Pictorial Symbol Recognition in Cross-Cultural Mobile Environments. “Kuvasymbolien tunnistaminen kulttuurienvälisessä mobiili ympäristössä” Samu Kohtala,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Sosiaalinen media Iida Kiesi.
Kirkkoarkkitehtuuri: 2000 vuotta Jumalan kunniaksi 2. Varhaiskeskiaika
Tunne ja Älyä! ©Mervi veini 2004.
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Toimintaohjeet opelle
Vaikeuksien voittaminen vieraissa kielissä... Jotakin kulkemastani matkasta... Ala-aste Ylä-aste Lukio Taideteollinen korkeakoulu Taustaa ”Väsynyt...tahdon.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
Olisiko oppineesta rotasta astronautiksi avaruuslennolle Marsiin?
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Tekninen suunnit-telu
ComPa- projektin aloitusseminaari Muurmansk TOIMINTATUTKIMUS KEHITTÄMISEN VÄLINEENÄ KYÖSTI KURTAKKO PROFESSORI LAPIN YLIOPISTO.
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Mallintarkistus ja sen soveltaminen PLC toimilohko-ohjelmien verifioinnissa AS Automaatio- ja systeemitekniikan projektityöt – väliraportti Markus.
Lukemaan oppii vain lukemalla
USKONTO/aineenopettajat AD 4 Ryhmäkokoontuminen Martin Ubani, FT, TM Uskonnon didaktiikan yliopistonlehtori SOKLA.
Internetistä haku: USB portti – tiedonhaun vertailua Jouni Ojanperä TP09S
Kaisa Tuomisto TU08S1E  Tutkimuksen tavoitteet  Käytetyt hakusanat ja osumat  Linux  Tietolähteiden vertailua  Yhteenveto  Viitteet.
Yhteiskuntaoppi kunnialla läpi!
Elinvoimaa yhdistyksissä
Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.
Creative Commons ja yhteisöttömän aineiston lumo Tietoisku Jari Sarja Otavan Opisto.
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Kokemuksia virtuaaliopena toimimisesta
PIDÄ HUOLTA MUISTISTASI – kurssisarja
ComPa- projektin lopetusseminaari Muurmansk HANKKEEN TEORIAA - TOIMINTATUTKIMUS JA PRAGMATISTINEN FILOSOFIA KOULUTUKSEN KEHITTÄMISESSÄ KYÖSTI.
Wifi direct hakusanalla Viktor Azim (MTTT10S)
 Tutkimuksemme kantavana ajatuksena on uskomus siitä, että yhdistämällä matematiikan opetus johonkin konkreettiseen asiaan saavutetaan syvällisempää.
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
ITKY100 Yliopisto-opiskelu ja opintojen suunnittelu, op, Syksy 2011 Vastaava opettaja (TJT) Pekka 1.
Sosiaalinen media. Sisällysluettelo 3. Kuvat – Picasa 4. Sosiaaliset verkostot – Facebook 5. Videot –Youtube 6. Blogit ja wiki- Wikispaces 7. Oppimisympäristöt.
Yrittäjämäisen ’Effectuation’-kehittämisen teoria ja käytäntöä Lähteet: Prof. Saras D. Sarasvathy, Effectuation: Elements of Entrepreneurial.
Professori Pekka Kauppi, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, HY: Miksi yliopistotutkija tallentaa julkaisuarkistoon? JULKAISIJAN ILTAPÄIVÄ 2007 Julkaisuarkistojen.
KULTTURIENVÄLINEN VIESTINTÄ
ITIL Information Technology Infrastructure Library
Luotettavaa tietoa KARELIA AMK, Kirjasto Sisältö o Miten tunnistat luotettavan tiedon? o Emme elä villissä lännessä - muista tekijänoikeudet!
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
1ePassi / wiki-työpaja Hanna Toijala 09. Wiki-ideologiaa yhteisöllisyys avoimuus vuorovaikutteisuus yhteiskäyttö 2ePassi / wiki-työpaja Hanna Toijala.
DIALOGI Dialogi on kahden tai useamman ihmisen vuoropuhelua.
Pro gradu-tutkimuksen ohjausseminaarit Raija-Leena Punamäki, prof. Graduaiheet
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Sosiaalinen media kevyesti sulautettuna Hy / Antero Aunesluoma
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
Luku- ja tenttivihjeet 5 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Kaivomestari TYÖPAIKKAOHJAUS. TO REPLACE AN IMAGE: Click on the image and delete then click on the photo icon. Select your photo and insert.
TVT (vaka) Projektitehtävä
Suomen rautatieverkoston robustisuus (aihe-esittely)
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Vesa Lappalainen. Tavoitteena interaktio massaluennoilla Tuloksena esimerkki projektista, mistä kaikki sanovat että hieno idea, mutta kukaan ei halua.
Toimintaohjeet opelle
1 © Jukka Juslin Luokat, attribuutit ja metodit Yleistietoa: seuraavalla koulutusviikolla tarkempi käsittely.
Vesa Lappalainen. Tavoitteena interaktio massaluennoilla Tuloksena esimerkki projektista, mistä kaikki sanovat että hieno idea, mutta kukaan ei halua.
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
SundaySoup Oulu Hupisaaret.fi Rahoita: Mesenaatti.me Osallistuaksesi, hae mukaan 5.5. mennessä osoitteessa: hupisaaret.fi/sundaysoup-oulu.
Luku- ja tenttivihjeet 7 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Ei-essentialistista semantiikkaa? Tommi Nieminen XXV Kielitieteen päivät, Tampere Essentialistinen semantiikka ja sen ongelmat 2. Ei-essentialistisen.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
T YÖSSÄOPPIMINEN ULKOMAILLA Portfoliotyöskentelyn ohjeistus.
Käänteinen opetus ja oppiminen – Miten ja miksi?
Tutkimuksen objektiivisuus
Arttu, Amos, Kasimir & Markus
Psykologian 2. kurssi ”Miten minusta tuli minä?”
Puhetilanteen kieli.
Kielitietoisuus.
Alkuitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Kirjastoauto.
Esityksen transkriptio:

