Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työssäoppimispainotteinen koulutus
Advertisements

Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus
Esimies verkossa Kevät 2013 PAOK paokhanke.ning.com #paokhanke (Twitter) facebook.com/PAOK-verkosto.
SMOOTHISTI TYÖELÄMÄÄN OPPISOPIMUKSELLA
TJTP110 Tietojärjestelmätieteen opinto- ja urapolkuja, 3 op Oppimistehtävä s 2013 Yyyyy Xxxx Aku Ankka.
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen info
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Erilaisia kauppapolkuja…. TILDAN POLKU  Tilda asiakaspalvelun ja myynnin merkonomiopiskelija valmistuu kahdessa vuodessa  ensimmäinen lukuvuosi 4 jaksoa.
Mukana olevat paikkakunnat ja toimijat
12DAT2O Yleisiä asioita lukuvuoden aluksi. 1.päivän ohjelma • Lukujärjestykset • Uudet käyttäjätunnukset ja salasanat • Wilma • Omien tietojen päivittäminen.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Joustava työssäoppimispolku TO La-To La-To TO La-To HOPS La-To HOJKS ROPS.
Seinättömän pajan toimintamalli 1. Asiakkuuden edellytykset: alle 25-vuotias, ammattikoulutettu, pitkäaikaistyötön/vaikeasti työllistyvä/vajaakuntoinen.
Mohammed Kertoo itsestään:
Opiskelua tukevien toimintojen kehittämisestähän tässä on kyse? Suvi Eriksson Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry
Lukiokoulutuksen kehittäminen
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Oulun aikuislukio 2014.
Norssi ja Varis juttusilla
Käytännön kieleen ja työelämään tutustuminen Sosiaali- ja terveysalalle valmistava koulutus nuorille maahanmuuttajille.
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
Oman äidinkielen ja kotikielen opiskelun merkityksestä
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ Laajennetun työssäoppimisen kokeilu  MINÄ LOPETAN. Oppilas ei ennakolta ilmoita mitään motivaatio-ongelmista,
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Ammatillisen koulutuksen kielikoe
1 Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskus Työvalta / Kaarnakorpi, Laine, Muotka, Ovaska ”Tekemällä oppii!” - Liiketalouden perustutkinto.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
FC Kontu Iltapäiväkerhotoiminta. FC Kontu -Olemme olleet EasySport toiminnassa mukana alusta saakka -Helsingin kaupungin liikuntavirasto kartoitti yhteistyöhön.
Ilpo Mäki, rehtori Oulun Aikuiskoulutuskeskus
TOP-LAAJA Prosessialan pt. Hotelli-, ravintola ja cateringalan pt.
VALMA Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
W w w. h a m k. f i / a o k k AMK-opintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajataustaisille Riihimäki Vesa Parkkonen ja Riitta Metsänen.
Jatko-opintoilta Mitä ysin jälkeen? Lukio -> lukuaineiden keskiarvon perusteella Ammatillinen perustutkinto -> ammatillisten pisteiden perusteella.
Tavoitteet  Henkilökohtaisen opetussuunnitelman toteutuminen  Lisää valinnaisuutta  Pienentää keskeyttämisriskiä  Mahdollistaa joustavan kahden perättäisen.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Yksilölliset opintopolut oppisopimuskoulutuksessa
ATATVER Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa.
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
Opettajatutoreiden info Opiskelijoiden kansainvälistymistä tukevat mahdollisuudet tekniikan yksikössä Tekijä, pvm.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Kouluinfo Renkomäen koulu
Oppisopimus nuorille, onnistuuko? Nuorten kokemuksia ja näkemyksiä Susanna Miettunen
PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVA OPETUS ESIKOULUSSA
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon.
MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN OPPISOPIMUS Etelä-Pohjanmaan maakuntaopo-päivä / Tarja Puskala, projektikoordinaattori Puh
Oppisopimusnuoren ohjaaminen työssä Helena Rajalinna.
Perustiedot Valmentavaa koulutusta KAO:lla vuodesta AVA, MAVA, Ammattistartti ja nyt VALMA VALMA:ssa 50 opiskelijapaikkaa Opetustiimi: 3 opettajaa,
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
Työpaikalla tapahtuva oppiminen VAMMAISTYÖN OSAAMISALA.
Nuorten Oppisopimuskoulutus
VALMA-koulutus Edupolissa
Ohjaamo ja ammatillisen koulutuksen reformi – kommenttipuheenvuoro 3
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
MAAHANMUUTTAJIEN AMMATILLINEN KUNTOUTUS -TYÖPAJAN KOOSTE
Esityksen transkriptio:

Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki Keudan aikuisopistossa Vastuukouluttajien ohjausosaaminen ja sen kehittäminen S2-kouluttajan tuki lähiopintojen ja työpaikalla tapahtuvan oppisen aikana Opinto-ohjaajan tuki Työelämä yhteistyö Opiskelijoiden aikaisemman osaamisen hyödyntäminen 19.11.2014 Jaana Silvast Keudan aikuisopisto

