Formare 2015 Motivaatio.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi sivu. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja lobbaus Ulpu Iivari KTOL:n koulutustilaisuudessa
Aggressiokasvatusta Luento nro 3. Oppitunti nuoremmille.
Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Hyvästä Paras Jim Collins.
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
10 vinkkiä voimaantumiseen
Työpaja Maanantaiaamuna kotona  Lukujärjestyksen tarkistus  Missä opiskelen?  Mitä opiskelen?  Mitä materiaalia tarvitsen?  Kun valitsen.
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
työskentelyn hallinta
Oppiminen ja opettaminen harjoitustilanteessa
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Preppaus ENA 4.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Tehtävän- annot suomeksi 1. Vårt hemland Mistä Suomi tunnetaan? Mistäpäin maata maailmankuulut brändimme ja tuotteemme tulevat? A. Yhdistä tuote.
YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
PELIMIEHEN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA BJRS 02 WHITE Kesä 2014.
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Työrauha ja haastavat tilanteet
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Onko huono päivä??.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Riippuvuus tupakoinnista
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Kerro parille, miltä tuntui tehdä rentoutusharjoituksia. Kerro myös mikä häiritsi/syvensi sinun rentoutumistasi. Kotitehtävän läpikäynti.
Liikunta-alan tutkintonimikekysely – Yhteenveto tuloksista –
Ajattelee ja tuntee? Näkee? Sanoo ja tekee? Kuulee? KipupisteetOnnistumiset.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Elämä.
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Ammatillisuuden ydintä etsimässä
LIIKUNTAKASVATUKSEN PERIAATTEET 1. Lapsilähtöisyys 2. Avoimuus 3. Vapaaehtoisuus 4. Elämyksellisyys 5. Päätäntämahdollisuus 6. Omatoimisuus.
Mitä asenne tarkoittaa?
Ka-Ki D98 PÄIVÄKIRJA KESÄ TERVEHDYS PELIMIES! Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeätä että liikut myös kesällä.
Riippuvuus tupakoinnista
Silmän käyttäytymisen tutkimus ja sovellukset Veikko Surakka Tampere University Computer Human Interaction Group.
VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET
Internalismi ja eksternalismi
Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam
Riippuvuus tupakoinnista
Ops seminaari Askola.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Suuttumuksen hallinta
Helena Törmi ”Painavaa asiaa” Lapsen ylipainon ehkäisy, ylipainoon puuttuminen ja perheen tukeminen.
Jonot mataliksi Liikettä pienissä tiloissa
Konstruktivismi Tekijä Bogi
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
reaktio ärsyke valinnan vapaus vapaa tahto minätietoisuus omatunto
Valmentajakoulutuksen suunnittelu
Luku 07 Motivaatio saa ihmisen liikkeelle.
1.1 Motivaatio, tunteet ja tiedonkäsittely vaikuttavat toimintaan
Hyvinkään suun terveydenhuolto
Volitioprosessi, tahdon!
Psykologi Vilhelmiina Välimäki
Esityksen transkriptio:

Formare 2015 Motivaatio

” Motivation can be defined simply as the direction and intensity of ones effort ” ( Sage, 1977). Direction of effort = Ponnistelun suunta → miten etsii, lähestyy tai tuntee vetoa tiettyyn tilanteeseen Intensity of effort = Ponnistelun voimakkuus → Kuinka paljon näkee vaivaa tietyn tilanteen eteen

Motivaation eri alueet Sisäinen motivaatio Tehdään jotain koska se tuottaa hyvää oloa tai nautintoa Motivaatio tulee sisältäpäin Johtaa korkealaatuiseen oppimiseen ja luovuuteen Ulkoinen Tehdään jotain koska se johtaa tiettyyn lopputulokseen

Kontrolloitu motivaatio

Motivaation osa elämäntapamuutoksessa Todella iso tekijä, joka vaikuttaa elämäntapamuutoksen pysyvyyteen Itsemääräytymisteoria Autonomian merkitys motivaatioon Tehdään asioita koska itse valitsemme tehdä niitä (esim. liikunta) emmekä ulkoisen paineen takia ”Minun pitäisi” tai ”Minun on pakko” eivät ole autonomista

Motivaation osa elämäntapamuutoksessa Keskustelu: Liikutko koska sinun on ”pakko” vai koska haluat liikkua Onko terveellisemmät ruokailutottumukset pakkopullaa vai teetkö sen valinnan koska se tuntuu hyvältä ja haluat sitä?

Rakenna rutiini Kestää keskimäärin 66 päivää Saattaa hyvinkin olla pakkopullaa aluksi

Autonominen motivaatio Pidän ruoka- tai treenipäiväkirjaa koska: Se lisää motivaatiota ja nautin omien treenien ja ruokailujen seuraamisesta VS Kaikki muutkin tekee niin ja valmentajani vaatii sitä

Autonominen motivaatio Esim. lapsi leikkii koska hän haluaa leikkiä Fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia Oletko päässyt autonomiaan ForMaressa? Esimerkkejä?

Tulos vastaan prosessi Tuijottaa vaakaa päivittäin Nauttii liikunnasta Minimoi kalorit Oppii nauttimaan terveellisestä ruuasta Käy salilla koska projekti sitä vaatii Löytää itsellensä mieluisen tavan ylläpitää/parantaa lihaskuntoa Syön terveellisesti ja treenaan jotta minulle ei tulisi huono omatunto Käyn kaverin kanssa lenkillä/salilla tai lasten kanssa uimassa koska se on hauskaa! Quick fix Elämäntapamuutos ”It’s all about the JOURNEY not the outcome” – Carl Lewis

Miten kannustetaan autonomiseen motivaatioon Miten voimme luoda ympäristön joka motivoi: Katsotaan tilannetta kohdehenkilön näkökulmasta Annetaan valinnanvapaus ja vaihtoehtoja Tunnustellaan ja tutustutaan uusiin asioihin Oma-aloitteisuus Perustellaan hyvin

Kuka onnistuu? Henkilö joka autonomisesti on hyväksynyt terveellisemmät elämäntavat ja/tai pyrkimykset kohti sitä Nopeaan tulokseen tähtäävät onnistuvat usein tiputtamaan paljon painoa, mutta se tulee takaisin melko lyhyessä ajassa -> Malttia. Nauttikaa matkasta

Rochesterin yliopiston tutkimus v 1996 6 kk aktiivijakso ja 2 vuoden seurantajakso Tarkoituksena EI ollut selvittää oliko ohjelma itsessään tehokas vaan ennakoimaan ketkä osallistujista (n 128) pärjäisivät parhaiten ja mistä se johtuu Hyväksytään muutos tavalla, jota itse pystytään hallitsemaan -> self-regulated -> ei pelkästään totella sääntöjä

Rochesterin yliopiston tuktimus v 1996 Henkilöt joilla todettiin ennen projektia olevan autonominen lähestymistapa onnistuivat parhaiten Onnistumisen kannalta oli myös tärkeää että osallistujat kokivat että valmentajat edistivät ja tukivat autonomiaa Autonomian lisäksi myös pätevyys ja sosiaalisen yhteenkuuluvuuden tunne lisäävät sisäistä motivaatiota

Tavoitteiden asettelu Malttia Välitavoitteet Ei välttämättä aikaan sidottuja Mikä on sinun suurin tavoitteesi ForMareen liittyen? Onko se muuttunut matkan aikana? Minkälaisia uusia tavoitteita voisit asettaa itsellesi?