Koonnut Anna-Liisa Kiiskinen Keski-Suomen ELY-keskus KESYTYS-hanke 26.8.2011(korostukset kokoajan)

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TERVETULOA TAMPEREEN LYSEON LUKION EUROOPPA-LINJALLE!
Advertisements

Sisämarkkinoilla selvitään, mutta Miten käy EU:n sosiaalisen ulottuvuuden globalisaation puristuksessa?
Tupakka ja ympäristö.
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Tavoitteet Aamu- ja iltapäivätoiminnalla on oma erityisluonteensa, jossa painottuu laadukas vapaa-ajan toiminta → olympiakasvatusmateriaalista poimittiin.
Kai Flink Eduskuntavaaliehdokas
Eduskuntavaalit Huolehdi päästäsi Pidä pyörät pyörimässä Polje kestävämpi maailma Ehkäise ongelmat ennalta.
Esteettömyys – kestävää kehitystä! Verkostoseminaari Aila Korpivaara
Liisa Laakso, Projektihakemusten arviointi Euroopan komissiossa tutkimuksen puiteohjelma.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Turun esi- ja perusopetuksessa
Kaikki erilaisia –kaikki samanarvoisia
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Tapio Kuure Tutkija, Sosiaalikehitys Oy Valtio-opin dosentti
LÄHELLÄ MUTTA SILTI NIIN KAUKANA - Kansalainen ja EU Teija Tiilikainen Eurooppa-tutkimuksen verkosto.
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
Äänekosken kaupungin ympäristöpolitiikka vuoteen 2016 luonnos Kaupunginhallitus liite nro 4 (1/10) Opetuslautakunta liite nro 1 (1/10)
Opetussuunnitelmat Opetushallitus antaa opetussuunnitelmien perusteet
DEMOKRATIA, OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN UNESCO-KOULUSSA
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
BPW Finland BPW ja samapalkkaisuus Samapalkkaseminaari, Leena Roivas BPW Finland Puheenjohtaja
Filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajat ry:n lausunto perusopetuksen tuntijaon ja tavoitteiden uudistamisesta.
Demokratian ja oikeudenmukaisuuden edistäminen Suomessa
ihmiskunnan tulevaisuus ympäristö tekijät taloudelliset tekijät sosiaaliset tekijät.
KANSALAISVAIKUTTAMINEN
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
Vapaaehtoistoiminnan määritelmä Yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen hyväksi tehty toiminta, josta ei saa rahallista korvausta, joka tehdään ilman.
FACILITATING FAMILY LEARNING ON WORK & LIFE BALANCE Project No: LLP LT-GRUNDTVIG-GMP Johdanto koulutusohjelmaan ”Työn ja perhe-elämän tasapainottaminen”
HPH konferenssi Turku 2011 Improving health gain orientation in all services: Better cooperation for continuity of care Koordinaattori Virpi Honkala, STES.
DM Copyright © Tekes PROOMU Päätösseminaari Avaus, Martti af Heurlin, Tekes # Muotoilu – PROOMU –
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
EU-Aluepolitiikka Rakenne- toimenpiteet Agenda Euroopan aluekehitysrahasto Tehtävä: “myötävaikuttaa alueellisen epätasapainon poistamiseen.
1 Valtioneuvoston maatalouspoliittinen selonteko I Selonteko on yleisen tason tarkastelu maatalouden toimintaympäristöstä ja kehityksestä Tarkastellaan.
Kestävä Kehitys By Tuomas Nylund & Samuli Santala
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
Missio - Suomen Yrittäjien tehtävä Parantaa yrittäjien asemaa, yrittämisen edellytyksiä sekä rakentaa Suomesta yrittäjyyden yhteiskunta.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Tupakka Suomessa ja maailmalla
Ylöjärven opetussuunnitelmaprosessi Opetuspäällikkö Leena Pöntynen
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
OPS 2016 teesit. Yleissivistävä koulutus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö Esi-, perus- ja lisäopetuksen OPS-perusteet.
EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI Suomi EU:ssa. SUOMI – MALLIOPPILAS VAI KOVIS? Suomea verrattu EU:ssa luokan mallioppilaaseen Suomea verrattu EU:ssa.
HYVINVOINTI JA SOSIAALIPOLITIIKKA Toni Uusimäki
Suomen YK-liiton toimintastrategia hallitukselle
YK on julistanut Kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 OSUUSTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA.
Ihmeitä ei tapahdu, niitä tehdään. Tuomo Lähdesmäki, pj. Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta.
Strategiaperusta ja ohjelmat
Johtaja Jorma Kauppinen Opetushallitus EDUCA-messut
Suomalaisen koulutuksen tulevaisuus
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
Liikunta uudessa opetussuunnitelmassa
Elinikäinen ohjaus Suomessa
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Puolue D Vaihtoehtobudjetti vuodelle 2018:
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
KANSALAISVAIKUTTAMISEN POLITIIKKAOHJELMA
EU:N POLITIIKAN TOIMEENPANOELIN
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Vihreä lippu & vasu Kuinka Vihreä lippu -toiminta tukee valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman toteutusta?
Esityksen transkriptio:

