arvot ja vuorovaikutus-sopimukset

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TABLETTIPROFIILITUTKIMUS 2013 Etelä-Saimaa Kymen Sanomat Kouvolan Sanomat.
Advertisements

Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Dialogi William Isaacs.
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Oppimisen seuranta ja arviointi alkuopetuksessa
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen
KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.
Jumalan kanssa.
Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa!
Draamatehtäviä kirjallisuudesta
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Copyright © Sopima Due Diligence materiaalin lukeminen Sopimassa • Tässä ohjeessa neuvotaan kuinka saamillasi tunnuksilla kirjaudut sisään.
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan …?
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan osoitteen?
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
Mitä ne ovat? Mitkä arvot ovat minulle tärkeitä?
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Hyvää Joulua! Sinun ei tarvitse odottaa jouluun asti…
Tehtävän- annot suomeksi 1. Vårt hemland Mistä Suomi tunnetaan? Mistäpäin maata maailmankuulut brändimme ja tuotteemme tulevat? A. Yhdistä tuote.
Vastuullisen varainhankinnan ammatilliset arvot ja periaatteet Pääsihteeri Pia Tornikoski
YHTEISÖLLISYYDESTÄ TYÖHYVINVOINTIA
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,
Työrauha ja haastavat tilanteet
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Tukioikeuksien siirrot
Perusopetuksen oppilaat 2014 Generated on :03.
Kuinka puhdistetaan vessanpönttö
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Avaimia itsensä valmentamiseen
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
OLEMISEN TEOLOGIA JA PEDAGOGIIKKA
Väkivaltatyötä biologisten vanhempien kanssa Eeva Immonen Kokemukset näkyviin – väkivaltatyön kehittäminen sijaishuollossa Hanke 2009 – 2014.
Peruskoulun tuki ammatinvalinnassa
2. Vuokaaviot.
Minun ystäväni 8. luokka tekijä – L. Pupulainen.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Ottaisin kiinni sateenkaaren jos vain pystyisin, ja jakaisin sen kauneuden kanssasi.  
OPS2016-alkuaskeleita.
Elämä.
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
PILKKU.
Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016
PRONOMINIT Pronomini viittaa toiseen ilmaukseen, eli sillä on korrelaatti eli viittauksen kohde. Korrelaatti voi olla sana, lause tai lauseke. Viittaussuhteen.
= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.
Kyllä kansa tietää..... Sosiaalinen media tietolähteenä Marjukka Nyberg /28/2015COMPANY CONFIDENTIAL | Copyright © M-Brain
1 © 3/28/2015 Koulumestarin koulu - Espoo ITK
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja 2014.
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Kuinka monenteen diaan asti pysyt perässä? Koita sanoa ääneen monennessako diassa olet ja minkä värinen sen tausta on. Jos sinulla on kaveri vieressä,
Kehittävän asiantuntija-verkostotyön malli TATU – tartu tutkintoon!
TAIKURI KOULUSSAMME Magic Seth –taikuri vieraili koulussamme toista kertaa Tämän shown aikana myös yleisö pääsi tekemään taikoja!
VALVIRA / Ohry Alustus Valvira tarvitsee tietoja Virrasta 3 tapauksessa: opiskelijan (valmistunut) aloitteesta, opiskelijan (valmistunut) puolesta.
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
Ops seminaari Askola.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Matematiikkaa 3a Lukualue 0– osa MATEMATIIKKAA 3A, LUKUALUE © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Joka vai mikä? - Kas siinäpä pulma.
Esityksen transkriptio:

arvot ja vuorovaikutus-sopimukset Iltapäiväkokous 29.9.2014

Alkupähkinät Monta kasia Marie numeroi pöytäkirjansa käsin. Kirjassa on 100 sivua, joten hän numeroi ne 1-100. Kuinka monta kertaa hän kirjoittaa numeron 8? Väestönlasku Väestönlaskija kysyy herra Smithiltä tämän talon ovella: ”Minulla on kolme tytärtä. Jos heidän ikänsä kerrotaan keskenään, saadaan naapuritalon numero ja jos heidän ikänsä summataan yhteen saadaan onnenlukuni 13.” Väestönlaskija siirtyy seuraavaan taloon, jonka numero on 36. Hän palaa hetken päästä ja sanoo tarvitsevansa lisätietoa. Herra Smith vastaa kiireisesti: ”En ehdi nyt, vanhin tyttäreni kutsuu minua.” Väestönlaskija kiittää herra Smithiä. Nyt hän tietää Smithin tyttärien iät. Minkä ikäisiä tyttäret ovat?

