Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä."— Esityksen transkriptio:

1 = olemusajattelu

2 Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä millaisiksi niiden olisi tarkoitus tulla Edellisten perusteella ollaan voitu selittää mm. luonnon ilmiöitä ja katastrofeja, sillä olemus on luontokappaleenkin luonnollinen tila, eli sen ”oikea” tapa toimia Ihminen joka toimii oman olemuksensa mukaan toimii järjen mukaisesti ja elää kaupunkivaltiossa Ihmiselle luontaista ja hyvää elämää on siis sosiaalinen elämä järjen ohjaamassa yhteisössä. Tämänkaltainen elämä on mahdollista hyveiden kautta

3 Hyveellinen ihminenVahvatahtoinen ihminen Huono ihminenHeikkotahtoinen ihminen Hyveellinen ihminen tietää mikä on järkevää toimintaa ja hyveen mukaista. Näin hän myös toimii. Huono ihminen ei edes tiedä miten tulisi toimia. Vahvatahtoinen ihminen tietää miten tulisi toimia vaikka se ei heiltä aivan luontaisesti kävisikään. Heikkotahtoinen ihminen tietää miten tulisi toimia mutta ei toimi sen mukaisesti vaan antaa omien halujensa hallita itseään Näin ollen huono ihminen on ikään kuin epäihminen, sillä häneltä puuttuu ihmisen olemuksellinen olemus, järki

4


Lataa ppt "= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google