KÖYHYYSFOORUMI – vähäosaisuus Pirkanmaalla 5.2.2007 klo 10–15 PIRAMK juhlasali OHJELMA Päivän puheenjohtajina toimivat Ulla-Maija Koivula, PIRAMK ja Jaakko.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Advertisements

Kuuluu Kotka Kymin srk.yhtymään jäseniä n , Paljon lapsiperheitä, Laajenee uusien asuntoalueiden rakentamisen myötä.
Piristystä päivääsi MAISKIS MAISKIS!.
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Pikkupoika kysyi isältään...
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Naisena olemisen ihanuus! Loistava, tuntematon Naiskirjailija
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Miten lapsen osallisuus toteutuu läheisneuvonpidossa? •Viranomaisten yhteenvedot: keskittyvätkö lapsen tilanteeseen, tulevatko niissä lapsen näkemykset,
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Adope Acrobat Connect Pro- Online-koulutus Aija Hietanen Savonia-ammattikorkeakoulu Terveysala, Kuopio.
Kuntaliiton palvelut muutosviestinnän tueksi
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Toimeentulotuen vuositilasto 2010 Ari Virtanen.
JOKA, JONKA, JOLTA, JOSSA, JONNE, JOSTA, JOLLE… MALLI: Tuolla on autolautta (færge). Se menee Ruotsiin. -> Tuolla on autolautta, joka menee Ruotsiin.
Huvitamme itsemme hengiltä Otavan Opisto Jari Sarja "Ja he olivat molemmat alasti, mies ja hänen vaimonsa, eivätkä he tunteneet häpeää. [...]
Nuorisotakuu 2013 Valtiosihteeri Pilvi Torsti Opetus- ja kulttuuriministeriö
Köyhyys ja asuminen Vuokra-asumisen tulevaisuus Suomessa -seminaari
© Mela 2011 Vakuutukset Melasta. © Mela 2011 Täysi hyöty Melan vakuutuksista MYEL-vakuutus on jokaisen viljelijän, kalastajan, poronhoitajan ja metsätilallisen.
Työ, teho ja yksinkertaiset koneet
Teollisuustyöläisten elämää
Työkaluja ajokyvyn arviointiin
KYT/ph-p 2006 Erityisryhmien asuminen Jyväskylän kaupungin alueella Seminaari Nikolainsali Asumisneuvojatoiminnan näkökulma.
Seinättömän pajan toimintamalli 1. Asiakkuuden edellytykset: alle 25-vuotias, ammattikoulutettu, pitkäaikaistyötön/vaikeasti työllistyvä/vajaakuntoinen.
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
Työseminaari: erittäin vähän liikkuvat, liikunnasta syrjäytymisvaarassa olevat Hotelli Holiday Inn, Messukeskus
Naisen ainoa vika.
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Olipa kerran nainen jolla oli kolme tytärtä. Eräänä päivänä hän päätti testata kolme vävyään.
TERVETULOA SUKUKOUKSEEN 2007 Alustava ohjelma
Ympäristöjournalismin päivä maanantai
PINSIÖ-SEURAN NUORISOJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2011 Nuorisojaosto järjesti vuoden aikana monenlaista toimintaa lapsille ja lapsiperheille. Nuorisojaoston.
Pirjo Rauhala, Virtuaaliyliopistoseminaari TaY 1 Tervetuloa Tampereen yliopiston virtuaaliyliopistoon Virtuaaliyliopistoseminaari Tampereen.
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Psykoterapia ja avohoito on edullista
Kaikille kaveri -vanhempainilta
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
BPW Finland BPW ja samapalkkaisuus Samapalkkaseminaari, Leena Roivas BPW Finland Puheenjohtaja
Kuntaliitto Arto Koski Erityisasiantuntija Kuntajakoselvittäjien työseminaarin tavoitteet.
Fredin tarina. Nimeni on Fred ja olen 10-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapallon pelaamista!
1 STM ja Stakes Rintanen Miten hoitotakuu toteutuu terveyskeskuksissa? Trendiyhteenvetoja Terveyskeskusten johtavien lääkärien kannat kysely maalis-huhtikuussa.
AKTIIVINEN KOULUPÄIVÄ IDEAIMURI. Ideaimuri –työskentelyn teema: HYVÄ KOULUPÄIVÄ LUOSTARIVUOREN KOULUSSA JA MITEN VOIMME SITÄ EDISTÄÄ?
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
Suomalaisen perusturvan taso ja toimeentulo-ongelmat Olli Kangas kela.
Opintopolku.fi Kysymyksiä ja käytäntöjä siirtovalinnoista Opintoasiainpäivät Anu Holvikivi, HY & Ulla Lehtonen, OPH.
PILKKU.
Metropolialueen alueellisen palvelukeskuksen pilottihanke HANKEFOORUMI Palvelumalli urheiluseurojen iltapäiväkerhojen ja iltapäivätoiminnan.
Nuorissa = voimaa, vahvistetaan sitä! Voimakas –projekti
Palaute elämää diabeteksen ja diabeetikon kanssa päivästä Lauantai
Lauri Kuosmanen Hankejohtaja. Mielen avain lyhyesti RahoitusKaste -ohjelma Valtionavustus € HankealueUusimaa, Kymenlaakso, Etelä-Karjala.
POHJANMAA ”Uuden energian Pohjanmaa - Energiaa huippuosaamisesta, monikulttuurisuudesta ja vahvasta yhteisöllisyydestä”.
Vihreiden tavoitteet sosiaaliturvan uudistukselle 1.Perusturvaa parannettava 2.Henkilökohtaisuutta vahvistettava 3.Byrokratiaa vähennettävä 4.Työnteon.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuvat Opit –juurruttamishankkeen päätösseminaari Riitta Säntti Neuvotteleva virkamies.
Sosiaalipalvelujen neuvonta X.X.2012Matti Meikäläinen.
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
1 Ansioturva torjuu köyhyyttä 5 väitettä ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta (Lähde: Palkkatyöläinen 1/2015)
Tampere NYSSE TULEE ELI TYÖVÄENLIIKE KOKOONTUU! -Aina on saatu suuria aikaan, kun on kokoonnuttu isolla porukalla yhteen. -Niin saadaan nytkin!
Yhteenveto palveluketjuseminaarisarjan keskeisestä sisällöstä Minna Anttila TtT, Projektitutkija Turun yliopisto hoitotieteen laitos
TUHA-verkoston tapaaminen
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
Hoidon tarpeen arviointi potilaan päivittäisissä toiminnoissa
Matkalla.
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
Tulevaisuus Vaakalaudalla 5.Mooses 6:4-9.
sähköposti: internet:
ERIARVOISTUVA LAPSUUS SOSIAALITYÖN HAASTEENA Seminaari Savonlinnassa perjantaina klo Ohjelma: Klo Aamukahvi ja ilmoittautuminen.
HYVINVOINTIVALTION HAASTEET
SOSIAALIHUOLTOLAKI UUDISTUU -ALUEKIERROS KEVÄT 2015 Teemapäivä 1
Esityksen transkriptio:

