Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Näkemyksesi on arvokas – Ryhdy sosiaalityön kokemus- asiantuntijaksi!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Näkemyksesi on arvokas – Ryhdy sosiaalityön kokemus- asiantuntijaksi!"— Esityksen transkriptio:

1 Näkemyksesi on arvokas – Ryhdy sosiaalityön kokemus- asiantuntijaksi!
Aloitusseminaari

2 Ohjelma: Kello 12.30 Mitä kokemusasiantuntijatoiminta on?
Projektipäällikkö Tuula Tuominen Kello Kokemusasiantuntijoiden koulutus Petri Karoskoski, TAKK Kello Kahvitarjoilu Kello > Kokemuksia kehittäjäasiakastoiminnasta ja kokemusasiantuntijana toimimisesta Sanna Keskikylä ja Tanja Mäkelä / Päijät-SOS Kokemusasiantuntijan puheenvuoro Keskustelua ja kysymyksiä Seminaari päättyy viimeistään klo 15.30

3 Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin
SOS-hanke Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin Kaste-ohjelman hankkeita, Sosiaali- ja terveysministeriön rahoitus 75%, loput Tampereen kaupungilta. Aikuissosiaalityön kehittämishanke, jonka yhtenä tavoitteena on lisätä asiakkaiden osallisuutta. Ajalla Sos-hankkeita on myös Päijät-Hämeessä, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Tampereella 5 työntekijää.

4 Kokemusasiantuntija sosiaalityössä
Kokemusasiantuntijat ovat sosiaalityön palveluita tuntevia asiakkaita, omakohtainen kokemus asiakkuudesta tulee olla. Asiakkuus aikuissosiaalityössä, lapsiperheiden sosiaalityössä, toimeentulotuen yksikössä, kuntouttavassa työtoiminnassa. Kokemusasiantuntijat tuovat esiin asiakkaan ääntä.

5 Miksi kokemusasiantuntijatoimintaa?
Kaksi keskeistä tavoitetta: 1. Kokemustiedon eli asiakkaan äänen esiintuominen: asenteisiin ja palveluihin vaikuttaminen. 2. Osallistujien hyvinvoinnin ja elämänhallinnan edistäminen.

6 Toimintamuotoja eli mitä tehdään?
Noin kerran kuukaudessa tulee kokoontumaan asiakasraati, jonka tarkoituksena keskustella, pohtia ja viedä eteenpäin yhteisesti sovittuja kehittämisideoita Tampereen kaupungin sosiaalityöstä. Lisäksi kokemusasiantuntijoita tarvitaan: Seminaareissa ja koulutuksissa asiantuntijoina Oppilaitoksissa asiantuntijoina Johtoryhmissä ja päättävissä elimissä Opinnäytteissä, tutkimuksissa ja asiakaskyselyiden laatimisissa asiantuntijana

7 Ylipäätään sosiaalityön kehittämisessä ja kehittämistyön suunnittelussa kertomassa kokemuksistaan palveluiden käyttäjänä. Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista eikä vaadi aikaisempaa kokemusta vastaavanlaisista tehtävistä. Kaikki ei osallistu kaikkeen. Oma tilanne ja olotila tulee olla sellaisessa vaiheessa, että pystyy toimimaan kokemusasiantuntijana.

8 Kokemusasiantuntijana saat:
Koulutuksen toimintaan (rajallinen määrä) Työnohjauksellista tukea toiminnan aikana. Sosiaalisia kontakteja ja yhteenkuuluvuutta. Mahdollisuuden vaikuttaa ja saada äänesi kuuluviin. Palkkion esiintymisistä ja kulukorvauksen osallistumisesta asiakasraatiin.

9 Kokemusasiantuntijoiden valinta:
Sos-hankkeen työntekijät haastattelevat kaikki halukkaat, jätä yhteystietosi tai ota yhteyttä myöhemmin. Kyseessä ei ole työpaikkahaastattelu  , vaan kysymykset ovat seuraavanlaisia: Mikä Sinua kiinnostaa sosiaalipalveluiden kehittämisessä? Minkälaista kokemusta Sinulla on sosiaalipalveluista? Millä tavalla haluat osallistua kehittämistoimintaan?

10 Kokemusasiantuntijatoiminnassa on kysymys sosiaalipolitiikasta, jolla pyritään kansalaiskeskeiseen palvelujen tuottamiseen. (Asta Niskala, Pohjois-Suomen osaamiskeskus, kehittäjäfoorumi) Esitys löytyy kotisivuiltamme:


Lataa ppt "Näkemyksesi on arvokas – Ryhdy sosiaalityön kokemus- asiantuntijaksi!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google