SÄDEHOITO.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Advertisements

Tehnyt: Melanie Soukko
Syövän synty, syyt, hoito
Vuorovaikutuksesta voimaan
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Kansantaudit.
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke
Katsotaan, sanoi lääkäri!
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 19 – Ville Koponen Optimointiopin seminaari - Syksy 2009 Suunnittelu ja skedulointi terveydenhuollossa.
ULTRAÄÄNITUTKIMUS Ultrasoud
Kappale 19 Iho on suurin elin. Ihon tehtävät:
Innovaatioprojekti uusi Positia
Syöpälääkehoito.
joka 3.lla suomalaisella
Syöpä ja seksuaalisuus
Japanin tsunamista johtunut ydinonnettomuus Tekijät: Karoliina, Mikael, Rasmus, Jaakko.
1 STM ja Stakes Rintanen Miten hoitotakuu toteutuu terveyskeskuksissa? Terveyskeskusten johtavien lääkärien kannat kysely maalis-huhtikuussa 2007.
Keuhkojen Röntgenkuvaus
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Allergiat.
Severiina, Matilda, Antti ja Joona
Gerbiili Gerbiilejä kannattaa hankkia kaksi samassa häkissä eläneestä poikueesta. Gerbiilit liikkuvat sekä yöllä että päivällä. Gerbiilin elin aika on.
Karita, Milia, Aino, Iina ja Kirsi
SYÖPÄ.
Sädehoito ( Radiotherapy)
Bulimia ja laktoosi-intoleranssi
Luontaishoito Eira-Annele Valtatie 57 3krs Oulu p
Jonna Turunen & Erna Holopainen
Miksi lääkäriin? Oireesta diagnoosiin
Masennus eli Depressio.
VARMUUSKOPIOINTI Näin tehdään Varmuuskopiointi Mac OS X 10.5 Leopard Serverillä, mutta varmuuskopiointi tehdään samalla tavalla myös muissa Mac OS X- käyttöjärjestelmissä,
Syöpä.
Syöpä joka 3.lla suomalaisella s. 70 – 79.
Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti.
KEUHKOSYÖPÄ Rita Klemola & Annika Onnela. KEUHKOSYÖVÄSTÄ…  Maailmanlaajuisesti keuhkosyöpä on yleisimmin diagnosoitu syöpätauti  Se on pääasiassa iäkkäiden.
A SVA - HOITAJAN TYÖ M ARTINLAAKSON TERVEYSASEMALLA.
Syövän uudet hoitomuodot MIRJA 3A. Syöpä  Syöpä on geenien mutaatioista eli perimäaineksen muutoksista johtuva vuorovaikutushäiriö, joka saa aikaan kasvaimen.
Syövän synnystä… Joukko sairauksia - syyt, luonne ja ilmeneminen erilaisia Joka 3. suomalainen sairastuu > vuosittain n > lähes 2/3 paranee Solun.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
SYÖPÄ. YLEISTÄ SYÖVÄSSÄ SYÖPÄ ON YLEISNIMITYS PAHANLAATUISILLE KASVAINTAUDEILLE. PAHANLAATUISUUS VIITTAA KASVAINSOLUKON HALLITSEMATTOMAAN KASVUUN JA LEVIÄMISEEN.
Solujen jakautuminen Solusyklissä vaihtelevat välivaihe ja jakautumisvaihe Solusyklissä vaihtelevat välivaihe ja jakautumisvaihe - yleensä välivaihe kestää.
6. SYÖPÄ TERVEYSTIETO 9. MIKÄ SAIRAUS ON KYSEESSÄ?  Sairauden latinankielinen nimi tarkoittaa rapua.  Sairaudesta on tietoja jo muinaisesta Egyptistä.
Syöpätaudit Konstantin Into ja Susanna Kankaanpää.
Henkilökunnan palautteet päivystyspilotista Kooste/osastonhoitja Tuija Skarp.
SYÖPÄ. SYÖVÄN SYNTY Ihmisen elimistö rakentuu lukemattomista soluista. Normaalisti elimistön solujen jakautuminen on säädeltyä. Hallitsemattomasti jakaantuvista.
Mielenterveyden häiriöt
Syövän synnystä… Joukko sairauksia - syyt, luonne ja ilmeneminen erilaisia Joka 3. suomalainen sairastuu > vuosittain n > lähes 2/3 paranee Solun.
Epilepsia.
Keskustelua kannabiksesta
Syöpähoito ja säteilysuojelu
KEUHKOSYÖPÄ …..
Liisa Ollikainen-Paananen /H2913SA MAMK/Savonlinna
Professori Turun yliopisto
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
IHOSYÖPÄ.
Liikutaan.
Syöpä.
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
Paksusuolensyöpä.
Syöpä.
IHOTTUMAT.
UV (A,B ja C-säteily).
Syöpä yli 200 eri elinten ja kudosten pahanlaatuista kasvainta
Erikoissairaanhoitaja Pirjo Murto, HUS
Perinnöllisyystieteen perusteita
3-05 Liikunta.
2-02 Lääkehoidon merkitys.
Esityksen transkriptio:

