Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SOSIAALITURVA  Sosiaaliturva koostuu sosiaalihuollosta ja sosiaalivakuutuksesta  Sosiaalihuollolla tarkoitetaan 1. Sosiaalipalveluita.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SOSIAALITURVA  Sosiaaliturva koostuu sosiaalihuollosta ja sosiaalivakuutuksesta  Sosiaalihuollolla tarkoitetaan 1. Sosiaalipalveluita."— Esityksen transkriptio:

1 SOSIAALITURVA  Sosiaaliturva koostuu sosiaalihuollosta ja sosiaalivakuutuksesta  Sosiaalihuollolla tarkoitetaan 1. Sosiaalipalveluita

2 …….. 2. Sosiaaliavustuksia  Vammaistuki Alle 16-vuotiaan vammaistuki Alle 16-vuotiaan vammaistuki on tarkoitettu lapselle, joka sairauden tai vamman takia on vähintään 6 kuukautta hoidon, huolenpidon ja kuntoutuksen tarpeessa niin, että se sitoo perhettä enemmän kuin samanikäisen terveen lapsen hoito. Lisäksi hoidon tulee aiheuttaa erityistä rasitusta.

3 16 vuotta täyttäneen vammaistuki16 vuotta täyttäneen vammaistuki on tarkoitettu vammaiselle tai pitkäaikaisesti sairaalle henkilölle, jonka toimintakyky on heikentynyt vähintään vuoden ajan. Lisäksi sairauden tai vamman tulee aiheuttaa haittaa, avuntarvetta, ohjauksen tai valvonnan tarvetta ja/tai erityiskustannuksia.

4  Lapsilisä Kela maksaa lapsilisää alle 17-vuotiaista lapsista, jotka asuvat Suomessa.

5  Äitiysavustus ja äitiyspakkaus Äitiyspakkaus tai 140 euron veroton rahasumma.itiyspakkaus Äitiysavustuksen saaminen edellyttää lisäksi, että raskaus on kestänyt vähintään 154 päivää ja odottava äiti on käynyt terveystarkastuksessa lääkärissä tai neuvolassa ennen 4. raskauskuukautesi päättymistä.

6  Opintotuki Opintotuen tarkoitus on turvata toimeentulo opiskelun aikana. Opintotukeen kuuluvat opintoraha asumislisä opintolainan valtiontakaus. opintolainan valtiontakaus Opintotuen myöntämisen yleisiä edellytyksiä ovat oppilaitokseen hyväksyminen päätoiminen opiskelu opinnoissa edistyminen taloudellisen tuen tarve. taloudellisen tuen tarve

7  Yleinen asumistuki Asumistuen määräytymiseen vaikuttavat ruokakunnan henkilöluku asunnon pinta-ala asunnon sijaintikunta, valmistumis- tai perusparannusvuosi sekä lämmitysjärjestelmä bruttokuukausitulojen yhteismäärä ja omaisuus.

8  Kotihoidon tuki Kotihoidon tukea voi hakea perhe, jonka alle 3- vuotias lapsi ei ole kunnan järjestämässä päivähoidossa. Lasta voi hoitaa jompikumpi vanhemmista tai muu hoitaja (esim. sukulainen) tai yksityinen päivähoidon tuottaja (esim. yksityinen päiväkoti).

9  Sotilasavustus -Kela voi maksaa sotilasavustusta varusmies- tai siviilipalveluksessa olevalle asevelvolliselle sekä hänen omaiselleen palvelusajalta. Asevelvollisella tarkoitetaan naista tai miestä, joka on aseellisessa, aseettomassa tai siviilipalveluksessa. -Sotilasavustukseen kuuluvat perusavustus asumisavustus elatusavustus erityisavustus ja erityisavustus opintolainojen korot. opintolainojen korot

10 Elatustuki  Jos vanhemmat eroavat, he sopivat lapsen elatuksesta. Jos lapsi ei saa elatusta elatusvelvolliselta, Kela voi maksaa elatustukea. Jos vanhemmat eroavat, he sopivat lapsen elatuksesta.

11  Eläkettä saavan hoitotuki Eläkettä saavan hoitotuki Tuki Tuki on tarkoitettu vammaiselle tai pitkäaikaisesti sairaalle eläkeläiselle, jonka toimintakyky on heikentynyt vähintään vuoden ajan ja jolle sairaus tai vamma aiheuttaa viikoittain avuntarvetta, ohjauksen ja valvonnan tarvetta tai erityiskustannuksia.erityiskustannuksia

12 …… 3. Toimeentulotukea ja sosiaalista luototusta  Sosiaalivakuutuksen tarkoituksena on vakuuttaa kansalaiset vanhuuden, työkyvyttömyyden, sairauden, työttömyyden sekä perheen huoltajan kuoleman aiheuttamien taloudellisten menetysten varalta


Lataa ppt "SOSIAALITURVA  Sosiaaliturva koostuu sosiaalihuollosta ja sosiaalivakuutuksesta  Sosiaalihuollolla tarkoitetaan 1. Sosiaalipalveluita."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google