Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari 28.10.2009 Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä
Advertisements

Kuopio Sari Turunen-Zwinger ja Virpi Pikkuaho
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Laajennetun työssäoppimisen mahdollisuudet
Riitta Karusaari Koulutuspäällikkö Lapin matkailuopisto
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
Opisopimuskoulutuksen laadun kehittäminen
Ajankohtaista näyttötutkinnoista Miksi tutkinnon perustetta uudistetaan? Minna Bálint
Ammatillisen koulutuksen monet muodot 1.Ammatillinen peruskoulutus (53 perustutkintoa) Koko ikäluokka ja ennakoidut työelämän tarpeet huomioon. 2.Ammatillinen.
Näkökulma ammatillisen koulutuksen nykytilaan
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
AJANKOHTAISTA AMMATILLISESSA JA AIKUISKOULUTUKSESSA
Tulevaisuuden työelämäyhteistyö Nuoret ja muuttuva työelämä -seminaari Oulu ke Opetusneuvos Seija Rasku
AMMATTIKOULUTUKSEN KEHITTÄMIEN –YKSIKKÖ (AmKe)
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
Oppisopimuksella mahdollistetaan tutkintotavoitteinen huippuosaamisen valmennus Lajipäällikköpäivät , Tampere Koulutustarkastaja Hilkka.
ECVET yli-insinööri Kati Lounema, Opetushallitus
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
SKILLS Lajipäällikköpäivät , Huki-projekti, Kuntatalo, Ammatillisen koulutuksen kehittämispainopisteet, kansainvälinen toiminta ja Skills Mari.
Osaamisen ja sivistyksen asialla KANSAINVÄLISTYMINEN EUROOPPALAISEN KORKEAKOULUTUKSEN HAASTEENA JA TAVOITTEENA Kansainvälistyvä opetussuunnitelma Tampere.
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät syysseminaari Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Kuopio Lea Lakio.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
Oppisopimuskoulutuksen tulevaisuus-seminaari Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland ry ” Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
OSAAMISEN KARTOITUS AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA
KESKI-POHJANMAAN OPPISOPIMUSTOIMISTO Pentti Paananen
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta OPSO ry:n seminaari Tampere Pasi Rentola.
Laatukriteerien pilotointi ja itsearvioinnin toteutus KAOssa Esa Oikarinen Koulutuspäällikkö Kainuun ammattiopisto.
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
AJANKOHTAISTA LUKIOKOULUTUKSESTA Johtaja Jorma Kauppinen Vantaa
Osaamisen ja sivistyksen asialla AMMATILLISTEN PERUSTUTKINTOJEN KEHITTÄMISEN PERIAATTEET OPM:n päätös (dnro 2/502/2008) Marja Hollo Tampere
Työpaikkakouluttaja- hanke
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallitus ja ammattitaitokilpailujen tulevaisuus Pasi Kankare
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Oppisopimuskoulutus Jouni Kyllönen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kvalitetskriterier i läroavtalsutbildningen Laatukriteerit oppisopimuskoulutuksessa Pasi Kankare
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
Toiminnan suunnittelu
Alueellinen koulutustilaisuus Kuopiossa Kunnonpaikka,Vuorela Ulla Voutilainen.
Oppisopimuskoulutuksen seminaari Rovaniemi Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
Aikuiskoulutuksen ajankohtaisia trendejä Eeva-Inkeri Sirelius Vapaan sivistystyön yhteisjärjestö Länsi-Suomen lääninhallitus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus
1 Oppisopimuskoulutuksen laadun kehittäminen, työryhmän tuloksen esittely, rahoitusjärjestelmä ja muut ajankohtaiset asiat Oppisopimuskoulutuksen tulevaisuus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUS
Oppisopimuskoulutuksen laadunhallintaa oppisopimuskoulutuksen järjestäjän toimesta Tuula Hoivala, Pirkanmaan oppisopimuskeskus
Laatua ammatillisen koulutuksen arkeen LARK 3 -hanke Sari Mikkola
EHops-palvelu kansallisessa viitekehyksessä Diasarjan tuottanut Jukka Söderdahl Winnova.
VALTIONAVUSTUKSET AIKUISKOULUTUS Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Opetushallitus.
Aikuiskoulutus ammattikorkeakoulussa Opetusministeriön Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2003 – 2008: Yhtenä painoalueena aikuisten koulutusmahdollisuuksien.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
Ajankohtaista Opetushallituksesta KOME 2016 Turussa Seppo Valio
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen kehittäminen Ammattikoulutuksen johdon seminaari
UUDISTUKSIA Sataedun opopäivä, Opinto-ohjaaja Johanna Rantalainen.
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto
Kehittämissuunnitelma ja ennakointi Päijät-Hämeen ennakointiverkosto
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
Jatkoaskeleet Hallituksen esityksen päälinjat
TTS Työtehoseura kouluttaa – tutkii – kehittää
Ammatillisen koulutuksen reformista
Ajankohtaista KPEDUssa ja ammatillisessa koulutuksessa
Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristö
Valtionavustukset 2014 ammatillisen peruskoulutuksen tukena
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus

Ammatillisen koulutuksen organisointi Opetushallituksessa Ammatillisen koulutuksen asiantuntijaosaaminen ammattikoulutus –yksikössä Tieto- ja arviointitoiminta hoitaa opiskelijavalintoihin, arviointiin ja rahoitukseen liittyvät tehtävät Yhteistyö yleissivistävän koulutuksen kanssa esim. maahanmuuttajien koulutuksessa Asiantuntijavaihto: liikunta, erityisopetus, maahanmuuttajat

