Julkisten ja hyvinvointialojen tulevaisuus ja osaamistarpeet Skills-seminaari 22.3.2007 Tuire Santamäki-Vuori puheenjohtaja Julkisten ja hyvinvointialojen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ammatillinen koulutus elinkeinoelämän näkökulmasta
Advertisements

Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Sari Rissanen, ma. prof, laitoksen johtaja
Ammatillisen koulutuksen monet muodot 1.Ammatillinen peruskoulutus (53 perustutkintoa) Koko ikäluokka ja ennakoidut työelämän tarpeet huomioon. 2.Ammatillinen.
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY 1 Kohti hyvinvoivaa Suomea Sosiaalialan Työnantajat ry:n linjauksia tulevalle hallituskaudelle
Avoimeen yhteistyöhön perustuva tehokas ja monipuolinen terveydenhuoltojärjestelmä
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Keskeiset tavoitteet Tasaveroiset toimintaedellytykset ja yhteiset pelisäännöt valvontaan yksityiselle ja julkiselle sosiaalipalvelualalle Palvelusetelin.
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
SH-V Työvoima- ja elinkeinokeskus 1 ESR-RAHOITUKSEN HAKU TE-KESKUKSESSA Tiedotustilaisuus , Kajanus ESR-koordinaattori Sanna Halttunen-Välimaa.
Ajankohtaista opetus- ja kulttuuriministeriöstä Opso ry kevätseminaari Opetusneuvos Mari Pastila-Eklund.
Näyttökumppanuudella ammattilaisia työelämän tarpeisiin Pirkko Rasi ruokapalvelupäällikkö.
Suomalainen koulutusjärjestelmä
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Teollisuus ja Työnantajat Koulutuspolitiikka / HT 1 Tulevaisuusluotain Tärkeimmät tulokset Työläs, mutta opettava prosessi !!! Yhteistyösuhteet.
OPS-KOULUTUKSEN YLEINEN TILA JA SEN KEHITTÄMINEN HEIKKI SUOMALAINEN SELVITYSMIES OPSO-KOKOUS
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta OPSO ry:n seminaari Tampere Pasi Rentola.
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
Ammattilaiseksi oppisopimuksella Joustavasti, yksilöllisesti ja käytännönläheisesti
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
Työpaikkakouluttaja- hanke
Tehtäväsiirrot ja palkkaus
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kvalitetskriterier i läroavtalsutbildningen Laatukriteerit oppisopimuskoulutuksessa Pasi Kankare
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY Kohti kunnallisvaaleja 2012 Yksityisen sosiaalialan kunnallisvaaliteemat yhteiset pelisäännöt valvonnan toteuttamiselle tasaveroiset.
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS–JA PALVELUTEHTÄVÄ hanke-esittely: Työelämäohjauksella voimavarat käyttöön ja tukea kehittämistyöhön VOIMIKS -hanke Sirkka Peltola.
Nuorten oppisopimus Liisa Uusitalo Tampereen seudun ammattiopisto
Henkilöstöjohtaja Lasse Lintilä Valio Oy
Ammatillisen opettajan dynaaminen tulevaisuuden työnkuva Yksintekijästä – työyhteisölliseksi osaajaksi Työssäoppimisen ohjaajasta - koulutuksen ja työelämän.
Ammattilaiseksi oppisopimuksella
Pohjois- Suomen Kompassi Pohjois-Suomen strategia, s. 35: ”Lapin ja Oulun yliopistojen yhteistyöllä, verkottumalla myös Kainuuseen ja Keski-Pohjanmaalle,
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
Jouni Lehto 1 Tietopuolinen koulutus ja näyttötutkinto oppisopimuskoulutuksen laadun tukena.
Kari Blomberg Kone- ja metallituoteteollisuus toimitusjohtaja
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Työvoiman saatavuus Uudellamaalla ▪poistuma –työpaikkojen määrä kasvaa –työvoimavaje 6 500/vuosi – vuonna 2015 yhteensä jo yli LÄHTEET:
Teija Felt, TM Ohjauspalvelut julkisten työvoimapalvelujen strategiassa Teija Felt, TM
1 Veijo Koskinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA.
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus.
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yliopistoyksikkö /Markku Mattila/ tk / /1 ELINIKÄINEN OPPIMINEN YLIOPISTOISSA -TYÖRYHMÄ.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
VALTIONAVUSTUKSET AIKUISKOULUTUS Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Opetushallitus.
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
Aikuiskoulutus ammattikorkeakoulussa Opetusministeriön Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2003 – 2008: Yhtenä painoalueena aikuisten koulutusmahdollisuuksien.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
Suhdannekehitys Pohjois-Karjalassa loppuvuonna 2014 TRENDIT 1/2015 -julkistustilaisuus maakunta-asiamies Kimmo Niiranen.
Ammatillisen koulutuksen tarpeellisuus Lapissa Johtaja Mika Tammilehto Koulutuspolitiikan osasto Ammatillisen koulutuksen vastuualue
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Yrittäjien näkökulma Yrittäjien ja elinkeinoelämän verkoston yhteisessä fokuksessa: NUORET TYÖN ja TYÖNANTAJUUDEN muutos ”PAREMPI JOHTAA HYVIN”  DIGITALISAATIO.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
SAK/Hannele Ugur Ohjaus aikuisopiskelijan tukena Ohjaus Suomessa 2008 –asiantuntijaseminaari Espoo
Arviointituloksista kehittämiseen Ammatillisen koulutuksen reformin tilannekatsaus Opetusneuvos Tarja Riihimäki.
TUTKE Koordinoivan hankkeen ja klusteritutkimusten väliraportti
Digitalisaation ohjausmalli
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
Sosionomin koulutus ja TKI-toiminta nyt ja 2025 Sosiaalialan verkostopäivät ylitarkastaja Sanna Hirsivaara.
Palvelu- ja hyvinvointitoimialojen osaava työvoima
EU-rahoitus -info: Ajankohtaista rakennerahastoista
Osaamisella soteen! TEHY
Ajankohtauskatsaus OPSO ry:n kevätseminaari, Vaasa
Esityksen transkriptio:

Julkisten ja hyvinvointialojen tulevaisuus ja osaamistarpeet Skills-seminaari Tuire Santamäki-Vuori puheenjohtaja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry

Hyvinvointialojen näkymiä sävyttävät muutokset väestö- ja työvoimarakenteessa hoivapalvelujen tarve kasvaa eläkkeelle siirtyminen julkiselta sektorilta nopeata kilpailu osaavasta ja alan tehtäviin motivoituneesta työvoimasta kasvaa ammatillinen liikkuvuus kasvaa maahanmuutto lisääntyy

sekä julkishallinnossa tapahtuvat muutokset yksityisten palveluntuottajien osuus kasvaa julkisen sektorin tuloksellisuustyöhön kytkeytyvä palveluiden, prosessien ja työtehtävien kehittäminen jatkuu vauhdikkaana vastuuta palveluista kootaan väestöpohjaltaan suuremmille alueille palvelukonseptien kehittäminen kaupallistetuiksi tuotteiksi kiihtyy

Huomiota kiinnitettävä nykyistä enemmän työolosuhteiden ja palvelussuhteen ehtojen parantamiseen johtamiseen henkilöstökoulutukseen työnjakoon ja tehtäväkuviin yksityisissä ja julkisissa työorganisaatioissa työskentelevien aseman yhdenmukaisuuteen segregaation lieventämiseen koulutus- ja työaloissa

Osaamisen sisällöissä ammattiosaamisen ohella yhteistyökyky, itsenäinen ongelmanratkaisukyky, aloitteellisuus ja asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen korostuvat tarvetta laaja-alaiseen tietotekniikan sekä muun teknologian osaamiseen oppimaan oppiminen ja pois oppiminen tähdellistä monikulttuurisuus niin palveluiden käyttäjissä kuin työyhteisöissä vaatii erityishuomiota

Ammatillinen aikuiskoulutus koulutuspolitiikan uudistamisen painopisteeksi aikuiskoulutustukien uudistaminen aikuisten näyttötutkintojen kehittäminen erityistoimien jatkaminen vailla ammatillista koulutusta olevien ja vanhentuneen koulutuksen omaavien osaamisen parantamiseksi

Toisen asteen ammatillinen koulutus aloituspaikkojen lisääminen erityisesti niille aloille, joilla on odotettavissa työvoimatarpeita työssäoppimista ja ammattiosaajien näyttöjen järjestämistä edistävistä toimista sopiminen

Työajan käytön lisääminen ammattitaidon kehittämiseen lakisääteisen koulutusvelvollisuuden laajentaminen koskemaan myös yksityisiä sosiaali- ja terveydenhuollon työnantajia kuntatyönantajan täydennyskoulutusvelvollisuuden laajentaminen kattamaan kaikki hallinnonalat määräaikaisten ja osa-aikaisten koulutusmahdollisuuksien parantaminen

Oppisopimuskoulutuksen vahvistaminen ammatillisen lisäkoulutuksen oppisopimuskiintiöiden nostaminen työnantajan koulutuskorvauksen valikoitu korottaminen koulutusrahaston etuuksien laajentaminen kokeilun käynnistäminen oppisopimuskoulutuksen laajentamisesta koskemaan myös korkea-astetta