Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tupakka ja ympäristö.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tupakka ja ympäristö."— Esityksen transkriptio:

1 Tupakka ja ympäristö

2 Tupakka on globaali terveysongelma
Maailmassa on yli miljardi tupakoitsijaa. Tupakka on yksi merkittävimmistä kuolinsyistä. Joka seitsemäs sekunti maailmassa kuolee yksi ihminen tupakkaan. Tupakkaan kuolee tunnissa 500 ihmistä Vuorokauden aikana tupakkaan kuolee ihmistä Tupakointi aiheuttaa yhteiskunnalle mittavia kustannuksia.

3 Laki suojelee terveysvaaroilta
Tupakkalain tarkoituksena on suojella ihmisiä - erityisesti lapsia ja nuoria - tupakoinnin terveysvaaroilta. Laki kieltää tupakkatuotteiden ja tupakointivälineiden myynnin alle 18-vuotiaille. Suomessa tupakan mainonta on kielletty. Tupakointi on kielletty kaikissa julkisissa sisätiloissa: Päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten sisätiloissa ja ulkoalueilla Virastojen yms. julkisten laitosten sisätiloissa Yleisissä kulkuneuvoissa Työyhteisöjen sisätiloissa Yleisötilaisuuksissa sisällä Ravintoloissa

4 Painopiste siirtyy kehitysmaihin
Tupakkaa viljellään ja valmistetaan kehitysmaissa, koska ilmasto-olosuhteet ovat suotuisat ja työvoima on halpaa. Tupakan kulutuksen painopiste on siirtymässä kehitysmaihin. Tästä johtuen markkinointipanostuksia suunnataan erityisesti kehitysmaiden kasvaville markkinoille.

5 Tupakointi tuhoaa ympäristöä
Lannoitteet ja hyönteismyrkyt myrkyttävät luontoa. Tutkimuksissa käytetään koe-eläimiä. Tupakan tumpeista syntyy 25 miljoonaa tonnia ongelmajätettä vuodessa.

6 Tupakointi edistää ilmastonmuutosta
Tupakan kuivattamiseen ja aromatisointiin käytetään paljon polttopuuta, mikä tuhoaa sademetsiä. Tupakan viljelyyn tarvitaan peltopinta-alaa. Tupakkateollisuus kaataa yhden puun 300 savuketta kohden. Trooppiset metsät sitovat ilmakehän hiilidioksidia, niiden vaikutus ilmastoon on merkittävä.

7 Pohdittavaksi Miten tupakkalait liittyvät nuorten arkeen ja elämään?
Miksi tupakointi on edelleen yksi merkittävimmistä kuolinsyistä maailmassa? Miksei valistus tehoa? Miksi tupakkateollisuus on läsnä erityisesti kehitysmaissa? Miten tupakointi vaikuttaa ilmastonmuutokseen? Miten tupakkateollisuuden tulisi kantaa vastuunsa omasta toiminnastaan? Pitäisikö tupakan myynti lopettaa? Tai tupakointi kieltää kokonaan? Voisitko itse työskennellä tupakkateollisuudessa?


Lataa ppt "Tupakka ja ympäristö."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google