Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos."— Esityksen transkriptio:

1 Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos

2 Luento 6, artikkelit Tähän ei juuri löydy materiaalia artikkeleista Joitain kysymyksiä käsitellään artikkelissa Sakaranaho & Salmenkivi (2009). Luentojen diat ja ryhmätehtävät ovat tärkeässä roolissa. Muita lähteitä löytyy verkosta 1. Lait: www.finlex.fiwww.finlex.fi 2. OPH:n ohjeet: perusopetus ja lukioperusopetuslukio

3 Luento 6, tenttikysymyksiä Selvitä elämänkatsomustietoa oppiaineena ja sen opetusta ohjaavat tärkeimmät säädökset. Millaisia seikkoja pidät tärkeimpinä säädösten toteutumisen esteenä? Kuvaile tärkeimmät elämänkatsomustietoa oppiaineena ja sen opetusta ohjaavat säädökset. Selvitä joitain tärkeimpiä piirteitä, joita näistä säädöksistä seuraa oppiaineen identiteetille. Millaisia seikkoja pidät tärkeimpinä säädösten toteutumisen esteenä? Kuvaile elämänkatsomustietoa oppiaineena sitä koskevien säädösten valossa.

4 Luento 6, tenttikysymyksiä Keskikokoisessa suomalaisessa kaupungissa sijaitsevassa koulussanne on oppilaana yhteishuollettu avioerolapsi, joka ei kuulu kirkkoon, mutta on tähän asti ollut evankelis–luterilaisessa uskonnon opetuksessa. Oppilas asuu äitinsä luona, ja äiti haluaa lapsen siirtyvän ET-opetukseen, mutta isä, joka myös on huoltaja, vaatii, että oppilas pysyy uskonnossa. Miten koulun pitäisi toimia tässä tilanteessa ja mihin säädöksiin oikea toiminta perustuu. Kenen koulussa pitäisi tietää nämä asiat? Pohdi myös kyseisen oppilaan tilannetta kasvatukselliselta kannalta. Otsikko: Uskontoon vai elämänkatsomustietoon. Millaisia olivat elämänkatsomustiedon näkökulmasta olennaisimmat muutokset ja olennaisimmat säilyneet asiat vuoden 2003 uuden uskonnonvapauslain vaikutuksissa koululakeihin. Esittele ainakin yksi uskonnon ja katsomuksen vapauteen koulussa liittyvä seikka (itse keksimäsi tai todellinen tapaus), joka lain mukaan pitää nykyään käsitellä eri tavoin kuin ennen 1.8.2003.


Lataa ppt "Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google