SÄDEHOITO

Sädehoitoa annetaan ns. lineaarikiihdyttimellä Sädehoitoa annetaan ns. lineaarikiihdyttimellä. Lineaarikiihdyttimet tuottavat elektronisäteilyä tai fotonisäteilyä. Ihon pinnassa tai sen läheisyydessä olevaa kasvainta hoidetaan elektronisäteilyllä. Syvemmällä olevia kasvaimia hoidetaan voimakkailla fotonisäteilyllä. Sädehoito ei tunnu miltään eikä sitä voi havaita.

Hoidossa käytetään korkeaenergistä ionisoivaa säteilyä Hoidossa käytetään korkeaenergistä ionisoivaa säteilyä. Säteilyenergia tuhoaa syöpäsoluja estämällä soluja jakautumasta ja kasvamasta. Sädehoito tuhoaa erityisesti jakautumisvaiheessa olevia soluja, joita kasvaimessa on enemmän. Sädehoidosta saattaa aiheutua sivuvaikutuksia, ne vaihtelevat sen mukaan, mitä kehon osaa säde hoidetaan ja kuinka suuri on säteilyannos.

Sädehoidolla voidaan myös lievittää tehokkaasti mm Sädehoidolla voidaan myös lievittää tehokkaasti mm. kipua, jonka kasvain aiheuttaa.

Useimmiten sädehoitoa annetaan neljästä kahdeksaan viikkoon kestävänä jaksona. Varsinainen hoito kestää vain muutaman minuutin kerrallaan. Usein hoitoa annetaan vain kerran päivässä, mutta poikkeuksiakin on. Jotta syöpäsolut eivät pääsisi kasvamaan uudelleen, pyritään hoito toteuttamaan ilman taukoja. Joskus sädehoito riittää ainoaksi hoitomuodoksi, kuten mm. joidenkin imusolmukesyöpien hoidossa.

Sädehoitoa voidaan myöskin antaa ennen leikkausta, jotta kasvain pienentyisi.

Jokaisella sädehoito suunnitellaan yksilöllisesti Jokaisella sädehoito suunnitellaan yksilöllisesti. Hoidon suunnitteluun osallistuu lääkärin ja potilaan lisäksi fyysikoita, röntgenhoitajia ja muuta hoitohenkilökuntaa. Ennen sädehoidon aloittamista on kuitenkin tärkeä tietää minkälaisesta syövästä on kysymys, missä kasvain sijaitsee ja sen mahdollinen leviäminen.

Kemosädehoito Sädehoidon vaikutusta voidaan tehostaa antamalla lisäksi syöpälääkehoitoa. Tämä tarkoittaa kemosäde hoitoa. Kyseinen hoitomuoto on parantunut monen syövän hoitomuoto on parantunut monen syövän hoitotulosta.