Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

USKONTO VUORISAARNA 4.LUOKKA.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "USKONTO VUORISAARNA 4.LUOKKA."— Esityksen transkriptio:

1 USKONTO VUORISAARNA LUOKKA

2 ELÄMÄNOHJEITA Pidä lupauksesi Anna anteeksi Ole uskollinen
Ole luottamuksen arvoinen Auta toisia Ole kiltti toisille Muista ihmisarvo Huolehdi toisista

3 VUORISAARNA Uuden testamentin Matteuksen evankeliumissa Vuorisaarna (Matt. 5–7) on Jeesuksen pitämistä opetuspuheista tunnetuin ja eettisistä puheenvuoroista merkittävin. Vuorisaarna on kokoelma opetuksia ja vertauksia

4 VUORISAARNAN OPETUS Jeesuksen moraaliopetuksen kokoelma
Rakkauden kaksoiskäsky Kultainen sääntö Isä Meidän -rukous

5 LÄHIMMÄISENRAKKAUS Lähimmäisenrakkaus on toisten ihmisten huomioon ottamista ja kunnioittamista. Se on myöskin tärkeä osa kristillisen kirkon opetusta ja toimintaa. Rakkauden kaksoiskäsky kuuluu seuraavasti: RAKASTA JUMALAA YLI KAIKEN JA LÄHIMMÄISTÄSI NIIN KUIN ITSEÄSI

6 LÄHIMMÄISEN RAKKAUS Kirkon toiminta perustuu muun muassa tähän Jeesuksen opetukseen. Käytännössä kirkko toteuttaa lähimmäisenrakkautta esimerkiksi tekemällä lähetys- ja diakoniatyötä. Todellinen lähimmäisenrakkaus ulottuukin paljon laajemmalle, kuin vain omiin ystäviin tai perheenjäseniin.

7 Lähimmäinen KULTAINEN SÄÄNTÖ:
KAIKKI, MINKÄ TAHDOTTE IHMISTEN TEKEVÄN TEILLE, TEHKÄÄ SE HEILLE

8 VUORISAARNA Tehtävä Voiko vihollista rakastaa?
Käännä toinenkin poski, toimiiko se? Miten eroaa toisistaan älä tee toisille… tee toisille?

9 TEHTÄVÄ Mieti jokin asia, jonka toivoisit jonkun tekevän itsellesi ja kirjoita se paperilapulle. Toteuta nostamasi lapun toive jollekin luokkatoverillesi tämän päivän aikana

10 TEHTÄVÄ Valitse itsellesi yksi lattialla oleva kuva.
Mieti tällaisia asioita: - Kuka kuvan henkilö voisi olla - Minkä ikäinen hän on - Missä hän asuu… Esittele lähimmäisesi muulle luokalle.

11 RYHMÄTYÖ Miettikää ryhmässä, miten ryhmäläisten kuvien ihmiset voisivat ystävystyä Esittäkää tuotoksenne

12 TEHTÄVIÄ Mitä on lähimmäisenrakkaus?
Miten kuuluu rakkauden kaksoiskäsky? Miten kirkko toimii "rakkauden lähettiläänä"? Mihin meidän pitäisi Jeesuksen mukaan pyrkiä? Miten Jeesuksen opetukset ovat toteutuneet maailmassamme?

13 Rukous Milloin rukoillaan? Miksi rukoillaan? Miten rukoillaan?
Kirjoita jokin rukous, jonka olet oppinut.

14 ISÄ MEIDÄN Isä meidän, joka olet taivaissa.
Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.

15 THE LORD’S PRAYER Our Father who art in heaven, hallowed be thy name. Thy kingdom come. Thy will be done on earth as it is in heaven. Give us this day our daily bread, and forgive us our sins, as we forgive those who sin against us, and lead us not into temptation, but deliver us from evil. For thine is the kingdom and the power, and the glory, for ever and ever. Amen.

16 Tuhlaajapoika Näytelmä peli


Lataa ppt "USKONTO VUORISAARNA 4.LUOKKA."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google