kotkan aikuislukio © Anne Rongas 2008.
Hankekoordinaattori Päivi Ristimäki Puh
Tapahtukoon sinun tahtosi
KESKI-POHJANMAA VUONNA 2030 –SEMINAARI Kommenttipuheenvuoro Ennakointiverkosto/Harri Lundell, KPEDU.
Kylmä sota – Yhdysvallat vastaan Neuvostoliitto
Kylmä sota Kahden valtion välinen valtataistelu, lähes sotatila, jossa ei käytetä suoria sotilaallisia toimia. Turvaudutaan propagandaan, vakoiluun, taloudellisiin.
Analyysissä huomioitavaa
Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
- Kirkon opettaja ja kaunistaja.
 Mikä päätös pitää tehdä  Tunnista ja kokoa yhteen tarvittava informaatio päätöstä varten  Listaa vaihtoehdot, joita on tarjolla  Kirjoita muistiin.
Historian käytön historiaa Antiikin perintö Historia on opettavaisten tarinoiden aarreaitta Magistra vitae (elämän opettaja) Nationalismin nousu 1800-luvulla.
-Eutanasia on armokuolema tai kuolinapu ja se on tarkoituksella suoritettu toisen ihmisen kuoleman tuottaminen, jonka tarkoituksena on kyseisen henkilön.
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
Toinen maailmansota syttyy
KYLMÄN SODAN KUUMAT KRIISIT
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
SOTA Sota tarkoittaa aseellista konfliktia vähintään kahden eri ryhmän, esim. valtion tai kansan, välillä Sisällissota tarkoittaa saman valtion sisällä.
Sota ja väkivalta 5. käsky: älä tapa
Onko tahto vapaa?.
Leijonahenki  Ne, joille osa leijonan on suotu, on jatkajia aatteen arvokkaan. Nuo sukupolvet, ennen meitä luotu, sen perinnöksi jätti aikanaan. Ja henki,
Leijonahenki  Ne, joille osa leijonan on suotu, on jatkajia aatteen arvokkaan. Nuo sukupolvet, ennen meitä luotu, sen perinnöksi jätti aikanaan. Ja henki,
Maailmankatsomus.
Esityksen transkriptio:

Professional ethics in context – Institutions, images and empathy Tuukka Kivioja

 Kuvitteelliset kontekstit ja niiden vaikutukset tilanteeseen  Liittyykö tilanteisiin erilaisia ”keinotekoisesti” luotuja konteksteja jotka määrittävät millaiset keinot ja asenteet ovat sallittuja? 1. väite

 Pelit -> sodat  Sotamainen ajattelu ohjannut markkinointia ja johtamista  ”Kaikki elämän kilpailut ovat sotia.”  Demonisoidaan vastus  Lääkäri: sota kuolemaa vastaan  Koditon: sota köyhyyttä vastaan

 Erilainen ”minäkuva”/rooli (self image) erilaisissa tilanteissa?  Mikä rooli on todellinen minä?  Mikä rooli määrittää meidän identiteetin? 2. väite

 Voittaja, uhri, rauhantekijä, etsijä, palvelija  Roolista voi olla vaikea päästä irti  Käsitys muiden roolista määrittää myös meitä  Eniten käsitys meidän ”vihollisesta”  Myös käsitys vastakkaisesta sukupuolesta, käsitys luonnosta, käsitys jumalasta

 Olemme meille sattuneiden tapahtumien summa.  VAI  Me kirjoitamme itse oman tarinamme. 3. väite

 Uniikki yhdistelmä erilaisia kokemuksia, vahinkoja ja sattumanvaraisia tapahtumia määrittää miten näemme maailman ja samalla ohjaa meidät tiettyyn ”kategoriaan”  Mies/nainen  Rikas/köyhä  Sisaruksia/ei sisaruksia  Terve/sairas  Koulutettu/ei koulutusta  Rakastettu/vihattu/hylätty  Tämän ”kategorian” sisällä voimme toimia oman tahtomme mukaan -> omia valintoja

 Valintoja ohjaavia tekijöitä  Ei niinkään aatteet vaan henkilökohtaiset syyt  Pasifismi vai kuolemanpelko?