KÖYHYYSFOORUMI – vähäosaisuus Pirkanmaalla klo 10–15 PIRAMK juhlasali OHJELMA Päivän puheenjohtajina toimivat Ulla-Maija Koivula, PIRAMK ja Jaakko Luomahaara, Hämeenkyrön kunta 10–12 Seminaarin avaus / Puheenvuoroja köyhyydestä Pentti Rönkkö, lehtori, yhdyskuntatieteiden laitos, TaY Eija Kattainen, erikoistutkija, STAKES Esa Arajärvi, kehittämispäällikkö, STAKES 12–13 Lounastauko 13–14 Osallisuus-osattomuus -workshopit 3. kerroksen luokkahuoneissa Teemoina lapsiperheet, nuoret, ikääntyneet, maahanmuuttajat ja tulevaisuustyöpaja 14–15 Yhteenvetoa foorumista ja tilaisuuden päätös juhlasalissa

Yhteenvetoa foorumista: Mitä voimme tehdä? 1. Naisten köyhyyttä on tutkittava Suomessa 2. Pätkätyöt kannattavaksi – ei saa vaikuttaa toimeentulotukeen 3. Minimitoimeentuloturva korkeammaksi (opiskelijat, työttömät, kansaneläkkeellä olevat) 4. Tukien hakeminen helpommaksi –ei yhdeltä luukulta toiselle juoksemista 5. Pitkäaikaistyöttömyys kuriin –nuorille töitä! 6. Päällekkäistä tarveharkintaa etuisuuksien myöntämisessä karsittava 7. Veroremontti pienituloisten osalta, kunnallisverotuksen perusvähennystä korotettava 8. Maahanmuuttajien nopea työllistäminen 9. Työkyvyttömät (n ) eläkkeelle 10. Työajan joustojen lisääminen (esim. lapsiperheet, omaishoitajat) 11. Vanhusten hoivatyöhön riittävät henkilöstöresurssit 12. Asumisen kustannukset kohtuulliseksi

Mietittävää kotimatkalle Aleksis Kivi: Seitsemän veljestä ”Mutta Impivaara, ensin rakettua, hallitsi omanansa Tuomas, mies harteva ja vahva. Missä löytyi se uros, joka olisi rohjennut röystää rintansa Yli-Impivaaran isännän edessä? Suuri oli hänen voimansa, ja mahtia, vakuutta oli hänen olentonsa täynnä. Talonsa töissä ja toimissa ei hän käynyt käsin menolla ja pauhinalla; kuitenkin piti hän kuria ja Herran nuhdetta yllä sekä huoneessa että ulkona vainiolla. Hän oli anteliain kaikista veljeksistä ja kohteli aina laupeudella ja hyvyydellä kärsiviä, kovan onnen lapsia. Ei hän tuossa kysellyt, ei hän tutkiskellut juurta ja perustusta apua-etsivän kurjuuteen. Ei käynyt hän moittimaan miestä, jonka käteen oma syynsä oli saattanut kerjäläissauvan. Kaikille hän antoi, antoi ilman välitystä, aatellen: olethan kuitenkin onneton. Enimmin kaikista hellitteli hän pieniä käypäläistyttöjä, jotka kainosti katsellen, astuivat pelosta vavahtelevalla sydämellä mieron tietä. Kaksi tällaista matkustajaa oli hän ottanut huomaansa, ja heitäpä kasvatettiin ja suosittiin yhtä armaasti kuin omia pienokaisia talossa, joita ei puuttunut, ja olivat he ravakkaita poikia kaikki.”