Perintö ja testamentti – yhteenvetoja:

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TIELIIKENNEONNETTOMUUKSISSA KUOLLEET YLI 64-VUOTIAAT Lähde:Tilastokeskus ja Liikenneturva, 2007 ennakkotietoja.
Advertisements

Arvonlisävero kirjanpidossa
Perintö-, lahja- ja sukupolvenvaihdoksen verotuksen muutokset Kauniaisten Yrittäjien koulutustilaisuus
Perintö- ja sukupolvenvaihdoksen verotuksen muutokset
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Perusasioita eläkkeistä kv-tilanteissa
Maatalousyrittäjien eläkelaitos 2009 /Eila Tamminen
eläkkeensaajan asumistuki
Aviovarallisuus- ja perintöoikeus
 Senioritutkimus 2010  Vastaajia yhteensä 1647  Miehiä 68 prosenttia  84 prosenttia vastaajista syntynyt 1940-luvulla  Eläkkeelle siirrytty keskimäärin.
Avio-oikeus, perintö ja testamentti
Nimet ja henkilötiedot - yhteenveto
Ilkivallasta tulee lasku kotiin
Jäämistöoikeuden laskennalliset ongelmat 2013
Perustulo Mitä se maksaa?. Esitettyjä väitteitä Perustulo kaksinkertaistaa valtion menot Perustulo vie rahat hyvinvointipalveluista Perustulo pakottaa.
Perintö- ja lahjaverotuksen ongelmakohtia
Kuolinpesän omistusjärjestelyt
EDUNVALVONTAVALTAKIRJA JA TESTAMENTTI
Testamentilla päätän itse kuka minut perii SAMK Liiketoiminta Huittinen Lakimies, varatuomari Niina Airaksinen Huittisten Säästöpankki.
Maatalousyrittäjien eläkelaitos 2006 / Sarja 6.1
Metsätilan sukupolvenvaihdos
Pesänjakajan määräämisestä ja vapauttamisesta
Sukupolvenvaihdoksen eteneminen metsätiloilla
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
Perhe- ja jäämistöoikeuden peruskurssi 2013
Harjoitustehtävä P, jolla puoliso L ja kolme perillistä (A, B ja C) on määrännyt testamentissaan seuraavasti: ”Puolisoni L saakoon yksin omistuksiinsa.
Kuolinpesästä omaan omistukseen
SUOMALAISEN LAPSIPERHEEN ARKI
Perimyksestä suomessa
Verotuksen perusteet - Johdanto
Eräs osituksen ja perinnönjaon moitetapaus
Eija Heikkinen Luennot 2014 / syksy
Hallintolainsäädäntö kalastuksenvalvonnassa
Perhe- ja jäämistöoikeuden peruskurssi 2011 Tapani Lohi
Perhe- ja jäämistöoikeuden peruskurssi 2015 Tapani Lohi
0-14 vuotta:- Vahingonkorvausvastuu alkaa
KANSAINVÄLISYYS JA MONIKULTTUURISUUS
Jäämistöoikeuden laskennalliset ongelmat 2013
Verotuksen perusteet III, luovutusv.
Virkavapaudet Yhteysopekoulutus Kirsi Contursi plm.
Perhe- ja jäämistöoikeuden peruskurssi 2015
Perhe- ja jäämistöoikeuden peruskurssi Tapani Lohi
Jäämistöoikeuden laskennalliset ongelmat
Tehtävät PERHE- JA JÄÄMISTÖOIKEUDEN PERUSKURSSI 2015
Dos. Timo Räbinä tammi-helmikuu 2016
Perimysjärjestys Perittävä Puoliso Vanhemmat Lapset → Lapsenlapset →Sisarukset ja sisarusten lapset Isovanhemmat →Sedät ja tädit Serkut eivät.
VALTIOVARAINMINISTERIÖ Vero-osasto1 ANSIOTULOJEN VEROTUKSEN KEVENTÄMINEN Inflaatiotarkistus 2 % (170 Me) Asteikon marginaaliveroprosentteja alennetaan.
SOSIAALITURVA  Sosiaaliturva koostuu sosiaalihuollosta ja sosiaalivakuutuksesta  Sosiaalihuollolla tarkoitetaan 1. Sosiaalipalveluita.
Lakitieto AVIOLIITTO REKISTERÖITY PARISUHDE AVOLIITTO.
Kuolinpesän oikeustoimet Perintö ja testamentti
Avioliitto-oikeus  Puolisoiden omaisuuden erillisyys  Nimiperiaate  Yhteisomistusolettama  Velkojien suoja  Omaisuuden erillisvallinnan periaate 
Jäämistöoikeus  Jakaantuu perintö- ja testamenttioikeuteen  Periä voi vain henkilö, joka elää perittävän kuolinhetkellä  Lisäksi siitetty lapsi, joka.
NUOREN SISÄINEN KAMPPAILU LAPSEN MAAILMA -lyhytjänteisen toiminta - leikin ja holhouksen suoman turvallisuuden maailma NUORI AIKUISEN MAAILMA - pitkäjänteinen.
Appivanhempien antama lastenhoitoapu uusperheissä Antti O. Tanskanen Väestöliitto
YRITYSJURiDIIKAN PERUSTEET KEVÄT 2017
2 Perheitä on joka lähtöön s
POHDINTAA PERINNÖNJAOSTA
Vastauksia tehtäviin Kpl 22.
3 Perunkirjoituksesta pesänjakoon s
EDUNVALVONTAVALTUUTUS
Perintöverotus.
Testamenttioikeudellinen tietovisa
II perheasianajajakurssi
Henkivakuutuksen edunsaajamääräys
Vero-osion rakenne Aihe Materiaali Tehtävät
Suomalaisten ja ”kansainvälisten” kuolinpesien verotuksen erityisongelmista Ulf Månsson.
SOPIMUKSEN TEKEMINEN EDUSTAJAN VÄLITYKSELLÄ
Perintöverotus Vero messut 13.–
Luku x Luvun otsikko Jakso III Perhe ja perintö.
Verotuksen näkökulmasta
Esityksen transkriptio:

