Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Huvitamme itsemme hengiltä Otavan Opisto 14.9.2007 Jari Sarja "Ja he olivat molemmat alasti, mies ja hänen vaimonsa, eivätkä he tunteneet häpeää. [...]

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Huvitamme itsemme hengiltä Otavan Opisto 14.9.2007 Jari Sarja "Ja he olivat molemmat alasti, mies ja hänen vaimonsa, eivätkä he tunteneet häpeää. [...]"— Esityksen transkriptio:

1 Huvitamme itsemme hengiltä Otavan Opisto 14.9.2007 Jari Sarja "Ja he olivat molemmat alasti, mies ja hänen vaimonsa, eivätkä he tunteneet häpeää. [...] Hän otti siitä hedelmän ja söi ja antoi myös miehelleen, joka oli hänen kanssaan, ja mieskin söi. Silloin heidän silmänsä avautuivat, ja he huomasivat olevansa alasti. [...] Kun iltapäivä viileni, he kuulivat Jumalan kävelevän puutarhassa. Silloin mies ja nainen menivät Jumalaa piiloon puutarhan puiden sekaan. Herra Jumala huusi miestä ja kysyi: "Missä sinä olet?" Mies vastasi: "Minä kuulin sinun askeleesi puutarhassa. Minua pelotti, koska olen alasti, ja siksi piilouduin." Herra Jumala kysyi: "Kuka sinulle kertoi, että olet alasti?"

2 Orwell ja Huxley -Orwell pelkäsi, että kirjat kiellettäisiin Huxley pelkäsi, ettei ketään enää kiinnostaisi lukeminen -Orwell varoitti heistä, jotka riistäisivät informaation meiltä Huxley varoitti meitä heistä, jotka hukuttaisivat meidät informaatioon -Kuinka voimme kapinoida kulttuuria vastaan, joka tukehduttaa meidät nauruun?

3 Proffalla on huumorintajua - jotain jää mieleen? -Mutta mitä jää mieleen? -Mitä hyötyä mieleen jäämisestä on ?

4 Huxleyn varoitus -Rappeutuminen johtuu todennäköisemmin vihollisesta, jonka kasvot ovat hymyssä kuin vihollisesta, jonka kasvoilta uhkuu vihaa -Isoveli ei katsele meitä vaan me katselemme isoveljeä omasta tahdostamme -Kun ihmisistä tulee yleisö ja heidän julkisista asioistaan varietee-show, silloin kansakunta on varassa

5 Tylsistymisen pelko -Peter Englund ”Vaikka viihteen pyörät pyörivät entistä kovemmin, lisääntyy meidän pelkomme ikävyyttä ja tysyyttä” - Haluamme aina vaan lisää viihdettä ja tulemme siitä aina vaan enemmän ja enemmän riippuvaisiksi ja siksi meidän on yhä vaikeampi käsitellä elämäntilanteitä, jotka eivät ole viihdyttäviä.

6 Tarpeeton tieto -sanaristikoista tuli Amerikassa suosittua ajanvietettä juuri silloin kun lennätin ja valokuva olivat onnistuneet muuttamaan toiminnallisen informaation tilanneyhteyksistään irrotetuiksi faktoiksi -ennen ihmiset etsivät informaatiota hallitakseen elämäänsä, mutta nyt heidän piti keksiä konteksteja joissa he saattoivat käyttää hyödytöntä informaatiota. Sanaristikko oli mainio tällainen näennäiskonteksti. (Postman 1987, 81.) -Näennäiskonteksti on keksitty rakenne, jonka tarkoitus on luoda pirstoutuneelle ja asiattomalle tiedolle jotakin näennäistä käyttöä. 1) Trivial Pursuit peli (seuraleikki) 2) TV:ssä (Haluatko miljonääriksi, Heikoin lenkki, Uutisvuoto, Se on siinä, Leikin varjolla, Ring a Lin).

7 Mikä oli tarinan opetus? Poika: Isä mikä on Etelä-Afrikan pääkaupunki? Isä: En tiedä. Poika: Isä missä maassa sijaitsee Salzburg? Isä: ää en oikein tiedä. Poika: Isä kuka evenkeliumin kirjoittajista oli Jeesuksen opetuslapsena? Isä: äh liian vaikea kysymys. Poika: Isä miksi me vietämme ruotsalaisuuden päivää? Isä: hmm mistä minä tiedän. Poika: Isä häiritsevätkö nämä kysymykset sinua? Isä: Ei ollenkaan poikani kysy vaan ethän sinä muuten mitään opi:


Lataa ppt "Huvitamme itsemme hengiltä Otavan Opisto 14.9.2007 Jari Sarja "Ja he olivat molemmat alasti, mies ja hänen vaimonsa, eivätkä he tunteneet häpeää. [...]"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google