Ammatillisen koulutuksen organisointi ammattikoulutus -yksikössä EnnakointiMatti Kimari TutkinnotSirkka-Liisa Kärki Ammattikoulutuksen kehittäminen Annamari Räkköläinen Koulutus- ja tutkintotoimikunnat Seppo Hyppönen Tutkintojen tunnustaminen ja vertailuCarita Blomqvist Ammatillinen perustutkintotavoitteinen koulutus (ml. oppisopimus) ja ammatillinen aikuiskoulutus kuuluvat yhtenä kokonaisuutena ammattikoulutus –yksikön tehtäviin

Ammattikoulutus –yksikön ajankohtaiset tehtävät

Ennakointi Työvoima- ja koulutustarpeiden ennakointi KESU 2007 – 2012:n tavoitteiden tarkistustyötä varten (OPM:n Koulutustarjonta 2016 –työryhmä) Työvoima- ja koulutustarpeiden ennakointityön käynnistäminen KESU 2011 – 2016:n koulutustarjonnan tavoitteiden valmistelua varten (OPM:n Koulutustarjonta 2016-työryhmä) Opettajatarpeen ennakointi (osana Jyväskylän yliopiston ESR-hanketta)

Ennakointi >> jatkoa Osaamistarpeiden ennakointijärjestelmän kehittämien (ESR-hanke jatkuu vuoteen 2011) Ennakointitiedottaminen Osallistuminen muiden tahojen ESR- ennakointihankkeiden hakemusten käsittelyyn /päätösten valmisteluun ja työn ohjaukseen Työvoiman kysynnän ja koulutustarjonnan muutosten seurannan kehittäminen

Tutkinnot Ammatillisten perustutkintojen (kokonaismäärä 52 tutkintoa/ 120 koulutusohjelmaa/osaamisalaa) tutkinnon perusteiden valmistelu ja toimeenpano Ammatti- ja erikoisammattitutkintojen tutkinnon perusteiden päivitys (kokonaismäärä 301) ja uusien tutkinnon perusteiden valmistelu (n.40 kpl / vuosi) sekä toimeenpano Tutkintorakenne-esitysten valmistelu opetusministeriölle

Tutkinnot >> jatkoa Tutkintojen viitekehyksen(EQF/NQF) linjausten valmistelu ja toimeenpano sekä ECVET- järjestelmän kehittämiseen ja toimeenpanoon osallistuminen Tutkinto- ja perustekokeilujen ja niiden kokeiluohjelmien valmistelu ja koordinointi Työnjohtokoulutuskokeilun toimeenpano ja ohjaus (oppisopimuskoulutuksena 46 opiskelijaa)

Ammattikoulutuksen kehittäminen Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaavan ja valmistavan koulutuksen kokeilu Ammatillisen erityisopetuksen ja vankien koulutuksen kehittäminen Opinto-ohjauksen ja ohjauspalveluiden kehittäminen sekä opiskelijoiden osallistumisen edistäminen ammattikoulutuksessa Osaamisen tunnustamisen, henkilökohtaisten opiskelusuunnitelmien ja henkilökohtaistamisen edistäminen Ammattikoulutuksen yleiset ja alakohtaiset kehittämishankkeet ja avustukset

Kehittäminen >> jatkoa Oppisopimustoiminnan, muun työpaikoilla tapahtuvan oppimisen ja osaamisen arvioinnin kehittäminen ja yrittäjyyden edistäminen – taito- ja taidekasvatus Opettajien työelämäosaamisen sekä työpaikkaohjaajien ja näyttötutkintomestareiden koulutuksen kehittämisen tuki Työelämän verkkopalvelujen ja palautejärjestelmien kehittämisen tuki Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävän tuki hanke- ja kehittämisavustuksin Aikuisten maahanmuuttajien koulutuksen kehittäminen Ammattikoulutuksen laatujärjestelmän kehittäminen, laatupalkintokilpailujen ja laadunhallinnan yhteyspisteen toteutus Ammattikoulutuksen kansainvälistymisen edistämistä tukevat hankkeet

Tutkintojen tunnustaminen ja kansainvälinen vertailu Uuden tutkintojen tunnustamislainsäädännön (1093/2007) edellyttämät tehtävät Toiminnan käynnistäminen (yhteistyö, tiedotus, verkkosivut) seuraavissa asioissa: -ammattipätevyysdirektiivin yhteyspiste -eurooppalaisen tutkintojen viitekehyksen kansallinen koordinointipiste

Koulutus- ja tutkintotoimikunnat Koulutustoimikuntien (34) rakenteen ja määrän uudistamiseen liittyvä ehdotus opetusministeriölle Koulutustoimikuntien sihteeripalvelut Tutkintotoimikuntien toiminnan tuki: -tutkintotoimikuntarekisteri -tutkintomaksujen tilityksen seuranta -tutkintojen järjestämisedellytysten arviointi

Ajankohtaista oppisopimuksen kannalta Ammatillisten tutkintojen perusteiden uudistaminen PT, AT, EAT Oppisopimuksen laadunhallinta: laatulupaus Ammatillisen koulutuksen kehittämisverkostot Työpaikalla tapahtuvan oppimisen kokonaisuus