Pictorial Symbol Recognition in Cross-Cultural Mobile Environments. “Kuvasymbolien tunnistaminen kulttuurienvälisessä mobiili ympäristössä” Samu Kohtala, Gradun tekijä Senior Researcher, Doctor of Technology (Information Technology) Anneli Heimburger, Professor of Software Engineering Tommi Kärkkäinen (ohjaajina) Gradun nimi

Miksi englanniksi? Koska graduni on pieni osa kansainvälistä projektia yliopistojen välillä ja muutkin kuin suomea ymmärtävät voivat olla kiinnostuneita. Samalla voin hioa englannin kielen taitoani. Oppimisen ilo ja haastavuus.

Termit 1/2 Mathematical Model of Meaning (“matemaattinen malli merkityksistä”, MMM-malli) Pictorial Symbols (Voi olla esimerkiksi kuvasymbooli, musiikkisoittimen ikoni, liikkennemerkki, urheilusalin tunniste tms. Uusi termi on Intelligent Icon (“älykäs ikoni”), koska se ei ole vielä kovin tunnettu, pictorial symbol on termi joka valittiin tätä gradua varten.) Ikonikieli on keino kommunikoida näiden symbolien avulla. Sen on tarkoitus olla toimiva kaikenlaisten kansalaisuuksien, ihmisryhmien ja eri tilanteissa olevien (esimerkiksi vammaiset, tai kaikenikäiset) ihmisten välillä.

Termit 2/2 Image Processing (Kuvankäsittely ja tunnistus). Tähän tutustuin paremmin Tuomo Rossin Konenäkö ja kuva-analyysi kurssilla äskettäin.)

MMM- malli Professori Kiyokin kehittämä matemaattinen malli jonka avulla voi löytää semanttisia yhteyksiä asoiden välillä. En ole vielä kerinnyt tutustua kunnolla matemaattiseen puoleen. Periaatteena on asioihin liittyvien tunnetilojen ja mieltymysten pisteyttäminen ja vastaavanlaisten asioiden löytäminen toisesta viitekehyksestä. Osgood et al. esitti että kaikki asiat voi kuvata semanttisesti vektori- avaruudessa löytämällä listan niihin liittyviä attribuutteja, jotka kuvataan semaattisilla ilmaisuilla, sanoilla. Sanoja kerätään erilaisilla menetelmillä yleensä 100 – 1000 kpl kohteen semanttista kuvausta varten. Näistä voidaan sitten ohjeistuksen tai matemaattisen mallin avulla luoda orthogonaalinen kuvaus, jonka Avulla löydetään riittävänsama nlaisia attribuutteja omaavia asioita.

MMM- malli 2 Esimerkiksi auringonkukkaa esittävä kuva sisältää keltaista jonka voi tulkita vaikka iloiseksi ja aurinkoiseksi ja sen jälkeen voi hakea automaattisesti esimerkiksi musiikkia joka on iloista ja aurinkoista, tai vaikka kuvia Auringosta ja muista samanvärisistä tähdistä. Kiyokin MMM- malli on pitkälle kehitetty matemaattinen malli tähän tarkoitukseenn. Kansei on Japanilainen sana joka tarkoittaa esimekiksi tunnetta ja kiintymyksen suhdetta asiaa kohtaan. Esimerkiksi vanha, kestävä ja luotettava kännykkämalli tai tumma, maukas ja ammattitaidolla tehty Kahvilaatu. Taikka vaikka älykäs, omapäinen kultainen noutaja.

Gradun kysymys The aim is to study pictorial symbol recognition in multi- cultural environments by means of Kiyoki's mathematical model of meaning. Kuinka professori Kiyokin kehittämä Mathematical Model of Meaning soveltuu kultturienväliseen kuvasymbolien tunnistukseen?

tyyni vedenpinta valoa aurinko vihreä sininen luonnolline n

Kunisada/Improving-weather-at-Enoshima tuulta aaltoja vettä luonnollinen sininen valoisa toiveikas

a.org/wikipedia/commons/archive/a/a0/ !Cla ude_Monet_-_Jardin_à_Sainte-Adresse.jpg Tuulinen Aaltoja Valoisa Sininen Vihreä

hima_in_the_Sagami_province.jpg Valoisa Tyyni Sininen Vihreä Vesi Pouta Luonollinen

Mistä motivaatio?, lisää syitä Mahdollisuus osallistua kansainväliseen tutkimukseen Olemassa olevaa kiinnostusta asiaa kohtaan, eli on henkilöitä joiden olettaisi ilahtuvan tutkimuksesta. Ehkä tätä voisi soveltaa kultturien välisen kommunikaation lisäksi myös erilaisten ihmisryhmien välillä samassa kultturikontekstissakin.

Mitä olen oppinut tähän mennessä Kannattaa lukea: Tekemisen dokumentointi Korpin opinnäytetyöosiossa, säännöllinen tekeminen ja aloituskynnyksen voittaminen. Ei kannata alkaa heti kirjoittamaan suoraan materiaaleista lainauksia vaan antaa alitajunnan tutkia asioita ja ilmaista sitten omin sanoin, voi myös oppia ihan mistä mediasta ja keneltä vaan kun on avoimin mielin. “Asioilla on taipumus järjestyä!”, eli ei kannata antaa liian helposti periksi. Oma lähestymistapa jossa oma näkemys tulee esiin on tärkeä.