Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen"— Esityksen transkriptio:

1 Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen
KUVAkäsikirjoitus Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen

2 KUVA 1 Elokuvan nimi ”Ritva ja vaaran hetket” lukee mustalla taustalla. Elokuvan nimen alla lukee ”Tähdittämässä” ja tekijöiden kuvat ja nimet.

3 KUVA 2: Ritva ajaa pyörällään varomattomasti liikenteessä
Toteutus: Ritva ajaa pyörällä laulellen, ilman kypärää. Ritva lähtee ylittämään suojatietä, vaikka valot ovat punaiset Taustalla kuuluu liikenteen ääniä Kamera kuvaa aluksi pyöräilevää Ritvaa edestäpäin. Seuraavaksi kuvataan punaista liikennevaloa, jonka jälkeen kamera kuvaa tien toiselta puolelta kun Ritva lähtee ylittämään tietä.

4 KUVA 3: Ritva meinaa joutua auton alle suojatiellä
Toteutus Kuvataan lähestyvää autoa Kuvataan Ritvaa, joka ylittää tietä. Ritva ei huomaa autoa. Kuvataan kuljettajaa, jonka katse ei ole tiessä, koska hän näprää puhelintaan. Kuljettaja huomaa Ritvan, säikähtää ja sanoo ”VOI EI!” ja alkaa jarruttaa. Kamera kuvaa Ritvan kasvoja, kun hän huomaa auton ja huudahtaa ”Apua!”. Auto jarruttaa, taustalla kuuluu jarrutusääni.

5 KUVA 4: Ritva kaatuu. Toteutus Autoilija osuu Ritvaan ja Ritva kaatuu.
Kuvataan tapahtumaa tien toiselta puolelta. Äänenä kuuluu pyörän kolahdus sen osuessa maahan.

6 KUVA 5: Autoilija vie Ritvan terveyskeskukseen.
Toteutus: Kuvataan autoilijaa, joka nousee autosta ulos ja juoksee huolestuneena Ritvan luo. Kuvataan Ritvaa, joka makaa maassa ja pitelee päätään. Autoilija tulee Ritvan viereen ja auttaa hänet kysyy. Autoilija sanoo ”Vien sinut terveyskeskukseen” Ritva ja autoilija nousevat auton kyytiin

7 KUVA 6 Kuva, jossa on musta tausta ja päälle tulee teksti ”2 tuntia myöhemmin”

8 KUVA 7: Ritvalla on lievä aivotärähdys.
Toteutus: Ritva ja autoilija kävelevät ulos terveyskeskuksesta. Kuvataan aluksi yleiskuvaa, kauempaa, jossa terveyskeskus ja henkilöt näkyvät. Kuva siirtyy lähikuvaan henkilöistä. Autoilija kysyy ”Mitä lääkäri sanoi?”, Ritva vastaa ”Lääkäri kertoi, että minulla on lievä aivotärähdys. Onneksi ei käynyt pahemmin.”

9 KUVA 8 Kuva, jossa on musta tausta. Kuvassa lukee ”Seuraavana päivänä”

10 KUVA 9: Ritva pyöräilee seuraavana aamuna kouluun kypärä päässä.
Toteutus: Ritva pyöräilee taas lauleskellen samoihin liikennevaloihin kuin aiemmin, mutta nyt hänellä on pyöräilykypärä päässä. Ritva pysähtyy suojatien eteen ja hänen katse siirtyy liikennevaloihin. Kuvataan punaista liikennevaloa, joka vaihtuu vihreäksi. Kuva palaa Ritvaan, kun hän katsoo molempiin suuntiin ja ylittää tien vihreiden valojen palaessa.

11 Kuva 10 Kuva, jossa on musta tausta ja siinä lukee ”MITÄ TÄSTÄ OPIMME?” Ääni, jossa lukija sanoo ”MITÄ TÄSTÄ OPIMME” Teksti lähtee himmentyen pois.

12 KUVA 11 Lopputekstit, jossa tekijät ja musta tausta.


Lataa ppt "Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google