Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea kehittämiseen Hankeryhmäkohtaiset aloitustilaisuudet 11.9.2014 klo 12.30-15.30 Opiskelijahuoltolain.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

Valtionavustukset 2013 ammatillisen peruskoulutuksen tukena
Ammattillisen koulutuksen laadunhallinta Opetusneuvos Leena Koski
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
OPH/T.S VALTIONAVUSTUKSET TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄÄN.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustukset ammatillisen peruskoulutuksen kehittämiseen vuonna 2013 Sirkka-Liisa Kärki Ammatillinen peruskoulutus.
Suomen koulutusjärjestelmä
ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
OPPIREPPU –hanke Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea ammatillisen koulutuksen kansainvälistymisen kehittämiseen klo Hanna.
Osaamisen ja sivistyksen asialla EVÄSTYSTÄ KEHITTÄMISTYÖHÖN Leena Nissilä Opetusneuvos, asiantuntijayksikön päällikkö.
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
RHi ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
Tuija Laukkanen, Ammatillinen peruskoulutus
VALTIONAVUSTUSHANKKEIDEN ALOITUSTILAISUUS - Hankeryhmä: joustavien ja yksilöllisten opinto- ja tutkintopolkujen rakentamisen tuki Ulla Aunola.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma Missä mennään + viimeinen hankehaku.
Ammatillisen koulutuksen seminaari, Oulu /OPM / Tuulikki Koski Sähköinen haku Tuulikki Koski.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea kehittämiseen Hankeryhmäkohtaiset aloitustilaisuudet klo Osaamisperusteisten.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta Yleistä avustusten myönnöstä Valtionavustuspäätös Avustuksen käyttötarkoitus/hyväksyttävät.
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Mikä on arvioinnin rooli ohjelmatyössä Arviointiseminaari - eväitä uudelle ohjelmakaudelle Eero Pehkonen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Neuvoston suositukset epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista -Suosituksen keskeinen sisältö -Toimeenpano -Toimeenpanoon.
Valtionavustukset ammatillisen koulutuksen kansainvälistymiseen 2010 Annikki Häkkilä Erityisasiantuntija Opetushallitus Huki-hankkeen Lajipäällikkö-valmentajapäivät.
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi LÖYTÖRETKI TOISEEN MAAILMAAN V Konnevesi Opetushallituksen tervehdys.
AIPAL – näyttötutkintojen opiskelijapalautejärjestelmä
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Maahanmuuttajien ammatillisen koulu- tuksen kehittäminen: valtionavustus- tusten käynnistämisinfo klo
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi EU:n neuvoston suositus epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista Omaehtoiset opinnot näkyviksi Carita.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea ammatillisen koulutuksen kansainvälistymisen kehittämiseen klo Hanna.
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2015 Ryhmä 3 Virtuaalisten oppimisympäristöjen kehittäminen.
Oppisopimuskoulutuksen seminaari Rovaniemi Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
Hallitusohjelma II asteen koulutuksesta, lukio & yo
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
Lotilan koulutiellä –itsearviointipassi luokille
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus
Suomen Jääkiekkoliitto / Kymi-Saimaan alue1 Seuratoiminta- ja koulutusvaliokunnan toimintasuunnitelma Kymi-Saimaa.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
VALTIONAVUSTUKSET AIKUISKOULUTUS Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Opetushallitus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ workshop Haku- ja valintaprosessi
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS
Työssäoppimisen laajentaminen Määrällisesti Laadullisesti Testattuja toimintamalleja.
NUORISO ON YHTEISKUNNAN TÄRKEIN VOIMAVARA - Rotary Youth Leadership Awards Suomen Rotary © 2012.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Sedussa Dialoog.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Dialoog
Avoimen hallinnon toimintaohjelma Avoimuuden edistämisen käytäntöjä Imatran kaupungilla
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 JAO
Kuntatieto –ohjelman Muutosseminaari
Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun 2018 informaatiotilaisuus Opetushallitus Opetusneuvos Jukka Lehtinen OKM/Ammatillisen koulutuksen.
Osaamisperusteisuuden ja asiakaslähtöisyyden edistäminen / Ratkaisujen hakeminen kokeilutoiminnalla, ml. digitaalisuus
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Valtionavustukset 2014 ammatillisen peruskoulutuksen tukena
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea kehittämiseen Hankeryhmäkohtaiset aloitustilaisuudet klo Opiskelijahuoltolain toimeenpano tuki Uudistettujen valintaperusteiden käyttöönoton tuki Opetusneuvos Aira Rajamäki

