Vuorovaikutusdraama 23.11.2012 Katri Karasma. Hamletin lukemisen alkumotivointi Jake kävi seitsemän viikon ajan näytelmän tekstin läpi sanasta sanaan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sanna Metsälä.
Advertisements

 Valitse otsikko, jonka varmasti ymmärrät  Kopioi otsikko oikein  Kirjoitusvirhe, esim. ”? ” puuttuu = -2p  Otsikko muutettu tai se puuttuu = -5p.
Sarahin tarina. Nimeni on Sarah ja olen 10 vuotta. Tykkään naruhyppelystä ystävieni kanssa.
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Miten lapsen osallisuus toteutuu läheisneuvonpidossa? •Viranomaisten yhteenvedot: keskittyvätkö lapsen tilanteeseen, tulevatko niissä lapsen näkemykset,
. Rauman freinetkoulu.
Palautteen antaminen ja vastaanottaminen
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
Toimintaohjeet opelle
1 Tiivistelmä (sivu 1/3) Telma-lehden lukeminen  Vastaajista 5 prosenttia on lukenut Telma-lehden uusimman numeron kokonaan ja noin neljännes (26 %) on.
OTA TÄMÄ VIESTI VAKAVASTI!
Draamatehtäviä kirjallisuudesta
Huvitamme itsemme hengiltä Otavan Opisto Jari Sarja "Ja he olivat molemmat alasti, mies ja hänen vaimonsa, eivätkä he tunteneet häpeää. [...]
Future Learning Environment
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
Tekstilajeja Pääkirjoitus, kolumni, kommentti, pakina, yleisönosastokirjoitus, vastine, arvostelu, haastattelu.
Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
VOA-oppimispäiväkirja
Mohammed Kertoo itsestään:
Wikispaces vieraan kielen opetuksessa Opetus goes POP mediaope Katrina Vartiainen.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Preppaus ENA 4.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Kirjallisuuden opetuksen l ä hestymistapoja ekstensiivinen vs intensiivinen, kronologinen vs temaattinen sek ä humanistinen vs instrumentaalinen l ä hestymistapa.
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Lukemaan oppii vain lukemalla
Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua
Norssi ja Varis juttusilla
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
 Valitse otsikko, jonka varmasti ymmärrät  Kopioi otsikko oikein  Otsikko muutettu tai se puuttuu = -5p.
Hyvän kirjoittamisen opetuksen ohjelman piirteitä.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Valmennuskurssi sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmaan
Simulaattorikoulutuksen jälkipuinti – osa oppimisprosessia.
AKTIIVINEN KOULUPÄIVÄ IDEAIMURI. Ideaimuri –työskentelyn teema: HYVÄ KOULUPÄIVÄ LUOSTARIVUOREN KOULUSSA JA MITEN VOIMME SITÄ EDISTÄÄ?
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
KOTITALO-LEHDEN LUKIJATUTKIMUS 2014 N971. Lehteä luetaan useampana päivänä Keskimäärin lehteä luetaan 2,2 päivänä.
Cmap-tools opetus käyttö kongnitiivinen merkitys.
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Koulutuksen rakenteet ja mallit tekniikan amk-koulutuksessa Työpaja Lahti.
FSD:n seminaari Tutkimusmenetelmien oppimateriaalit ja verkko-opetus Tampere Tapani Alkula, HY Esimerkkinä on Helsingin yliopiston sosiologian.
PRONOMINIT Pronomini viittaa toiseen ilmaukseen, eli sillä on korrelaatti eli viittauksen kohde. Korrelaatti voi olla sana, lause tai lauseke. Viittaussuhteen.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Elina Kauhanen Vantaan ammattiopisto Varia, Talvikkitien toimipiste
Isä mummu pappa veli sisko vaari äiti isä isoisä täti mummi isä veli eno Miten aktiivinen lukuharrastus syntyy? Aktiiviseen lukuharrastukseen kuuluvat.
OPETUKSEN KEHITTÄMISPÄIVÄ Mervi Palva.
2. a. Pareittain esittele kirjoittamasi esittelyteksti ja valitsemasi lehtijutut. 2. b. Tarkastelkaa yhdessä valitsemianne lehtijuttuja ja merkitkää juttuihin.
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
JEESUKSEN LAPSUUS.
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
Korkeakouluopiskelutaidot 5 op Tutkinto-opetuksen seuraaminen
Kertausta tärkeimmistä asioista
Toimintaohjeet opelle
Erityisopetuksen rehtori Lari Marjamäki
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Opetussuunnitelma/OPS
1 Mitä käyttäjäryhmää tutkitaan? -Pyritään haastatella mahdollisimman erilaisia ihmisiä (nuoria, vanhempia, etninen tausta, uskonto tausta) 2 Millainen.
Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
© Verkko-oppimisen ja tiedonrakentelun tutkimuskeskus ( Sami Paavola Verkko-oppimisen ja tiedonrakentelun tutkimuskeskus.
Opetusharjoittelun valtakunnallinen opiskelijapalaute Yksilöllisyyden huomioon ottaminen opetuksessa Hämeenlinna Marita Kontoniemi.
Millaisia muistoja arvioinnista omalta kouluajalta?
Yhteistoiminnallinen kokous
Kirjallisuusterapia.
Esityksen transkriptio:

