Tehtäväsiirrot ja palkkaus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TURVALLINEN LÄÄKEHOITO – KERTAUSTA JA TEHYN NÄKEMYKSIÄ
Advertisements

Tehtävän siirrot ja työnjakomallit
Selvitys paikallisen järjestelyerän käytöstä vuosina 2012 ja 2013 Anne Hotti johtava työmarkkinatutkija.
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
TES-prosessi helluntaiseurakunnassa Markku Luoma Vesa Pylvänäinen.
Orionin Ylemmät Toimihenkilöt OYT ry
Paikallisesta sopimisesta työaikajärjestelyissä
Henkilöstöä koskevat kirjaukset muissa yhdistymissopimuksissa, Salo ja Kouvola UusiKunta- henkilöstöryhmä.
Uuden työntekijän perehdyttäminen
HUS:n Helsingin hengityshalvausyksikön Tykes-projekti
TYÖHÖNOTTAMINEN JA TYÖSOPIMUS/M/S MARIELLA
Työntekijöiden odotukset työhyvinvoinnille
Kunnallisen palkkausjärjestelmän kehittämistoimenpideohjelman mukainen paikallinen järjestelyerä Kunnallisen työmarkkinalaitoksen selvitys
TYÖEHTOSOPIMUS JA PALKKA
Paikallisen neuvottelun ja sopimisen perusteet OAJ / Eila Urpilainen1.
Paikallisten järjestelyerin käyttö kunta-alalla Kunnallisen työmarkkinalaitoksen selvitys
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Paikallisten järjestelyerin käyttö kunta-alalla ja Kunnallisen työmarkkinalaitoksen selvitys
KVTES:n paikallisen järjestelyvaraerän suuruus lukien, % kuntayksiköistä Vastanneita kuntayksiköitä 487 (74 %) 28 % Käytettiin suurempi osuus.
Työsuhteen ehtojen muuttaminen Itellan ylemmät toimihenkilöt
Itellan ylemmät toimihenkilöt ry VIESTINVÄLITYS- JA LOGISTIIKKA-ALAN YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUS Ja INFORMAATIOLOGISTIIKKA-ALAN YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN.
YHDISTYSTYÖNANTAJAN JÄRJESTÄMÄ TYÖTERVEYSHUOLTO KÄYTÄNNÖSSÄ
Paikallisten järjestelyerien käyttö vuonna 2006 Kunnallisen työmarkkinalaitoksen selvitys
TYÖSOPIMUS.
Paikalliset järjestelyvaraerät kunta-alalla vuonna sopimus- toteutunut korotuksia korotus kustannus saaneet % % % KVTES 0,6 0,7 31 TS 0,55.
Lohjan kaupungin työhyvinvointikysely 2008 Lehdistötilaisuus
Julkisten ja hyvinvointialojen tulevaisuus ja osaamistarpeet Skills-seminaari Tuire Santamäki-Vuori puheenjohtaja Julkisten ja hyvinvointialojen.
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
SAK:n luottamusmieskonferenssi Kiljava YT-paja.
Paikallisten järjestelyerien käyttö kunta-alalla vuonna 2008 Kunnallisen työmarkkinalaitoksen selvitys
Kirjatyöntekijöiden työaikauudistus
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
PJ&sihtkoul /HE/he1 PÄÄSOPIMUKSEN MÄÄRÄYSTEN NOUDATTAMISESTA Vanhan PS:n voimassaolo päättyi TNJ irtisanoi vanhan Ei mahdollista.
Yhteistoimintalaki ja Yt:n organisointi