Perintö ja testamentti – yhteenvetoja: Kun omainen kuolee, pitäisi… ilmoittaa poliisille ja lääkärille (kuolintodistus) Tiedottaa kuolemasta Järjestää hautaus irtisanoa vainajan sopimukset Hakea mahdolliset henkivakuutuskorvaukset ja perhe-eläkkeet Toimittaa perunkirjoitus ja viedä perukirja verotoimistoon Antaa testamentti tiedoksi tehdä ositus ja perinnönjako ja rekisteröidä saatu omaisuus uusien omistajien nimiin Tehdä veroilmoitus vainajan kuolinvuodelta Maksaa perintövero

Testamentin muotovaatimukset: Kirjallinen, omakätisesti allekirjoitettu Kahden esteettömän, vähintään 15-vuotiaan todistama ja allekirjoittama Poikkeukset Suullinen, kahden todistajan vahvistama Hätätilatestamentti, kirjallinen, omakätisesti allekirjoitettu, ilman todistajia

Omaisuuden jako? Ensin omaisuuden ositus, mikäli vainaja oli avioliitossa ja leski elää Perukirja: Luettelo kuolinpesän osakkaista (perilliset, leski, yleistestamentin saajat) Selvitys pesän omaisuudesta ja veloista Veroilmoitus perintöveroa varten 3 kk. aikaa tehdä, 2 uskottua miestä tekee Pesänilmoittaja (yleensä vainajan lähin sukulainen) ilmoittaa uskotuille miehille tietonsa Jos pesän velkoja salataan, ovat perilliset vastuussa niistä

Testamentin toimeenpano: Testamentti on annettava (todistettavasti) tiedoksi kaikille perillisille usein tapahtuu perunkirjoituksessa Samalla perillinen voi moittia halutessaan testamenttia ja nostaa moitekanne 6kk kuluessa Yleistestamentin saaja saa (testamentin mukaisesti) kaiken tai osan. Voi olla omistusoikeus tai käyttöoikeus Legaatti (erityisjälkisäädös): Joku saa tietyn esineen tai määräsumman rahaa (saaja ei tällöin kuolinpesän osakas)

Perinnönjako: 4 perillisryhmää: 1) Rintaperilliset 2) leski 3) Vanhemmat 4) Isovanhemmat HUOM! Sijaantulo: Jos perillisryhmässä ei ole elossa ketään, ryhmän jäsenten rintaperilliset tulevat sijaan, PAITSI serkut ja sitä kaukaisemmat sukulaiset Rintaperillisiä lukuun ottamatta kaikki voidaan syrjäyttää testamentilla Leskelle jää usein asumisoikeus parin yhteiseen asuntoon

Kommervenkkejä… Sisarpuolet perivät vain, jos heillä on ollut vainajan kanssa yhteinen vanhempi Jos perillinen kuolee ennen perinnönjakoa, hän ehtii saada perillisen statuksen Jos leski kuolee ehdittyään periä kaiken, ensiksi kuolleen rintaperillisiä vailla olevan vainajapuolison toissijaiset perilliset (tässä tapauksessa perillisryhmä 3) saavat puolet. Testamentissa voidaan poissulkea perijän aviopuolisolta avio-oikeus perittävään omaisuuteen

Perintövero: 3 veroluokkaa: I Rintaperilliset, leski, Vanhemmat (1x vero) II Sisarukset ja heidän lapsensa (2x vero) III Muut sukulaiset ja vieraat (3x vero) Asteikko: 3400 85 e. 3401-17000 e. 10% (alarajan ylimenevästä) 17001 – 50 000e. 13% (-”-) yli 50 000 16% (-”-)