Koonnut Anna-Liisa Kiiskinen Keski-Suomen ELY-keskus KESYTYS-hanke (korostukset kokoajan)

Välittävä ja menestyvä Suomi  pohjoismainen hyvinvointivaltio ja yhteiskunta, joka kantaa vastuunsa omista kansalaisistaan sekä kansainvälisesti osana pohjoismaita, Eurooppaa ja maailmaa  suomalainen yhteiskunta perustuu ahkeruudelle, työn ja yrittäjyyden kunnioittamiselle, tasa- arvolle, yhteisvastuulle sekä toisistamme välittämiselle

1. Ympäristö jätetään tuleville sukupolville paremmassa kunnossa 2. Suomea rakennetaan luonnon monimuotoisuuden vaalimisen ja ilmastonmuutoksen torjunnan edelläkävijämaaksi 3. Suomesta tehdään hiilineutraali yhteiskunta 4. Suomesta kehitetään ympäristöteknologian ykkösmaa 5. Suomesta kehitetään maailman ympäristötietoisin kansakunta. Ympäristötavoitteiden saavuttaminen edellyttää toimia kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla (hallituksen painopiste).

Hallituksen veropoliittinen linjaus: Verotuksen painopiste siirtyy kasvua haittaavasta työn ja yrittämisen verotuksesta kohti ympäristö- ja terveysperusteista verotusta

Kansainvälisesti aktiivinen, eurooppalainen Suomi  Suomen ulkopolitiikan tavoitteena on…kestävän kehityksen vahvistaminen. Eurooppa-politiikka  Hallitus on sitoutunut EU:n yhteiseen tavoitteeseen ilmaston lämpenemisen rajoittamisesta kahteen asteeseen ja pyrkii sitovan kansainvälisen ilmastosopimuksen aikaansaamiseen vuonna  Suomi tukee… ja energiatehokkuuden parantamista

Ihmisoikeuksien ja demokratian vahvistaminen  Opetuksessa lisätään sisältöjä ja toimintatapoja, jotka tukevat osallistumista ja vaikuttamismahdolli- suuksia sekä politiikan ja yhteiskunnallisen lukutaidon kehittymistä.  Hallitus tukee vapaata kansalaistoimintaa ja sivistystyötä. Kansalaisjärjestöille luodaan nykyistä avoimemmat mahdollisuudet esitellä toimintaansa kouluissa, oppilaitoksissa ja kirjastoissa. Kansalaisjärjestöjen toimintaedellytyksiä vahvistetaan, resursointia parannetaan

 Hallitus edistää uudenlaisten osallistumis- muotojen, kuten neuvoa-antavien kansalais- paneelien sekä muun osallistavan demokratian välineiden kehittämistä. Sisäinen turvallisuus  Koko valtioneuvoston toiminnassa keskeisintä turvallisuustyötä on sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja syrjäytymisen ehkäisy.

Perusopetus  Valmistellaan perusopetuksen tavoitteiden ja tuntijaon vuonna 2016 tapahtuva uudistaminen vahvistamaan… yhteiskunnallista kasvatusta ja arvokasvatusta ja ympäristökasvatuksen asemaa sekä oppiaineiden välistä yhteistyötä.

Nuoriso  Lasten ja nuorten ympäristökasvatusta ja luontokouluja kehitetään.  Kehitetään lasten ja nuorten kuulemista sekä osallistumismahdollisuuksia oman lähiympäristönsä suunnitteluun sekä ympäristöpolitiikan päätöksentekoon.

 Kestävän kehityksen mukaiset tavoitteet otetaan huomioon kaikilla hallinnonaloilla.  Lasten ja nuorten ympäristökasvatusta sekä luonto- ja ympäristökoulujen asemaa vahvistetaan.  Kehitetään lasten ja nuorten kuulemista ja osallistumismahdollisuuksia oman lähiympäristönsä suunnitteluun ja ympäristöpolitiikan päätöksentekoon.  Hallitus parantaa ympäristö- ja kuluttajajärjestöjen toimintaedellytyksiä.

 Miten ” maailman ympäristötietoisin kansakunta” syntyy Sinun kohdallasi a) henkilökohtaisesti b) työssä c) muualla yhteiskunnassa? ◦ Toimenpide 1 ◦ Toimenpide 2 ◦ Toimenpide 3