RTA seminaarityö 2009-10 sisältöohjeita Juhani Kiiras 23.09.2008.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kypsyysnäyte Kypsyysnäyte on oppimiskokemus ja työnäyte sekä väline opinnäytetyön esilletuontiin.
Advertisements

Tutkielman teko Esityksen perustana on käytetty dos. Marja-Leena Sorjosen 1998 tekemää ohjetta: Ohjeita tutkielman tekoon. Tuula Marila
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi foorumi ja kuinka kommentoida foorumiin. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Savonia-ammattikorkeakoulu Liiketalous Kuopio | Opinnäytetyön aihe
Selkeän kirjoittamisen huoneentaulu
Kaisa Koskinen Gradunteon eväät
Tehdään nettisivu  suunnittelu  rakentaminen  testaaminen  julkaiseminen.
Tekstilajeja Pääkirjoitus, kolumni, kommentti, pakina, yleisönosastokirjoitus, vastine, arvostelu, haastattelu.
Tutkielman kirjoittaminen
Opinnäytetyöprosessi
Eeva-Leena Aittoniemi
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
PROSEMINAARI tieteellisen esittämisen harjoitus tutkimussuunnitelma
Tutkimussuunnitelma…
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 1 Päreiden tekeminen Ongelmalähtöinen oppimisprosessi Tavoite: Opiskelija osaa tehdä päreitä.
Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Lukemaan oppii vain lukemalla
USKONTO/aineenopettajat AD 4 Ryhmäkokoontuminen Martin Ubani, FT, TM Uskonnon didaktiikan yliopistonlehtori SOKLA.
Palautetaidot ja opponointi
kielten keskus Säädösten ymmärtämistä selvittävä kysely- ja haastattelututkimus Vesa Heikkinen & Aino Piehl Säädöskielihankkeen.
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Essee.
Toteuttava taho: nimi: pvm: 11. joulukuuta 2014 OPINNÄYTETYÖ Valttikiri.
Oulaisten ammattiopisto
Teoriaosan suunnittelu
TYÖN AIHE Oma nimi ja ryhmän tunnus
Opinnäytetyö Rautalankamalli
Tutkimussuunnitelman ja opinnäytetyön rakenne
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Tietopalvelu verkkoympäristössä Nina Granlund 2006.
Palautetaidot ja opponointi
1 Rak Rakentamistalouden seminaari Pelisääntöluento
Opinnäytetyöprosessi
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
ESSEEN KIRJOITTAMINEN
Seminaarityön rakenteesta
 aihealue on selkeästi rajattu ja rajausta on perusteltu  valittu näkökulma on innovatiivinen ja uutta luova  käsiteltävä aihe on kuvattu tarkoin mutta.
Kielen- ja tekstinhuoltoa
…Raportit kuosiin… Näin teet sivunumeroinnin ja sisällysluettelon
Maa Maankäytön suunnittelu ja yhdyskuntatalous Ohjelma Harjoitustöiden rakenne Lähdekirjallisuuden hyödyntäminen Vertailua ja keskustelua työmenetelmistä.
Tiivistelmä ja kypsyysnäyte
KRIITTINEN ELI KOMMENTOITU REFERAATTI
Laboratoriotyö Putoamiskiihtyvyyden määrittäminen Yksin tai parin kanssa.
/M. Mäkelä OPINNÄYTE Keuda Tuusula TUTKINNON PERUSTEET Opiskelija suunnittelee ja tekee omaa osaamistaan kokoavan opinnäytteen,
LET Kandiryhmä Piia Näykki & Jonna Malmberg.
Kari Heikkilä TYÖYHTEISÖÄ HYVINVOINTIA TUKEVA JOHTAMINEN MOTTO MOTTO Onnistunut johtaminen edellyttää työpaikan henkilöiden valoisten puolien löytämistä.
Palautetaidot ja opponointi Rinna Toikka. Opponoinnin tarkoitus Oppia lukemaan kriittisesti Laajentaa näkökulmaa Synnyttää tieteellistä keskustelua Auttaa.
Mervi Väisänen OPINNÄYTETYÖSUUNNITELMAN ESITYS JA OPPONOINTI.
Tiedonhaku ”Tiedon käsitteen kannalta ongelmallista on se, että verkkoihin syötetään ”tietona” mielipiteitä, joiden esittäjistä ja heidän luotettavuudestaan.
Prosesseista palveluihin
Tieteellisen artikkelin kirjoittaminen
Opinnäytetyöprosessi ja valmistumisen aikataulu
JOHDANTO.
Ainetyöryhmien työn aloitus
OTSIKOISTA TEKSTIKSI + tekstiviitteiden merkitseminen
Tutkielman teko-ohjeet
Tutkimus terveystiedonopetuksessa
Ohjeita….
LÄHTEIDEN KÄYTTÖ.
Aineistoaine Särmä s. 359 Vastaa Särmä-kysymyksiin TK:sta s. 96
Luentokurssi Hanna Tervanotko
PDG Maija-Liisa Heikkilä
TE3 - TUTKIMUS 1-3 hlö:n ryhmissä JOKIN TERVEYSTOTTUMUS
Opinnäytetyön otsikko
KRIITTINEN ELI KOMMENTOITU REFERAATTI
ESSEE.
K 4.3. Kandidaatin tutkielma ja tutkielmaopinnot (10 op)
Raportointiharjoitus
Esityksen transkriptio:

