OMAVALVONTASUUNNITELMA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lisää tähän prosessin nimi Kerro tässä tuotteen ja yrityksen nimi.
Advertisements

OMAVALVONTA Kuvat: Ruokatieto / Tapio Tuomela
Posten Logistik SCM OY Logistiikan ykkönen.
Gourmet herkkuja ravintola- ja kotikeittiöihin
ELINTARVIKKEIDEN ULKOMYYNTI JA SUURET YLEISÖTILAISUUDET
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
Tervetuloa! Syventävää koulutusta allergeeniturvallisuudesta, pakkausmerkinnöistä ja reseptivalvonnasta Helsinki Tervetuloa – terveiset keväisestä.
Laatujärjestelmä marjatiloilla/jatkojalostajalla
Käytännön kokemukset OIVA- pilotista EHY-SKEL-koulutuspäivät Kaupungineläinlääkäri Riikka Åberg.
LOUNAFOOD PIENEN ELINTARVIKEYRITTÄJÄN TUKENA
AVAINTURVALLISUUS Teemu Janger.
Lajittelupeli Catering-ala.
TAVARAN TILAAMINEN, VASTAANOTTO JA VARASTOINTI
Elintarvikkeiden vastaanottotarkastukset vähittäismyyntipaikoissa
MITÄ ON TURVALLINEN RUOKA?
Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.
Kaupan näkökulma logistiikkaketjun toimivuuteen Ok Arinan marketkauppa Arto Mustonen.
Viranomaistahon rooli- valvontaa ja neuvontaa
Hotelli- ja ravintola-ala
Katila, Lehtonen, Ruuhilahti, Suominen
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Säteilylähteiden varastointi ja käytöstä poistaminen
Työntekijöiden odotukset työhyvinvoinnille
TYÖHAKEMUS.
Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.
AIEMMIN OPITUN TUNNISTAMINEN HOLLANNISSA
HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
Peppi-koulutus, syksy 2014 Jukka Jonninen / Strategiayksikkö.
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
1 Elintarvikkeiden hintaseuranta –hanke 2009 (2010) Seurantaohjeet.
Projekti: Iso rinkeli.
Projektin nimi: Iso rinkeli
RUUAN TURVALLISUUS SUOMALAISESSA RUOKAKETJUSSA
* Miksi ja kenelle www-sivut halutaan tehdä? * Mitkä ovat tavoitteet? * Kohderyhmän käyttäjien määritely ! SUUNNITTELUN PERUSTEITA.
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Turku Ensisaapumistoiminta Britta Wiander Tuonti- ja markkinavalvonta.
Viranomaistahon rooli - valvontaa ja neuvontaa -
Omavalvontasuunnitelma
Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.
Kaivomestari TYÖPAIKKAOHJAUS. TO REPLACE AN IMAGE: Click on the image and delete then click on the photo icon. Select your photo and insert.
Opiskelijan perehdyttämisen tarkoitus  Luoda opiskelijalle kokonaiskuva työpaikasta, työympäristöstä ja työyhteisöstä  Auttaa opiskelijaa tutustumaan.
Omavalvontasuunnitelma
LAATUJOHTAMINEN TENTTI 1. Määrittele seuraavat käsitteet:
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
JANIKA, ANKI, HABEN, EMILIA
M1A Malaika, Noora, Pauliina, Helena
ELINTARVIKELAINSÄÄDÄNTÖ 2012 LIHA-ALAN LAITOS Omavalvonta.
Merja Jokela1 LAHDEN MALLI Merja Jokela Vastaava hammashoitaja Lahti.
Elintarvikkeiden hygieeninen käsittely. Säilyvyyden parantaminen Kuivaaminen Suolaaminen Sokeri Pakastaminen Happamuuden säätäminen Pakkaaminen Säilöntäaineet.
Hygieniaosaaminen Terhi Kinnunen Elintarvikehygienia  = toimet, joilla varmistetaan elintarvikkeiden turvallisuus ja puhtaus pellolta pöytään 
Liikeidea Yrityksen toiminnan pohjana on yritysidea. Se kuvaa niitä asioita, joihin yrityksen synty ja olemassaolo perustuu. Liikeidea on jalostettu yritysideasta.
Puhtaanapito. Puhdistusvaiheet 1. Karkean lian poisto mekaanisesti, kaapimalla, 2. Esihuuhtelu ja liotus viileällä vedellä 2. Peseminen pesuaineen kanssa.
© Luonnonvarakeskus Kirsi Silvennoinen, , Ruokahävikki ja ohjeita sen mittaamiseen.
Yleistä: Testi perjantaina 27.5 klo 14 auditoriossa Ota mukaan: henkilöllisyystodistus (esimerkiksi kelakortti, passi, mopokortti yms.) lyijykynä sekä.
Mitä Tanjan pitäisi tehdä ja missä järjestyksessä?
Green Office –ympäristöjärjestelmä
Suomen Partiolaiset, UPM, NordicEdu
1. Hygieniapassikoulutus
5S puuseppien opetuksessa
Maidontuotanto Tuotantopanokset Ohjaus ja valvonta Rehun valmistus
CHEM-A1100 Teollisuuden toimintaympäristö ja prosessit I Harjoitustyö
2. Elintarvikkeiden hygieniaa uhkaavat tekijät
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
Nuoret ja työlainsäädäntö
Yritys CableX on 2008 perustettu sähkökomponenttien ja kaapeleiden maahantuontiyritys. Yritys perustettiin alan kokeneiden ammattilaisten palavasta intohimosta.
[Projektin nimi]: Jälkianalyysi
Projektin ohjaus, seuranta ja raportointi Riitta Rautava .
Omavalvonta -työpaja THL:ssa
TOIMINNAN TILASTOINTI
Esityksen transkriptio:

OMAVALVONTASUUNNITELMA Mireka, Jutta, Susanna, Janika & Sini M1A

Yrityksen toiminta ja liikeidea McDonald’s – ketjun ravintola Liikeideana on tuottaa herkullista, maittavaa ja laadukasta pikaruokaa Kohderyhmänä nuoret ja opiskelijat (12-28 – vuotiaat) Ravintola toimii Haaga-Helian Porvoon kampuksen yhteydessä Yrityksen liiketoiminta perustuu tehokkaaseen ja ystävälliseen palveluun

Työntekijöiden perehdytys ja vuosittainen osaaminen Koulutus ja hygieniaosaaminen Henkilökunnalta vaaditaan Eviran hyväksymä voimassaoleva hygieniapassi Ravintolapäällikkö perehdyttää uusia työntekijöitä kahden viikon ajan Jatkokoulutusta järjestetään tarpeen vaatiessa Vuoropäällikkö vastaa omavalvontasuunnitelman toteutumisesta ja henkilökuntansa osaamisesta

Henkilöstön terveystiedot ja työpukuhuolto Uusille työntekijöille pakollinen työhöntulotarkastus Henkilökohtaiset työvaatteet jokaiselle (sisältää paidan, housut, kengät, hiusverkko/hattu, vyö yms.) Jokainen työntekijä on vastuussa työasunsa puhtaudesta Työnantaja antaa rikkoutuneiden työvaatteiden tilalle uudet

Reseptit ja työohjeet Reseptit tulevat ketjun pääkonttorista ja niitä tulee ehdottomasti noudattaa Työohjeistus on ketjun standardien mukainen ja jokainen esimies on vastuussa ohjeistuksen toteutumisesta

Raaka-aineiden ostaminen Raaka-aineet hankitaan Verdammtes Arschlochel – tukusta (Alkuperämaa Saksa) Raaka-aineita tilataan kerran kuukaudessa ja toimitus on tarpeen mukaan riippuen elintarvikkeen säilyvyydestä (keskimäärin kaksi kertaa viikossa)

Ostettavien ja saapuvien tuotteiden tarkastus Tilattujen tuotteiden laatu ja määrä tarkastetaan heti kuorman saapumisen yhteydessä Kuorma tulee purkaa välittömästi ja toimittaa tuotteet säilytyspaikoilleen (kylmäketjun katkeamattomuus ehdottoman tärkeää) Pakasteiden lämpötilat mitataan ja merkitään ylös omavalvonta taulukkoon Huonossa kunnossa olevat tuotteet palautetaan takaisin toimittajalle

Kuumennusten ja jäähdytysten lämpötilojen seuranta Elintarvikkeet säilytetään oikeassa lämpötilassa, seuraten valmistus- ja säilytysohjeita ​ Kuumennusvälineiden ja muiden vastaavien laitteiden lämpötiloja seurataan jatkuvasti (siipikarjan sisälämpötilan oltava vähintään +75 astetta kuumennuksessa ja muun lihan +70 astetta) Paistoaikaa ja -asteita seurataan päivittäin mittauksilla Elintarvikkeiden säilytykseen tarkoitettujen kylmävarastojen lämpötiloja tulee seurata kahden tunnin välein ja poikkeamat merkitä ja korjata välittömästi

Ruokamyrkytykset Varautuminen Elintarvikkeiden päiväyksiä seurataan aktiivisesti​ Työympäristö pidetään siistinä ja työskennellään hygieenisesti​ Työntekijät pitävät huolta omasta hygieniasta ja työtilojen puhtaudesta​ Jätteet toimitetaan jätepisteeseen Toiminta Ruokamyrkytysten varalta yrittäjällä tulee olla näytteenotto välineitä varastossa aina Ruokamyrkytystä epäillessä kaikista elintarvikkeista otetaan näytteet Jos ruokamyrkytyksen syyksi todetaan yrityksen oma tuote tehdään asiasta kirjallinen raportti Kyseinen sarja/erä tuotetta poistetaan markkinoilta välittömästi

Siivoussuunnitelma ja puhtauden tarkkailu Yritys on laatinut puhtaanapitosuunnitelman​ Suunnitelmassa on tarkka aikataulu sekä eri menetelmiä jokaista puhdistuskohdetta varten​ Siivoustyöt on jaettu henkilöstön kesken ja jokaisella on oma vastuualue​ Puhtauden ylläpitoa ja siivoustöiden suorittamista seurataan lomakkeella, johon kirjataan aika ja päivä sekä tekijä.

Jätteidenhuolto Yrityksellä on jätehuoltopiste​ Jätteet lajitellaan omiin jäteastioihin ja ne käydään tyhjentämässä säännöllisesti​ Työntekijät on ohjeistettu lajittelemaan jätteet oikein ​ Yrityksen tiloissa on myös asiakkaille omat lajittelupisteet

Lähteet http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/hygieniaosaaminen/tietopaketti/omavalvonta /omavalvontasuunnitelma/ http://www.mcdonalds.fi/fi.html http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruokaketju-ruuan-matka-pellolta- poytaan/keittio/raaka-aineiden-sailytys-kotona/raaka-aineiden-sailytys http://www.evira.fi/portal/fi/tietoa+evirasta/asiakokonaisuudet/omavalvonta/elintarvikke et/kuljetus+ja+varastointi http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa+elintarvikkeista/elintarvikevaarat/ruoka myrkytykset/ http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/hygieniaosaaminen/yleista+hygieniaosaamises ta/ http://www.valvira.fi/ohjaus_ja_valvonta/terveydensuojelu/jatehuolto http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/hygieniaosaaminen/tietopaketti/tuhoelaintorju nta/ www.google.fi (kuvahaku)