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Aloitustilaisuuden tavoitteet: Tukea käynnistyvien kehittämishankkeiden toteuttamista. Selkiinnyttää hankkeiden tavoitteita. Vahvistaa hankkeissa toimivien välistä yhteistyötä, verkostoitumista ja tiedonvaihtoa. Tiedottaa hankkeiden ohjauskäytännöistä ja ohjauskäynneistä sekä keskustella niihin liittyvistä yhteisistä periaatteista. Käsitellä hankkeen tulosten mallintamista. Tiedottaa hankkeiden raportoinnista.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustustoiminnan tavoitteet Valtionavustuksiin osoitetut määrärahat osoitetaan vuosittain valtion talousarvioissa jaettavaksi kokeilu- ja kehittämistoimintaan, ei organisaation oman perustoiminnan rahoittamiseen. Tavoitteena on toteuttaa rakenteellisia uudistuksia ja pysyviä muutoksia. Hankkeet toteutetaan laajempina kokonaisuuksina (yl. verkostohankkeet) ja niissä hyödynnetään aiempien hankkeiden tuotoksia ja tuloksia. Hankkeiden välinen verkostoituminen on tärkeä varmistaa samoin kuin hankkeen elinkaaren aikainen toiminnan itsearviointi ja sen pohjalta tapahtuva parantaminen..

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opiskelijahuoltolain toimeenpanon tuki tavoitteet ja painopisteet  Vaikuttavuustavoitteet: yhteiskunnalliset, laadulliset ja määrälliset  Tavoitteena: Opiskeluhuollon kehittäminen (moniammatillisessa ja eri hallinnon alojen välisessä yhteistyössä) -Uuden oppilas- ja opiskelijahuoltolain edellyttämien palvelujen kehittäminen

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opiskelijahuoltolain toimeenpanon tuki tavoitteet ja painopisteet -Yhteisöllisen ja yksilökohtaisen opiskeluhuoltosuunnitelman valmisteluprosessin ja toimeenpanon tuki -Opiskelijoiden hyvinvointia edistävien opiskeluhuollon toimintamallien ja materiaalien kehittäminen ja levittäminen -Toimintamallien ja viranomaisyhteistyön kehittäminen äkillisiä kriisi-, uhka- ja vaaratilanteita varten -Opiskeluhuollon laadunvarmistukseen liittyvien koulutuksen järjestäjän omavalvonnan mallien keittäminen ja levittäminen

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintaperusteet Hankkeen kustannusarvio ja aikataulun realistisuus Yhteistyöverkoston moniammatillisuus ja –alaisuus Kohdejoukon ja toimenpiteiden määrittelyn selkeys ja laajuus Hankkeen toiminnan organisoinnin selkeys Yhteys perustoimintaan ja muuhun kehittämistoimintaan Aikaisemmat näytöt vastaavien hankkeiden toteutuksesta.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakukierros: kevät 2014 Valtionavustus euroa Tuli 11 hakemusta, joiden yhteissumma oli euroa 1.6 myönteistä päätöstä ja 2.5 kielteistä päätöstä Myönnetyt valtionavustukset – euroa Laajat alueelliset tai valtakunnalliset verkostohankkeet, yksi kaksikielinen hanke Mukana useita tai kaikki koulutusalat Monialaisuus ja moniammatillisuus yhteistyössä Mukana opiskelijat ja huoltajat Kytkentä koulutuksen järjestäjän strategiaan, laatutyöhön ja perustoimintaan Hankkeen seuranta, arviointi, tulokset ja raportointi