Juta Aloitti hotelli-, ravintola- ja catering-alan opinnot vuonna 2012 Oli ollut Suomessa silloin 4 kuukautta Opiskellut suomen kieltä itsenäisesti poikansa kanssa kesän ajan, poika aloitti Suomessa koulun samaan aikaan, kun Juta omat opinnot Opinnoissa mukana suomen kielen opetus ja S2-kouluttajan tuki Suoritti 7 kk opinoissa yhden tutkinnon osan (1/6) Työllistyi työssäoppimispaikkaansa koulun päättyessä Suoritti keväällä 2014 neljä (4/6) tutkinnon osaa työpaikassaan Tavoitteena suorittaa viimeinen tutkinnon osa kevään 2015 aikana 19.11.2014 Jaana Silvast Keudan aikuisopisto

Anneli Aloitti hotelli-, ravintola- ja catering-alan opinnot vuonna 2013 Oli ollut Suomessa noin vuoden Suorittanut Virossa kondiittori-opintoja, mutta ei loppuun saakka Tehnyt alan töitä laivoilla, mutta työkokemuksesta huolimatta ei työllistynyt Suomessa Olisi ollut osaamisen perusteella valmis työelämään, mutta suomen kieli ei ollut riittävä Opinnoissa mukana suomen kielen opetus ja S2-kouluttajan tuki Suoritti 13 kuukauden opinoissa koko tutkinnon (6/6) Työllistyi työssäoppimispaikkaansa koulun päättyessä ensin keikkatöihin, mutta sitten tekemään vuoden sijaisuutta 19.11.2014 Jaana Silvast Keudan aikuisopisto

Vadim Aloitti hotelli-, ravintola- ja catering-alan opinnot vuonna 2013 Oli ollut Suomessa silloin vuoden, suomen kielen taidot heikot Pääsi työvoimakoulutukseen, koska oli niin innokas, vaikka kielitaito ei ollut vielä riittävä Opinnoissa mukana suomen kielen opetus ja S2-kouluttajan tuki Opinnot ja työpaikalla tapahtuva oppiminen oli haastavaa, työssäoppimispaikan hakua tuettiin ja siinä autettiin, työssäoppimiskäyntejä tehtiin tiheään Oli vaikeita tilanteita, väärinymmärryksiä, poissaoloja, tekemättömiä tehtäviä, mutta jotenkin saimme aina kuviot selvitettyä Suoritti varsinaisissa opinoissa( 13kk) osa tutkinnon 3/6 osaa, saimme te- koulutukseen lisäpäiviä henkilökohtaisen opintosuunnitelman ja hyvien perusteluiden avulla Vadimin sinnikkyys tuotti tulosta suoritti kahden kuukauden jatkoajalla puuttuvat tutkinnon osat ja sai koko tutkinnon (6/6) tehtyä keväällä 2014 Työllistyi työssäoppimispaikkaketjun toiseen toimipisteeseen viikko opintojen päätyttyä 19.11.2014 Jaana Silvast Keudan aikuisopisto

Elena Aloitti hotelli-, ravintola- ja catering-alan opinnot vuonna 2013 Oli ollut Suomessa silloin kuusi vuotta, suomen kielen taidot heikot, vaikka oli opiskellut suomen kieltä kolme moduulia, ollut lasten kanssa kotona ja puhunut vain venäjää Opinnoissa mukana suomen kielen opetus ja S2-kouluttajan tuki Opinnot ja työpaikalla tapahtuva oppiminen oli haastavaa, työssäoppimispaikan hakua tuettiin Työssäoppimispaikalla oli paljon vaikeita tilanteita, väärinymmärryksiä, poissaoloja, tekemättömiä tehtäviä, mietimme yhdessä jo opintojen keskeyttämistä Viimeisellä työssäoppimisjaksolla tapahtui jotain, joka muutti suunnan, Elenalle löytyi oikea paikka ja hän koki onnistumisia Suoritti varsinaisten opintojen aikana(13kk) osa tutkinnon 3/6 osaa, saimme hänelle te-koulutukseen lisäpäiviä henkilökohtaisen opintosuunnitelman ja hyvien perusteluiden avulla. Lisäajalla hän suoritti yhden tutkinnon osan lisää. Koulutuksen päätyttyä kasassa oli 4/6 osaa. Työllistyi yhteen työssäoppimispaikkaansa oppisopimuksella elokuussa 2014, tarkoitus tehdä puuttuvat kaksi osaa kevään 2015 aikana 19.11.2014 Jaana Silvast Keudan aikuisopisto

Mitä olemme oppineet Vastoinkäymisistä ei saa luovuttaa, pitää löytää luovia ratkaisuja Pitää osata kuunnella, sekä omata tietynlainen ”pelisilmä” Joskus tehdään vääriä ratkaisuja, mutta niistä opitaan Tehdään yhdessä ja tuetaan kaikkia Suomen kielen tuki äärettömän tärkeää Vastuukouluttajia pitää kouluttaa ja heidän pitää saada tukea ohjaamiseen Asioista pitää voida puhua asioiden oikeilla nimellä Hyvät työelämäyhteistyökumppanit ovat äärettömän tärkeitä Sinnikkyys palkitaan Jos me onnistuimme, niin muutkin voivat onnistua 19.11.2014 Jaana Silvast Keudan aikuisopisto

Työkaluviuhka auttaa työssä 19.11.2014 Jaana Silvast Keudan aikuisopisto