Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Luku x Luvun otsikko Jakso III Perhe ja perintö.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Luku x Luvun otsikko Jakso III Perhe ja perintö."— Esityksen transkriptio:

1 Luku x Luvun otsikko Jakso III Perhe ja perintö

2 Miten ratkaiset lakitiedon perintötehtävän?
Aviopari Irmelin ja Jorman perheeseen kuuluu Irmelin edellisestä avioliitosta kaksi poikaa, Lasse ja Pekka, sekä lisäksi Jorman ja Irmelin yhteinen tytär Kaija. Perheen isä Jorma kuolee yllättäen auto-onnettomuudessa. Puolisoilla ei ole avioehtoa eikä testamenttia. Irmelin omaisuuden arvo on euroa, ja Jorman omaisuuden arvo on euroa. Miten perintö jaetaan Jorman kuoltua ja edelleen Irmelin kuoltua? (20p) (yo-tehtävä, kevät 2009)

3 Aviopari Irmelin ja Jorman perheeseen kuuluu Irmelin edellisestä avioliitosta kaksi poikaa. Lasse ja Pekka, sekä lisäksi Jorman ja Irmelin yhteinen tytär Kaija. Perheen isä Jorma kuolee yllättäen auto- onnettomuudessa. Puolisoilla ei ole avioehtoa eikä testamenttia. Irmelin omaisuuden arvo on euroa, ja Jorman omaisuuden arvo on euroa. Miten perintö jaetaan Jorman kuoltua ja edelleen Irmelin kuoltua? (20p) (yo-tehtävä, kevät 2009) Voit alleviivata tehtävästä tärkeimmät kohdat, jotka tehtävässä pitää muistaa ottaa huomioon.

4 Vastauksessa on osattu käsitellä perinnönjakoon liittyviä käsitteitä: kuolinpesä, perinnönjako, lakiosa ja tasinko. Irmeli ja Jorma olivat aviopari, joten ensin tehdään ositus. Irmeli oli varakkaampi kuin Jorma, mutta leskellä on tasinkoprivilegi. Siksi hänen ei tarvitse maksaa tasinkoa kuolinpesälle. Irmeli siis saa pitää koko omaisuutensa euroa. Jorman perintöosuus euroa menee perintönä hänen tyttärelleen Kaijalle. Irmelin pojat Lasse ja Pekka eivät peri Jormaa, koska Jorma ei ole heidän isänsä.

5 Irmelin kuoltua hänen omaisuutensa jaetaan tasan hänen kahden poikansa sekä Irmelin ja Jorman yhteisen lapsen kesken kolmeen osaan. Vastauksessa on hyvä tuoda esiin, että muita perinnönjakoon vaikuttavia tekijöitä ei ole, koska tehtävänannossa mainitaan avioehdon ja testamentin puuttuminen.


Lataa ppt "Luku x Luvun otsikko Jakso III Perhe ja perintö."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google