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Keskeiset havainnot hakukierrokselta Moniammatillisen yhteistyön/viranomaisyhteistyön toimivuus, työn ja vastuun jako opiskeluhuollon toimeenpanossa Yhteisöllisen opiskeluhuollon toimintamuotojen kehittäminen ja eri osapuolten osallisuuden vahvistaminen Yksilökohtaisen opiskeluhuollon menettelytapojen konkretisointi, matala kynnys palveluihin Yhteistyö opiskelijakunnan/opiskelijoiden kanssa Yhteistyö huoltajien kanssa.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Uudistettujen valintaperusteiden käyttöönoton tuki

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tavoitteet ja painopisteet Koulutustakuun edistäminen yhteishaun opiskelijavalintoja uudistamalla - perusopetuksen päättävät - vailla perusasteen tutkintoa ja koulutuspaikkaa olevat  Uusien valintaperusteiden toimeenpano tuki  Koulutuksen järjestäjän valintaprosessin kehittäminen  Valtakunnallisten yhtenevien valintakokeiden kehittäminen - jokaiselle opiskelijalle soveltuva opiskelupaikka - mallien ja toimintatapojen kehittäminen opiskelijavalinnan ja valintaperusteiden käyttöönoton tueksi.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintaperusteet Kehittämisverkoston laatu ja yhteistyötahot Tulosten hyödynnettävyys Tulosten levittämissuunnitelman toteuttamiskelpoisuus

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakukierros: kevät 2014 Valtionavustus: euroa Haetut valtionavustukset euroa 3 myönteistä päätöstä, joille myönnettiin yhteensä euroa -> syksyllä 2014 lisähaku, jolloin jaossa on euroa Hankkeissa: kytkentä Valma-yhteistyö ja Vakuva 2- pilotista syntyneeseen sosiaali- ja terveysalan pt:n pääsykokeen kehittämiseen, hakijoiden ja opiskelijoiden ohjauspalveluiden kehittäminen, ns. yhden luukun malli, yhteistyöverkoston hyödyntäminen valintaprosessien kehittämisessä humanistisen ja kasvatusala tutkinnoissa.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ohjauskäytännöt OPH:n järjestämät tilaisuudet Verkoston järjestämät tilaisuudet Asiantuntijayhteistyö Luonnosten kommentointi verkostossa

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeen tuotosten mallintaminen Eri hankkeissa erilaisia tuotoksia ja mallintamisen kuvauksia

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Avustuksen käyttöaika ja raportointiaikataulu Tarkennetut toiminta- ja taloussuunnitelmat kesällä 2014 Selvityslomakkeella raportointi OPH:n Väliselvitys mennessä (jos valt.av. yli euroa) Valtionavustuksen käyttöaika myöntöpäivästä asti Loppuselvitys mennessä.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeesta tiedottaminen Hankkeesta tulee tiedottaa oman organisaation sisällä sen eri vaiheissa. Hankkeesta tiedotetaan ulkoisille sidosryhmille esim. hankkeen omilla www-sivuilla ja muuten hankeryhmäkohtaisesti sovituilla tavoilla. Hankkeesta tiedotettaessa sekä kaikissa sähköisissä ja painetuissa julkaisuissa/esitteissä tulee aina käyttää seuraavaa OPH-logoa Saatavissa

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeiden esittely Kukin hanke esittelee annetun ohjeistuksen pohjalta. Hankkeen esittelyyn on käytettävissä n. 10 minuuttia. Hankkeen esittelyn pohjalta esiinnousseet kysymykset ja keskustelu.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Muuta hankeryhmäkohtaista asiaa

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KIITOS!