Vuorovaikutusdraama Katri Karasma

Hamletin lukemisen alkumotivointi Jake kävi seitsemän viikon ajan näytelmän tekstin läpi sanasta sanaan keskittyen lingvistisen refleksiivisyyden käsitteisiin ja modernismin kysymyksiin. Hän antoi tehtäväksi yksinpuheluiden syväanalyyseja ja tekstiotteiden ulkoa opiskelua. Jake käsitteli näytelmää niiden virikkeiden pohjalta, mitä hän oli saanut opiskeluaikanaan yliopistossa.

Steven Steven ei kertonut, mitä kirjaa käsiteltäisiin Hän pyysi oppilaita kuvittelemaan tilannetta, jossa heidän vanhempansa ovat juuri eronneet ja heidän äitinsä on ottanut itselleen uuden miehen. Uusi mies on saanut itselleen heidän isänsä työpaikan ja on huhuttu, että hänellä on jotain tekemistä isänne syrjäyttämisen kanssa

Steven Steven pyysi oppilaita ajattelemaan tilannetta, joka saisi heidät niin vihaiseksi, että he harkitsisivat toisen ihmisen tappamista. Vasta kun oppilaat olivat pohtineet näitä asioita ja laatineet joitakin kirjoitelmia niiden pohjalta, Steven esitteli näytelmän, jonka he lukisivat. Stevenin motivointi suuntautui lukijan eläytymiseen. (Bransford et al. 2000, 46.)

Kolmas tapa: Vuorovaikutusdraama Opettaja kirjoittanut roolihenkilöt erillisille lapuille (4-8 roolia) Teksti luetaan ääneen ryhmässä. Kukin oppilas lukee sivun. Roolihenkilöt arvotaan. Opettaja jakaa roolihenkilöille haastattelijat (1-3).

Haastattelijat suunnittelevat n. 10 kysymystä jotain lehteä varten Roolihenkilöt eläytyvät rooliinsa Valmistautumista n. 10 min Opettaja kutsuu roolihenkilön ja haastattelijat luokan eteen. Haastattelijat esittävät kysymyksensä ja roolihenkilö vastaa.

Oppimispäiväkirjat ”Minusta tuntui hyvältä saada pohtia ajatuksiani maahanmuuttoon ja maahanmuuttajiin liittyen. Se oli hyvä tehdä samaistumalla kirjan roolihenkilöön. Silloin se ei tuntunut liian ahdistavalta, pakottavalta tai hyökkäävältä, mutta se oli kuitenkin puhuttelevaa. Samoin tuntui puhuttelevalta kuulla toisten samalla tavoin samaistuvan muihin roolihenkilöihin ja avaavan heidän mahdollisia ajatuksiaan. Omia ajatuksiaan oli varsin hedelmällistä peilata näiden ajatuksiin.”

Oppimispäiväkirjat ”Mielestäni tällainen draaman kautta oppiminen toimii jokaisessa ikävaiheessa. Draama ei ole vain ala- ja yläkoululaisten juttu. Harjoituksen kautta tuli selvästi esille, että vielä yliopisto-opinnoissakin draamalla olisi selvästi sijansa. Se sopi erinomaisesti keskustelun herättelijäksi.”

Oppimispäiväkirja Harjoitus oli mielenkiintoinen siksikin, että aiheeseen saatiin haastattelujen avulla syvyyttä ja roolit olivat tutunoloisia; mikään näkökulmista ei ollut vieras tai yllättävä; useimmille lienee helppoa osoittaa tuttavapiiristään henkilöitä, jotka voisivat olla vastineita kirjan henkilöille. Tällä tavalla ajateltuna henkilöt ovat jopa hieman stereotyyppisiä, ja tämä käsitys vain vahvistui haastattelujen aikana.

Arviointi 1—5 Luokanopettajaopiskelijoilla (n 90) oli 2005 satujakso monialaisten opintojen yhteydessä. He arvioivat työtapojen ja tehtävien hyödyllisyyttä PROSESSIDRAAMA sai keskiarvon 4 Katri Sarmavuori: Luokanopettajaopiskelijoiden satukurssilla koettua. Aikakauskirja Äidinkielen opetustiede 35, 2006,

Mielenkiintoinen, hauska tapa prosessoida tekstiä. Tulen varmasti käyttämään omassa opetuksessani. Oli hauskaa. Todella mielikuvitusta kehittävää ja avartavaa! Toteutus oli hauskaa. Tulevan opettajan on mielestäni pystyttävä heittäytymään tämäntyyppisiin tilanteisiin täysillä! Tärkeää harjoitusta.

Satavuotisjuhlakirja

TULE KIRJOITTAMAAN! Tienviittoja opetus - ja kasvatustieteisiin