Paikallisten järjestelyerien käyttö vuonna 2005 Kunnallisen työmarkkinalaitoksen selvitys
Tieto- ja tekniikka-alojen työnantajaliitto TIKLI ry Toimitusjohtaja Harri Hietala Näkökulma työnantajaliitosta
SOPIMUSSHOPPAILU LUOTTAMUSMIESKONFERENSSI KATARINA MURTO VASTAAVA TYÖEHTOASIANTUNTIJA KM1.
Psykiatrian toimintasuunnitelmasta johtuvien henkilöstövaikutusten ratkaiseminen Henkilöstötoimikunta
Työsuhteen vähimmäisehdot
KUNTAMARKKINAT ” MITEN EDISTÄÄ KUNTIEN POLIITTISEN JA AMMATILLISEN JOHDON VUOROVAIKUTUSTA JA YHTEISTYÖTÄ” JOHTAJASOPIMUS Suomen kuntajohtajat.
Tuloksellisuus, muutos ja neuvottelutoiminta Tuomo Vainio / VTML 12. & sopsemdiat
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto. Työyhteisöt: -haastateltu huhti-kesäkuussa työyhteisöjen esimiehiä, henkilöstöpäälliköitä, työnantajia, yrittäjiä.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
SAK Paikallinen sopiminen
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
Oikeustapauksia ”Pacta sunt servanda”?.
TYÖNANTAJA - TYÖNTEKIJÄ
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Hankepäällikön tehtävänkuva 8/2016. Soveltuva korkeakoulututkinto Eduksi luetaan: teknisen alan koulutus, esimies/tiiminvetovastuu-kokemus, kokemusta.
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Kunta-alan neuvottelutulos Työllisyys ja kasvusopimukseksi JHL:n hallitus ja edustajisto
Kaikki hyvin työssä 2010? Kaiku-työhyvinvointipäivä Irma Väänänen-Tomppo.
TYÖOLOBAROMETRIN TOTEUTTAMINEN PKKY:SSÄ. Pohjois-Karjalan Ammattiopisto Pohjois-Karjalan Aikuisopisto.
LIITTOJEN NEUVOTTELUKIERROKSELLE 2017
TS PALKAN MUODOSTUMINEN LUOTTAMUSMIESTEN PERUSKURSSI
Aikuisten uraohjaajien erikoistumiskoulutus
TYÖEHTOSOPIMUS JA TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
Sosionomin koulutus ja TKI-toiminta nyt ja 2025 Sosiaalialan verkostopäivät ylitarkastaja Sanna Hirsivaara.
Huom. Yksityisten Työnantajien EK muutti sääntönsä Ei tee enää Tupoja / Keskitettyjä -Ei neuvottele palkoista → Sovitaan Liittotasolla • Tavoitteena:
Oppimateriaalien tekijänoikeudet ja sopimustarpeet
Nuoret ja työlainsäädäntö
Yksityissektorilla työskentelevien bioanalyytikoiden ja laboratorionhoitajien koulutuspäivät Tampereella.
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Työsuhteen käsite Työoikeudellisen sääntelyn perusperiaatteet
Monitoimialainen työnantajaedunvalvoja kuntakonsernissa Henkilöstökysymykset yhtiöittämisessä Toimitusjohtaja Vesa Laine
Luottamusmiesten ajankohtaispäivät
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Työsuhteen käsite Työoikeudellisen sääntelyn perusperiaatteet
TULOPOLITIIKKA KERTAA YH1 -Työehtosopimus → Yleissitovuus
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Esityksen transkriptio:

Tehtäväsiirrot ja palkkaus Tarja Honkalampi Kehittämispäällikkö Tehy ry

Palkkauksesta sopiminen Työehtosopimukset, osapuolina valtakunnallinen työnantajaliitto ja työntekijäliitto Kunta (KVTES), valtio, yksityiset Palkkauksen minimitaso Paikalliset sopimukset kunnissa/kuntayhtymissä Sopijaosapuolina yksittäinen työnantaja ja paikallinen työntekijöiden yhdistys esim. Tehyn ammattiosasto Sovitaan työn vaativuuden ja henkilökohtaisen lisän arviointimalleista sekä muista paikallisesti esille tulevista palkkaukseen liittyvistä kysymyksistä esim. tehtävänsiirrot Työsopimus Työnantajan ja työntekijän välinen sopimus Työsuhteen ehdoista voidaan sopia paremmin kuin lait ja työehtosopimukset edellyttävät

Kunta-alan sopimuksen työnjakoon ja tehtäväsiirtoihin liittyvät määräykset KVTES :n palkkausluvun 5 § 2 momentissa ja soveltamisohjeessa on määräykset koskien olennaista muutosta tehtävissä. Työnjaon kehittäminen, tehtäväsiirrot ja tehtäväkuvan laajentaminen ovat useimmiten olennaisia muutoksia tehtävissä, jolloin tämä palkkausmääräys tulee sovellettavaksi.

Kunta-alan sopimuksen työnjakoon ja tehtäväsiirtoihin liittyvät määräykset KVTES :in palkkaliitteessä 3, joka koskee terveydenhuollon hoitohenkilöstöä, on määräykset toimintojen uudelleenjärjestelyistä ja tehtäväjaon muutoksista. Määräysten mukaan palkkahinnoittelun soveltamisen yhteydessä seurataan ja tuetaan palkkauksellisesti niitä tavoitteita, joita valtakunnallisissa suunnitelmissa ja projekteissa asetetaan ja joiden seurauksena ammattihenkilöstön keskinäistä tehtävänjakoa kehitetään ja uudistetaan kunkin tieto-taidon hyödyntämiseksi työyhteisössä entistä paremmin (esim. lääkärien/hammaslääkärien ja hoitohenkilöstön välistä ja hoitohenkilöstön keskinäistä työnjakoa muutetaan). Tehtävien vaativuudessa tapahtuvat muutokset otetaan huomioon palkkauksessa KVTES:n palkkausluvun 5 §:n mukaisesti.

Hoitotakuun toteutuminen terveydenhuollossa, Tehyn selvitys 1/2006 Tehyn ammattiosastojen (n=186) ja osastonhoitajien (n=356) näkemyksiä Hoitotakuusta siihen valmistautumisesta ja sen toteutumisesta Hoitotakuun vaikutuksesta henkilöstöön ja henkilöstöryhmien väliseen työnjakoon Työvoiman saatavuudesta

Työnjaon muutosten vaikutus henkilöstön palkkaukseen ammattiosastojen vastaukset (%) Oh vastauksissa (pth) vain 13% vastasi että on vaikuttanut vaihteluväli 30-400 euroa. (selvityksessä sivu32) Oh erikoissairaanhoidossa 16% on ollut vaikutusta 22-120 euroa kuukaudessa. Huom jononpurkusopimukset. (selvityksessä sivu 49-50)

Työnjaon muutosten vaikutus henkilöstön palkkaukseen osastonhoitajat (n=89) pth, vastaukset prosenttiosuuksia Muuten esim. toimenpidepalkkiona ja käyntikohtaisina ns. nuppilisä. Yhdeksän vastaajaa ilmoitti, että lisäpalkasta neuvotellaan parhaillaan (10.1%)

Työnjaon kehittämisessä tärkeää Ennen uusien tehtävien vastaanottamista on tärkeää, että työyksiköissä sovitaan yhdessä kirjallisesti (hallinto, esimiehet, lääkärit ja hoitajat, joille tehtäviä siirretään) : vastuukysymyksistä siirrettävistä tehtävistä ja hoitovastuista koulutuksesta konsultointimahdollisuuksista palkkauksesta hoitajaresurssien riittävyydestä

Lopuksi Palkkaneuvottelut tulee aloittaa saman aikaisesti, kun tehtävänsiirtojen suunnittelu alkaa Yhteys omaan luottamusmieheen, kun työyksikössä aletaan puhua työnjaon muutoksista Yhteyttä voi myös ottaa, kun haluaa selvittää onko jo tehty tehtäväsiirtoja, joilla pitäisi olla vaikutusta palkkaan.