Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti."— Esityksen transkriptio:

1 Allergia & Astma

2 Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti allergeenien tai mikrobien aiheuttama tulehdusreaktio.  Pitkään kestänyt ja toistuva astmatulehdus aiheuttaa keuhkojen toiminnan häiriöitä ja erityisesti keuhkoputkien ahtautumista.

3 Astman oireet ja aiheuttajat  Pitkäaikainen yskä, varsinkin yöaikaan, on usein astman ensioire.  Oireita aiheuttaa monet hengitettävät pölyt, kuten siite- ja eläinpölyt.  Tupakansavu vaurioittaa hengitysteiden limakalvoja.  Tupakansavu, hajuveden tuoksu, kuiva pakkasilma tai fyysinen rasitus voivat laukaista astmakohtauksen.

4 Astman hoito  Astman hoitoon käytetään yleisimmin hengitettäviä lääkkeitä.  Astmaa voi hoitaa myös tablettimuodossa.  Puhdas ilma ja reipas liikunta auttavat pitämään keuhkot kunnossa.

5 Mitä allergia on?  Allergia on elimistön epätarkoituksenmukainen torjuntareaktio ympäristön aineita vastaan.  Välitöntä allergiaa kutsutaan myös atooppiseksi allergiaksi.  Allergisen ihmisen immuunivaste ei toimi toivotulla tavalla.  Keho tuottaa vasta- aineita eri aineita vastaan.

6 Tavallisimmat allergiat ja niiden oireet  Tavallisimmat allergiat kohdistuvat tavallisiin ympäristössä esiintyviin allergeeneihin.  Käytännössä nämä ovat erilaisia siitepölyjä ja eläinten pintasolukkoja.  Tavallisin allergia Suomessa on koivun siitepölyallergia.  Myös eläinallergiat ovat varsin tavallisia.

7 Allergian hoito  Allergian perushoito on allergeenin välttäminen.  Allergiaa hoidetaan allergia lääkkeillä ja silmätipoilla.  Iho- oireisiin käytetään myös voidemaista lääkettä.

8 Allergian siedätyshoitoa  Siedätyshoito on tullut suosituksi yksittäisten allergioiden hoitoon.  Hoidossa annetaan säännöllisesti 2- 3 vuoden ajan allergeeniä ihon sisään.  Hoidon avulla elimistö siedättyy kyseiselle aineelle ja oireet vähenevät.  Siedätyshoito on toistaiseksi ainoa hoitomuoto, jolla voidaan vaikuttaa allergiaan.

9 Lähteitä  Terveystalo https://www.terveystalo.com/fi/Palvelut/Klinikat/AllergiaKlinikka1/AllergiaKlinikka1/ Siedatyshoito/Mita-allergia-on/ https://www.terveystalo.com/fi/Palvelut/Klinikat/AllergiaKlinikka1/AllergiaKlinikka1/ Siedatyshoito/Mita-allergia-on/  Terveyskirjasto http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=suo00033&p_haku =astma http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=suo00033&p_haku =astma  Oppikirja ja omat kokemukset


Lataa ppt "Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google