RTA seminaarityö sisältöohjeita Juhani Kiiras

Esityksen rakenne Ohjaaja auttaa Otsikko A1, A2, N Asia A, näkökanta N A1 A2usein myös yhdistelmiä N A1A2N Esimerkki Suunnittelun (A1)ohjauksen (2) kehittäminen (N) Johdanto (rajaus rakennussuunnitteluun) Rakennussuunnittelu Ohjaus Kehittäminen Rakennussuunnittelun ohjauksen kehittäminen Kirjallisuus etsitään em. A1 A2 ja N ja tietysti yhdistelmistä A1A2 A1N A2N SAMA RAKENNE LÄHTEIDEN HAULLA (hyväksyttäkää ohjaajalla)

Sisällysluettelo Kirjallisuustutkimus 1.Johdanto 2.A1 3.A2 4.N 5.A1A2N 6.Johtopäätökset PITUUSRAJOITUS 12 s

Kuinka kirjallisuus analysoidaan Laputa kirjat –luetaan ja merkitään numeroiduilla lapuilla ja –pidetään numeroista ja sisällöstä lokia –järjestetään numeroidut asiasisällön mukaan –kirjoitetaan Kopioi valmiiseen sisällysluetteloon –tehdään sisällysluettelo –otetaan heti kopiot sivuista ja mapitetaan –kirjoitetaan sisällysluettelon mukaan Kirjoita heti –kirjoita tekstiä aina kun löydät asiaan liittyvää –jäsennä, kokoa niistä ja muokkaa MERKITSE LÄHDEVIITTEET HETI

Tutkimussuunnitelma Noin A4:n mittainen sisältäen tekijätiedot, päiväyksen, ohjaajan aiheen, tavoitteet ja rajaukset tarkasteltavan kirjallisuuden aihealueet tai/ja vähäisiä muutoksia otsikkoon VOI tehdä ohjaajan luvalla Tutkimussuunnitelma. Päiväys Tekijätiedot: Tekijä, opintokirjan numero, sähköpostiyhteys Ohjaaja Pohja luvulle 1 Johdanto

Tavoitteet: Kuvataan ongelma ja sen merkitys. Kuvataan työn tavoitteet. Edellyttää perehtymistä ja keskustelua ohjaajan kanssa. Tavoite voi sisältää aiheen lisäksi tiedonintressin, johon pyritään; selvitetään, (kehitetään), mitataan, verrataan. Tavoite voi olla myös kysymysmuotoinen; mihin kysymykseen (kysymyksiin) työ pyrkii vastaamaan. Julkiset hankinnat: tavoitteena on saada aikaan kokonaiskuva eri hankintamenettelyistä, niissä noudatettavista menettelytavoista ja käytön edellytyksistä. Lisäksi selvitetään muutamia markkinaoikeuden esimerkkitapauksia.

Rajaukset: Aiheet ovat usein laajoja ja rajaaminen on suotavaa. Rajauksessa poistetaan aiheen osia tarkastelusta. Rajaudutaan rakennusurakoihin, Ei tarkastella asuntotuotantoa. Ei käsitellä ulkomaista toimintaa.

Kirjallisuustutkimus: Esitetään tutkittavan kirjallisuuden aihealueet ja muutama perusteos lähtökohdaksi, edellyttää keskustelua ohjaajan kanssa ja kirjallisuushakujen suoritusta. Otsikon kohdetta tulee valottaa eri puolilta. MYÖS ULKOMAISTA KIRJALLISUUTTA Tuotemallin käyttö rakennustuotannossa = tuotemallit (määritelmä- ja sisältöjulkaisut), tuotemallien käyttö (käyttöjulkaisut tärkein), rakennustuotanto (joku tietotarvetta kuvaava julkaisu).

YLEISIÄ HUOMAUTUKSIA Kansilehti oikein Lähdeviitteet hyväksyttävästi : –minä suosin alaviitettä; kirjoittaja, vuosi, teosnimi ja sivut –hyväksyttäviä Harvardilainen sivunumeroin; kirjoittaja vuosi sivu –katsokaa ohjeita WWW lähteissä osoite, päiväys otsikko ja kirjoittaja, jos on Sisällysluetteloa ja kirjallisuutta EI numeroida Hierarkisesti otsikottomia kappaleita EI tulisi käyttää (minulle) Esimerkit ovat aina rautaa TARTTUKAA RIPEÄSTI kirjallisuus vie aikaa, haastattelut vievät aikaa, kirjoittamineen on tuskaista OHJAAJAT AUTTAVAT, mutta tavoittaminen vaatii aktiivisuutta