TYÖKYKYÄ LIIKUNNASTA – KURSSIT OSA 1: TERVEYS JA LIIKUNTA (17H) Koulutuspaikka: Virpiniemen liikuntaopisto, Haukipudas Kurssilla aloitetaan perehtyminen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Duodecimin ratkaisut terveyden ylläpitoon
Advertisements

Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
Esimiestaidot Jaksosuunnitelma. Kurssin sisältö • Kolmen päivän tehokurssi esimiesasemaan pyrkiville, voidaan myös käydä täydennyskoulutuksena • Aiheita.
Liikunnan ja kulttuurin PARAS –seminaari Kokkolassa
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke
Kasvatustyön suunnittelu ja toteutus (ryhmissä)
Hyvinvointia koulun liikunnalla Etätehtävä Tavoite: Opiskelija soveltaa kurssin ” Hyvinvointia koulun liikunnalla” tietoja omaa koulua kehittävän projektin.
TYÖHAKEMUS.
STES - kesäkoulu – UKK-instituuttiTampere.
Mikä on Kunnon Hoitaja –koulutus?
Ammattiosaajan työkykypassi Esimerkki toteuttamisesta Kone- ja metalliala.
TavoiteToteutusesimerkkiMilloin suoritetaanSeuranta ja arviointi Tavoitteena on edistää liikunnan avulla terveellistä ja aktiivista elämäntapaa. Tavoitteena.
Haukiranta MultiTalent Consulting Asiantuntijuus ammatillisessa koulutuksessa Täydennyskoulutus Haukirannan kuntayhtymä.
Räätälöidyt yritysten hyvinvointi- ja liikuntapalvelut.
Stadia-Dehko. Taustaa Vuonna 2001 aloitettiin diabeetikoiden hoidonohjaukseen keskittyvä moniammatillinen valinnainen opintojakso Opintojakson tavoitteena.
KOULUTUSPSYKOLOGIA S 2 ov (3 p) Oulun yliopisto Kasvatuspsykologian syventävät opinnot –
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Tiimin hallinnan kultaiset säännöt Toimitaan demokraattisesti.
Case TOPPIS Ammattiopisto Lappian kokemuksia työpajojen kanssa tehdystä yhteistyöstä Sanna Laihinen.
SJL / Janne Mäkitalo1 LEIJONAKIEKKOKOULU Länsirannikon alue.
Työstä kii! Ratkaisuja pitkäaikaistyöttömille Alavus ja Ähtäri ESR toimintalinja 2.
1 Oulun kaupunki, Liikuntavirasto Tuija Pohjola 2010.
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
Sidosryhmäseminaari OAMK Anne Suonpää 1 Näkökulmia aktiiviseen uraohjaukseen.
Osaava-ohjelma: Pedagoginen uudistuminen muutosjohtamisen välineenä
Tarja Alamattila LIIKUNTANEUVONTA KOUVOLASSA.
Sisältö Hankkeen tausta, tarkoitus, tavoite ja tulokset Terveystottumuksiin vaikuttaminen Toimenpideohjelmat: tupakkatuotteiden ja päihteiden käytön vähentäminen.
( TE3 NÄKÖKULMIA TERVEYTEEN Hurtig
TE3 TERVEYDEN, TOTTUMUSTEN JA TOIMINTAKYVYN ARVIOINTI JA SEURANTA Hurtig
1. Kasva urheilijaksi Oulussa URHEILIJAN / LIIKKUJAN POLKU.
Terveys tutkimus Seppo Koskinen ja työryhmä
ETVK Kuntouttavan työtoiminnan sisältö. Pääkohdat  1. Henkilökohtaisen suunnitelman laatiminen  2. Elämänhallinta  3. Työelämävalmiudet  4. Toimintamuodot.
Saunajoogan vertaisohjaajakoulutus
Kehitä taitojasi sihteerinä ja hae sihteerin ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen! TALOUSHALLINNON AMMATTITUTKINTO kirjanpitäjä, palkanlaskija.
Henkisen tuen peruskurssi
Lämpimästi tervetuloa!
LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 2
FYYSISEN HARJOITTELUN VALMENTAJA
TERVEYTEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
TYÖLLISTYMISEN EDISTÄMINEN ASUKASTUVILLA
3 Minuudessa on kaksi puolta
CHEM-A1100 Teollisuuden toimintaympäristö ja prosessit I Harjoitustyö
Asiantuntijuus ammatillisessa koulutuksessa
Te3 TERVEYS JA TUTKIMUS-KURSSI
Työelämätaidot Työn hakeminen Cv Työhakemus Työhaastattelu Työsopimus
HÄTÄENSIAPUKOULUTUS, 8 h , Helsinki
Teema 1: Henkilökohtaiset vahvuudet ja lasten parissa työskennellessä tarvittavat vahvuudet Tavoitteet: Opiskelija osaa tunnistaa omia ammatillisia.
Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!
Lihavuus laskuun - Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
AIKUISEN HOITOTYÖ O4007HO 4OP
Ohjaamon monikulttuurisuusverkosto
Valmentajakoulutus taso 1 osa 1 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Viikonlopun aikataulu (alustava) Lauantai 10:00 Avaus ja virittäytyminen 12:00.
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
PELITAITOVALMENTAJA Peurunka
Näkemyksesi on arvokas – Ryhdy sosiaalityön kokemus- asiantuntijaksi!
Suomen Ensiapukoulutus
HERKKYYSKAUSIVALMENTAJA
PELITAITOVALMENTAJA Peurunka
Voimaa arkeen II Mielenterveyden ensiapu®1 -koulutus
palvelut käytettävissänne
Mielenterveyden ensiapu®1 -koulutus
LUONNE – Omistajuus kehittymisestä
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Voimaa arkeen II Mielenterveyden ensiapu®1 -koulutus
Voimaa arkeen II Mielenterveyden ensiapu®1 -koulutus
KOULUTERVEYDENHUOLLON TEHTÄVÄT Oppilaan terveyden ja hyvinvoinnin
Mielenterveyden ensiapu®1 -koulutus
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