Arvopilvi (hyvä ”pilvikone” osoitteessa www. wordle Arvopilvi (hyvä ”pilvikone” osoitteessa www.wordle.net) johdatti arvoihin. Työstövaiheessa pilvi ei ollut näkyvissä, jotta arvoja ei poimittu pilvestä. www.wordle.net

Arvotimantti Arvo 1 Arvo 5 Arvo 2 Arvo 4 Arvo 3 Jokainen miettii aluksi viisi tärkeintä omaa työarvoaan ja sijoittaa ne timantin sakaroihin. Sitten ruvetaan vertailemaan arvoja toisiinsa, mallissa esim. arvo 1 ja arvo 2. Jos arvo 2 on tärkeämpi, vedetään nuoli siihen suuntaan. Näin käydään arvot läpi ja se arvo, johon osoittaa suurin lukumäärä nuolenkärkiä on tärkein. Seuraavassa vaiheessa kootaan seuraavan dian mukaisesti 3-4 henkilön ryhmiä, jotka tekevät ryhmän jäsenten tärkeimpien arvojen pohjalta ryhmän arvotimantin. Jokainen siis tuo ryhmän timanttiin oman kärkiarvonsa ja sitten yhdessä keskustellen arvotetaan niitä keskenään, jolloin löytyy ryhmän kärkiarvo. Lopuksi käydään yhdessä läpi ryhmien kärkiarvot ja ne muodostavat työyhteisön arvot, joiden pohjalle laaditaan vuorovaikutussopimukset. Arvo 4 Arvo 3

Arvotimantin käyttö Mieti 5 omaa arvoa ja vedä nuolet Kootkaa 3-4 henkilön ryhmissä ryhmän arvotimantti ja vetäkää keskustellen nuolet Tärkeimmiksi arvoiksi muodostuivat:

Vuorovaikutussopimus On osa ammatillisen työyhteisön pelisääntöjä Toimii työkaluna ja ohjenuorana kaikessa vuorovaikutuksessa, myös ristiriitatilanteissa. Ohjaa toimintaa – vaikka ei voida välttämättä sanktioida Kuvaa toimintakulttuuria mm. kumppaneille ja uudelle henkilökunnalle Toimii perehdytyksen välineenä

Mihin tarvitaan? Aina on heitä, jotka kyseenalaistavat tehtyjä päätöksiä Vähentää käytäväparlamentarismia / selän takana puhumista Taataan kehittämisrauha Tiedetään, kuinka ja koska saa kritiikkiä antaa Linjaa rekrytointia Kuvaa, mitä tarkoittavat avoimuus, luottamus jne.

VUOROVAIKUTUS-SOPIMUS Sopimustyypit VUOROVAIKUTUS-SOPIMUS OPPILAS-OPPILAS TYÖNT.-OPPILAS HUOLTAJA-TYÖNT. TYÖNT-TYÖNT.

Laatiminen Kerratkaa ryhmissä vielä arvot, sillä niiden tulisi olla taustana sopimuksille. Laatikaa selkeät lauseet kuinka me toimimme. Aikataulu Esittely

Malli: Pienryhmien kärkiarvot Luottamus Oikeudenmukaisuus Turvallisuus Kunnioitus ja arvostus Hyväksyminen Oppimisen ilo Ammatillisuus Suvaitsevaisuus Vastuullisuus Arvotimanttityöskentelyn pohjalta muodostuivat nämä kärkiarvot.

Malli: Kärkiarvot arvopyramidissa Ammatillisuus Työn ilo Kunnioitus ja arvostus Hyväksyminen Suvaitsevaisuus Oikeuden- mukaisuus Vastuullisuus Turvallisuus Luottamus Arvoista voidaan laatia ”arvopyramidi”, joka kuvastaa arvojen rakentumista.