Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Keskustelua kannabiksesta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Keskustelua kannabiksesta"— Esityksen transkriptio:

1 Keskustelua kannabiksesta
Kuva: Tussitaikurit

2 Kirjoita ylös kolme asiaa kannabiksen puolesta ja kolme vastaan

3 Infoa kannabiksesta Hamppukasvista valmistettava päihde- ja lääkeaine
Sisältää kymmeniä kannabinoideja Päihtymisen kannalta merkittävin kannabinoidi on THC THC:en alkuperäinen tehtävä on suojata kasvia auringolta Suomessa laittomaksi huumausaineeksi määritelty

4 Ryhmätehtävä Pohtikaa seuraavia kysymyksiä:
Mitä haittoja kannabiksen käytöstä on yksilölle? Kuinka kannabiksen käyttö voi vaikuttaa ihmissuhteisiin? (Läheiset; perhe, ystävät, seurustelukumppani, jne.) Mitä haittoja kannabiksesta voi olla yhteiskunnalle ja ympäristölle? Miksi kannabis on haitallisempaa nuorille? Millaisia vaikutuksia kannabikselta halutaan? Millaisia ei toivota? Millaisia hyötyjä kannabiksesta voi olla?

5 Kannabiksesta Milloin kannabis tuli Suomeen?
Euroopassa tunnettiin varmuudella 500-luvulla eaa luvun lopussa suomalaisessa lehdistössä enemmän mainintoja. Yleistyi ”hippikesänä” Käyttö kasvoi huippuvuoteen 1971 asti, minkä jälkeen käyttöluvut alkoi laskea (ensimmäinen kannabisaalto) Miten kuitu-/öljyhamppu eroaa kannabiksesta? Ns. hyötyhamppua saa EU:n alueella viljellä kunhan sen THC-pitoisuus on alle 0,2% (Ei huumaavaa vaikutusta). Tuottaa mm. öljyä ja siemeniä elintarviketeollisuuteen, kuituhampusta voi tehdä lähes mitä vain; vaatteita, köysiä, hamppubetonista taloja, käyttö akkutekniikassa, biokomposiittina esim. autoteollisuudessa korvaamassa muovia ja metalleja Miten lääkekannabis eroaa ”katukannabiksesta”? Valvotusti kasvatettu, pitoisuudet tiedetään tarkasti, jotta potilas saa tarvitseman hyödyn. Laittomasti hankitusta ei tiedetä usein mitään, harvoin edes lajiketta. Mitä on ”synteettinen kannabis” (synteettiset kannabinoidit)? Vaikuttavat samoihin kannabinoidireseptoreihin kuin kannabis, mutta ovat kemialliselta rakenteeltaan omanlaisiaan. Siksi vaikutukset eroavat ja ovat usein voimakkaampia. Myös yliannostus mahdollista!

6 Kannattavatko suomalaiset kannabiksen käytön sallimista?

7 Kannabiksen hyväksyminen ja kokeilu
Peruskoulun 8. ja 9. luokan oppilaat

8 Käsitteet ja laki Selvittäkää mitä seuraavat termit tarkoittavat, pyrkikää antamaan myös havainnollistava esimerkki: Depenalisointi Dekriminalisointi Regulointi Laillistaminen Millaisia rangaistuksia ja seuraamuksia kannabiksen käytöstä tai kaverille tarjoamisesta voi Suomessa saada? Eroavatko alaikäisille annettavat rangaistukset ja seuraamukset?

9 Kannabiksen laillinen asema
Pohdi syitä miksi kannabis on laitonta Suomessa? Entä miksi se on joissain maissa ”laillista”? Miksi suuri osa maailmasta luokittelee sen laittomaksi huumausaineeksi?

10 Kannabis väittely Toinen puoli puolesta ja toinen vastaan.
Saatte seuraavaksi väittelyn tueksi väitteen tai myytin. Saatte jokaisen välissä hetken miettiä ryhmänä perusteluja kannallenne. Ohjaaja jakaa puheenvuorot, jotta säästymme päälle puhumiselta.

11 Kannabisväittely Käyttäkää nyt tunnin aluksi kirjoittamianne asioita alkupuheenvuorossanne hyväksi. Kannabis on vaaratonta, eikä sitä voi pitää huumeena Kannabis ei liity millään tavalla kovempiin huumausaineisiin Kannabis aiheuttaa paljon terveysongelmia, eikä sillä ole merkittävää lääkinnällistä käyttöä Kannabiksen vahvuudella ei ole merkitystä Kannabis on ”porttihuume” Kannabiksen käyttö on jokaisen henkilökohtainen asia Kannabiksen laittoman aseman muuttaminen aiheuttaisi paljon ongelmia


Lataa ppt "Keskustelua kannabiksesta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google