TYÖKYKYÄ LIIKUNNASTA – KURSSIT OSA 1: TERVEYS JA LIIKUNTA (17H) Koulutuspaikka: Virpiniemen liikuntaopisto, Haukipudas Kurssilla aloitetaan perehtyminen omaan hyvinvointiin fyysisen näkökulman kautta. Osallistujille tehdään henkilökohtaiset terveystarkastukset sekä kuntokartoitukset, joiden pohjalta jokainen saa vinkkejä oman hyvinvointinsa parantamiseen. Ajankohtaiset terveyteen liittyvät luennot tukevat osallistujan motivoitumista terveydentilansa kohentamiseen ja liikunnalliset lajikokeilut mahdollistavat mielekkään liikkumismuodon löytymisen. Kurssilla käsitellään myös ryhmässä toimimista käytännössä ja luennolla. OSA 2: TYÖ JA LIIKUNTA (n.17H) Koulutuspaikka: Virpiniemen liikuntaopisto ja Jatuli, Haukipudas Tämä koulutusosa järjestetään 4-6 kuukautta 1.osan jälkeen. Koulutusosiossa tarkastellaan ja syvennytään omaan terveyteen ja hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti. Osallistujille suoritetaan samat terveys- ja kuntokartoitukset kuin 1.osassa ja tarkastellaan onko tuloksissa tapahtunut muutoksia. Liikunnalliset lajikokeilut jatkuvat uusin lajein. Koulutusosio sisältää koulutusta työnhakuprosessista ja Koulutusosion tuloksena laaditaan oma cv ja henkilökohtainen työhyvinvointisuunnitelma, joiden perusteella käydään kouluttajan kanssa henkilökohtainen työhyvinvointikeskustelu. Koulutuskokonaisuus koostuu kahdesta kolmen päivän mittaisesta koulutusosasta, joiden päätavoitteena ovat työelämävalmiuksien lisääminen sekä jatkosuunnitelmien laatimisessa opastaminen. Koulutusjaksot sisältävät ohjelmaa, joiden tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää osallistujien työkykyä ja toimintavalmiutta, sekä aktivoida osallistujia oman fyysisen ja psyykkisen kunnon ylläpitämiseen sekä oman elämän hallintaan. Koulutus on tarkoitettu yhdistyksissä, kunnissa ja säätiöissä palkkatukityössä oleville henkilöille. LISÄTIEDOT: TYÖLLISTYMINEN LIIKUNNAN AVULLA –PROJEKTI VIRPINIEMEN LIIKUNTAOPISTO SANNA VIRTANEN P. (08) S-posti:

ESIMERKKIOHJELMA OSA 1 Kurssin tavoitteena on aktivoida osallistujia ylläpitämään työkykyään ja toimintavalmiuttaan sekä ennen kaikkea omaa fyysistä ja psyykkistä hyvinvointiaan. 1. OSA: TERVEYS JA LIIKUNTA AJANKOHTA: MA-KE (Tarkista tulevat kurssit os. PAIKKA: VIRPINIEMEN LIIKUNTAOPISTO MAANANTAI Asiantuntijat: Terveydenhoitaja, diabeteshoitaja Sirpa Hyyrönmäki Asiantuntijat: Terveydenhoitaja, diabeteshoitaja Sirpa Hyyrönmäki (Oulun diakonissalaitos / ODL) Testauspäällikkö, LitM Hannu Kaikkonen (ODL) Kurssin avaus ja tavoitteet Työllistyminen liikunnan avulla -projekti, Sanna Virtanen, Virpiniemen liikuntaopisto / VLO Terveystarkastukset - Verenpaineen mittaus - Kuntotesti Polar Own Indexin avulla - Puristusvoiman mittaus - BMI arvo - Vyötärön ympärys mittaus - Verensokerin mittaus - Terveyskyselyt - Henkilökohtainen palautekortti Lounas Luento: Terveys ja omat elintavat - Luento omien elintapojen, liikunnan ja ravinnon merkityksestä terveydelle Kahvitauko Palauteluentomittauksista - Palaute mittausten yhteydessä tehdyistä havainnoista sekä mitattujen asioiden merkityksestä terveydelle ja hyvinvoinnille. Liikunnan annostelu ja toteutus.

