Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Projekti: Iso rinkeli.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Projekti: Iso rinkeli."— Esityksen transkriptio:

1 Projekti: Iso rinkeli

2 Yritys Oy Keski -Yhtiöt Ab on rinkelitehdas Suonenjoella. Yritys on keskittynyt rinkeleiden tuotantoon. Yrityksen markkina-alueena on koko Suomi. Vientiä yrityksellä on Ruotsiin ja vienti kokeiluja Venäjälle. Lähitulevaisuudessa yrityksen strategiana on voimakas kasvu ja erikoistuminen. Voimakkaalle kasvulle rakennetaan tukijalkoja, joista yksi tukijalka on tässä projektissa rakennettava elintarvikealan turvallisuusstandardi. Yritys toimii uusissa rakennuttamissaan tiloissa Suonenjoen teollisuusalueella. Yritys muutti Suonenjoelle vanhoista epäkäytännöllisistä tiloista Pieksämäeltä vuoden 2005 aikana. Yrityksessä toteutettavan omavalvontasuunnitelman uudistaminen on loppusuoralla.

3 Kehittämisprojekti Tulevaisuudessa omavalvontasuunnitelma ei riitä kasvavilla markkinoilla, toimintatavat tulee yhtenäistää asiakkaiden vaatimalla tavalla. Elintarvikealalle on hyväksytty käyttöön SFS-EN ISO 22000: 2005 niminen elintarvikealan turvallisuusstandardi. Yritys on päättänyt soveltaa turvallisuusstandardin vaatimukset omaan toimintaansa ja kertoa sen asiakkaille. Tärkeimpiä tehtäviä SFS-EN ISO 22000: 2005 soveltamisessa yritykselle on johdon vastuun korostaminen, toimiva sisäinen viestintä sekä seurannan ja mittausten hallinta. SFS-EN ISO 22000: 2005 elintarviketurvallisuusstandardin soveltamisen yhteydessä työntekijöiden osaamista lisätään työnkierron ja hiljaisen tiedon jakamisen avulla.

4 Ratkaisu Henkilöstöstä valitaan elintarviketurvallisuustyöryhmä, jonka tehtävänä on seurata, tarkastaa ja tiedottaa havaituista turvallisuusmuutoksista raaka-aineen tuottajien tai asiakkaan suuntaan. Ryhmässä toiminta on erilaista kuin yksilötyö. Ryhmätyön koulutus lähti liikkeelle keväällä v.2008 Professori Vesa Routamaan "itsetuntemus ja erilaisuuden hyödyntäminen työyhteisön kehittämisessä" luennolla, joissa osanottajat tunnistavat itsensä. Ryhmätyötaitojen rooli kasvaa merkittävästi yrityksen kasvaessa. Toimintaa mitataan jo nyt hyvin tuote- ja tuloslaskelmatasolla. Henkilökunnan mielipiteitä kehityksestä mitataan kyselytutkimuksella. Projekti tapaamisten yhteydessä pidetään jatkuvaa vaikutustenarviointia. Yrityksessä otetaan käyttöön yritykselle sovellettu auditointi, jonka tarkoituksena on nostaa kehittämiskohteita esille.


Lataa ppt "Projekti: Iso rinkeli."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google