Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Naakan oppilaskunta Tervetuloa! Kasvu yrittäjyyteen -hanke - 2 Projekti Idea projektista syntyy kun: –tarvitaan jotain, jotain puuttuu (rahaa.
PROFIMILL Oy Tuotannon hallintaan liittyvät ohjelmistot ja konsultointipalvelut. Yritys.
KEHITTÄMISHANKKEIDEN OHJAUSMALLI
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Laatujärjestelmät organisaatioiden kehittämisen ja johtamisen näkökulmista Kaisa Sariola JTO.
Korkeakoulujen arkkitehtuuripäivä Helsinki
M U U T O S T E N V A L M I S T E L U K e h i t t ä j ä n K a r t t a k i r j a Kehitysprojektien kriittiset menestystekijät.
Laatu LAATU EI TARKOITA SITÄ, ETTÄ TUOTE TAI PALVELU ON ABSOLUUTTISESTI HYVÄ VAAN SITÄ ETTÄ SEN TEKEMISEEN KÄYTETTÄVÄT MENETELMÄT JA TOIMINNOT ON DOKUMENTOITU.
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
KDK-asiakasliittymä – linjauksia 2012 Keskuskirjastokokous Kristiina Hormia-Poutanen.
Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisointi
Tietojärjestelmän suunnittelu
Korkeakoulujen opetuksen ja oppimisen digitaalisen tuen hankkeet.
Fisma ry:n kehittämän projektin estimointi- ja mittauskonseptin instituionalisointi käytännön ohjelmistoprojektien johtamiseen Minigradu esitys
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Portinvartija Jyrki Rasku Mikä on portinvartija? Portinvartija päättää onko MeniTuki ohjelma sopiva pääsyä pyytävälle henkilölle vai ei Ohjelmaan.
Finnan kehittämisideoiden hallinta LUONNOS Heli Kautonen ja Aki Lassila Konsortioryhmän kokous
Tiken näkemys | Hellstedt / Lehto | VIPin viisi palvelua - mitä ne ovat, milloin ne tulevat ja miten ne vastaanotetaan? Tiken näkemys Ari Hellstedt.
TRAPPAN Portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta Projektipäällikkö Johanna Torppa Projektikoordinaattori Merja Virkkala.
Läheltä piti -tilanteet
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestitapausten kuvausohje.
Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi Klikkaamalla pääotsikoista tietosi karttuu. Sininen mökki toimii paluupainikkeena. Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi.
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta.
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Hyrrä-verkkopalvelu Hanketukien infotilaisuus
Heikki Salokanto Valvoja: prof. Jukka Manner Ohjaaja: DI Pekka Pajuoja, TEKES Sovelluskehitysympäristön virtualisoinnin tuomat edut ja haitat.
Viestintäsuunnitelma
Case Hanke2007DW | Topi Laamanen | Case Hanke2007DW (Maaseudun hanke- ja yritystukien raportointiratkaisu ohjelmakaudella ) Topi Laamanen.
Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisointiprojekti Pekka Kähkipuro,
T Loppukatselmus OtaShop2 Halme, Inkinen, Karanko, Kosunen, Kärkkäinen, Larmo, Ojanen.
Tietojärjestelmäprojektin onnistuminen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Miksi ja miten?
Verkkojulkaisuprojekti – osa 1 Teppo Räisänen
Sanastoselvitys Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalla Liisa Siipilehto MATRI-seminaari Viikin tiedekirjasto.
T Ryhmä ”Tete” Henkilökohtainen SE-harjoitus Marko Nikula (Assesment of Architecture) Arkkitehtuurin arviointi.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Liiketoimintaprosessit ja MS Visio 2010
2/2001 Tietojärjestelmät ja Systeemisuunnittelu Luennoitsija: Tapio Lammi
Yhtenäiset metatiedot ja tietorakenteet (284) (VM003:00/2007) Ohjausryhmän kokousmuistio Pekka Kuittinen projektipäällikkö.
Muutoksen johtaminen Jukka Ahonen.
KITKA-PROJEKTI ? MIKÄ, MISSÄ MENNÄÄN ? Niitä ja näitä NELLIstä KITKA 2-projektikoordinaattori Virva Soikkeli.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma v.1.3.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
MIKÄ ON PROJEKTI / HANKE?. Projekti  …. On joukko ihmisiä ja muita resursseja, jotka on tilapäisesti koottu yhteen suorittamaan tiettyä tehtävää,
Kysymyksiä arviointiin ja kehittämiseen
Yrityksen projektisuunnitelma
Lomake.fin kehittäminen Projektin 293 loppuraportti
Kansallinen palveluväylä PERTIVA-kokous
Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatio- ja palvelutiedon hallinta
THL verkkokoulut Kokonaispalvelu
Onnistuneen tietovarastoprojektin edellytykset
Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma v.1.4
Kysymyksiä fi tunnille
Eksotessa vuosien 2010 – 2015 aikana tehdyt kehitysprojektit
Tietojärjestelmät KEHITTÄMINEN JOHTO KIRJANPITO TILAUSTEN KÄSITTELY
Nostotilaukset Kouluttaja Kari Marjeta | Tse Kiinteistöt Oy Tilaukset Puh
Vaatimusmäärittely kehitysprosessissa
Maatalous-lomituksen valmistelu-projekti
Yrityksen projektisuunnitelma
Tilannekatsaus
Lukujärjestysohjelman hankintaprojekti
Projektin ohjaus, seuranta ja raportointi Riitta Rautava .
Avainresurssit ja kyvykkyydet
Esityksen transkriptio:

Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys Satu Nurho Tike, Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus Tiken tupaantuliaiset 1.4.2011

Tietojärjestelmän kehittäminen ja ylläpito Tikessä Tikellä on tällä hetkellä käynnissä 24 projektia eri asiakkaille. Ylläpidossa olevia järjestelmiä on 45. Näihin tehdään perusylläpitoa sekä jatkuvaa kehittämistä. Tikellä on noin 20 projektipäällikköä. Projektien asiakkaina ovat Evira, Mavi, MMM, MMM/KRO, Tapio, Metla, STM sekä muita pienempiä asiakkaita. Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? - Tiken näkemys | Satu Nurho | 1.4.2011

Kolme merkittävää asiaa, jotka vaikuttavat projektin onnistumiseen Projektin organisointi Vaatimusmäärittely Hyväksymistestaus Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? - Tiken näkemys | Satu Nurho | 1.4.2011

Projektin organisointi - Ohjausryhmä Yleistä oltava osalliset kaikista projektiin osallistuvista organisaatioista osallisilla oltava valtaa päättää projektin asioista oman organisaation puolesta Jäsenen tehtävät valvoa budjetin, aikataulun ja lopputulosten toteutumista varmistaa oman organisaation resursoinnin huolehtia oman organisaationsa tarpeiden toteutumisesta ja projektin tuotosten käyttöönotosta sitouttaa oman organisaationsa tiedottaa projektista omassa organisaatiossaan Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? - Tiken näkemys | Satu Nurho | 1.4.2011

Projektin organisointi - Projektiryhmä Hyvä projektiryhmä koostuu henkilöistä, joista kukin vastaa omasta asiantuntijuusalueestaan ja siihen liittyvien tehtävien suorittamisesta on pieni ja yhteistyökykyinen joukko ihmisiä on jakanut selkeästi kunkin jäsenen tehtävät ja rooliin kohdistuvat odotukset on selvillä sitoutuu projektiin tekee tarvittavat asiat yhdessä sovitussa aikataulussa. Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? - Tiken näkemys | Satu Nurho | 1.4.2011

Vaatimusmäärittely Merkitys Tärkein vaihe tietojärjestelmän kehitysprojektissa. Järjestelmästä tulee sellainen kuin miksi se on määritelty. Tässä vaiheessa on kaikkein edullisinta tehdä muutoksia, myöhemmin muutosten tekeminen on sitä kalliimpaa, mitä myöhemmin niitä tehdään. Myöhemmät muutokset vaikuttavat projektin aikatauluihin, resursseihin sekä kustannuksiin. Miksi tehdään? Jotta tiedetään minkälainen järjestelmä pitää toteuttaa. Lopputulos Vaatimusluettelo, jonka mukaan järjestelmää aletaan toteuttamaan ja johon asiakkaan hyväksymistestauksessaan pitäisi peilata. Olennaista Asiakkaalla on oltava juuri tällöin oikeat ihmiset käytettävissä sekä aikaa paneutua määrittelyjen tekemiseen. Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? - Tiken näkemys | Satu Nurho | 1.4.2011

Hyväksymistestaus Merkitys Tarkoituksena todeta, että sovellus toimii niin kuin on määritelty. Miten tehdään/kuka tekee Lähtötietona vaatimusluettelo, johon pohjautuen testitapaukset kannattaa tehdä. Asiakkaan tehtävä, johon kannattaa varata riittävästi resursseja ja aikaa. Lopputulos Varmistaa ettei tuotantoon ei viedä sovellusta, joka ei toimi riittävästi. Olennaista Tässä vaiheessa ei pitäisi tehdä enää muutoksia vaatimuksiin, sillä tällöin muutosten tekeminen on kaikkein kalleinta. Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? - Tiken näkemys | Satu Nurho | 1.4.2011

Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tikessä siihen uskotaan ja onnistuneita projekteja on tehty lukuisia. Edellä mainitut kolme asiaa parantavat projektien onnistumista: projektin hyvä organisointi vaatimusmäärittelyyn panostaminen hyvin tehty hyväksymistestaus Lisäksi on paljon muitakin asioita, jotka vaikuttavat projektin onnistumiseen. Onnistunut projekti saadaan aikaan hyvällä yhteistyöllä, priorisoinnilla sekä tietyllä määrämuotoisuudella. Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? - Tiken näkemys | Satu Nurho | 1.4.2011