TIISTAI Käytännön harjoitus ja luento: Ryhmässä toimiminen Liikunnanohjaaja Aki Haataja, VLO ja KM, tutkija, kouluttaja Pauliina Marjala Lounas Käytäntö: Hyvää oloa liikunnasta - Ulkoliikuntaa: liitokiekkogolf - Sisäliikuntaa: rentoutus ja venyttely Liikunnanohjaaja Sanna Halonen, VLO KESKIVIIKKO Asiantuntija: Terveydenhoitaja, diabeteshoitaja Sirpa Hyyrönmäki (ODL) Luento: Ravitsemus, painonhallinta ja terveys - Käytännön esimerkkejä ja tietoa ravinnosta, lihavuudesta, painonhallinnasta ja terveydestä Lounas, kurssin päätös

ESIMERKKIOHJELMA OSA 2 OSA 2: TYÖ JA LIIKUNTA AJANKOHTA: MA-TI JA SEURAAVAN VIIKON MA (Tarkista tulevat kurssit os. PAIKKA: VIRPINIEMEN LIIKUNTAOPISTO JA JATULI Koulutusosiossa tarkastellaan ja syvennytään omaan terveyteen ja hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti. Koulutusosion tuloksena laaditaan oma cv ja henkilökohtainen työhyvinvointisuunnitelma, joiden perusteella käydään kouluttajan kanssa henkilökohtainen työhyvinvointikeskustelu. MAANANTAI Virpiniemen liikuntaopisto Kurssin avaus ja tavoitteet Työllistyminen liikunnan avulla -projekti, Sanna Virtanen, Virpiniemen liikuntaopisto / VLO Terveystarkastukset Työllistyminen liikunnan avulla -projekti, Sanna Virtanen, Virpiniemen liikuntaopisto / VLO Terveystarkastukset Fysioterapeutti Heljä Rahikkala ja terveydenhoitaja Sirpa Hyyrönmäki, Oulun diakonissalaitos / ODL - Verenpaineen mittaus - Kuntotesti Polar Own Indexin avulla - Puristusvoiman mittaus - BMI arvo - Vyötärön ympärys mittaus - Verensokerin mittaus - Terveyskyselyt - Henkilökohtainen palautekortti Hyvää oloa liikunnasta: lajikokeilu (ulkoliikuntavarusteet) Liikunnanohjaaja Sanna Halonen, VLO Lounas Luento: Työ – hyvinvointia tuottavaa ja/tai pahoinvointia aiheuttavaa? KM, tutkija, kouluttaja Pauliina Marjala, ODL

TIISTAI Jatuli Luento ja käytännön harjoituksia: Minä työnhakijana Pauliina Marjala Lounas Käytäntö: Oman cv:n laatiminen Pauliina Marjala Hyvää oloa liikunnasta: lajikokeilu (vesijumppa) MAANANTAI Virpiniemen liikuntaopisto Henkilökohtainen työhyvinvointikeskustelu (kesto max 1h/hlö), jossa käydään läpi myös cv ja mahdollinen työhakemus läpi. (Pauliina Marjala) Palaute terveystarkastuksissa havaituista muutoksista ja henkilökohtainen liikuntaohjelma (kesto 30min/hlö) (Sanna Virtanen, VLO)

OSA 2: Työ ja liikunta Sisältökuvaus Koulutusosion teema: Kokonaisvaltaisen työhyvinvoinnin edistäminen Koulutusosion tavoitteet: Koulutusosiossa tarkastellaan ja syvennytään omaan terveyteen ja hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti. Koulutusosion tuloksena laaditaan oma cv ja henkilökohtainen työhyvinvointisuunnitelma, joiden perusteella käydään kouluttajan kanssa henkilökohtainen työhyvinvointikeskustelu. Ennakkotehtävä: Mieti omaa työnhakuhistoriaasi ja valmistaudu kertomaan kokemuksiasi siitä (esimerkiksi työpaikkahakemukset, erilaiset työhaastattelukokemukset). Ota mukaasi koulutukseen mahdolliset aikaisemmat työhakemuksesi ja cv:si. Pohdi, minkälaisia työtehtäviä tulet hakemaan. Välitehtävä: Laadi oma työhyvinvointisuunnitelmasi, joka todennetaan ja käydään läpi kouluttaja Pauliina Marjalan kanssa 2. maanantaina henkilökohtaisessa työhyvinvointikeskustelussa. Työhyvinvointisuunnitelman tarkemmat ohjeet annetaan 1.maanantaina. Luentojen sisältökuvaukset: Luento: Työ – hyvinvointia tuottavaa ja/tai pahoinvointia aiheuttavaa? Koulutuksen sisältönä työstressin, -uupumuksen ja työhyvinvoinnin ilmiöiden tunnistaminen ja niihin vaikuttaminen yksilönä sekä ohjeet henkilökohtaisen työhyvinvointisuunnitelman laatimiseen. Luento: Minä työnhakijana Koulutuksen sisältönä työnhakuprosessi pitäen sisällään työhakemuksen ja cv:n laatimisen sekä työpaikkahaastattelun.