Yritysvastuu sosiaalialalla Perustietoa yritysvastuusta 22.8.2014 | Aino Närkki 1.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tapahtumaverstas ja tutkimuksen lähtökohdat •Tapahtumaverstas –Perustettu v.2007 (Fregatti Oy Yrityspalveluiden sisar) –Tarjoaa Tapahtumaviestintää.
Advertisements

Metsäteollisuuden ympäristö- ja vastuullisuussitoumukset
1 Johdon konsultointipalvelut – standardin julkistamistilaisuus Pekka Järvinen, SFS.
KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Avoimeen yhteistyöhön perustuva tehokas ja monipuolinen terveydenhuoltojärjestelmä
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Keskeiset tavoitteet Tasaveroiset toimintaedellytykset ja yhteiset pelisäännöt valvontaan yksityiselle ja julkiselle sosiaalipalvelualalle Palvelusetelin.
(Viitekehys: Suomi, Kotka)
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Hallitusohjelmaodotukset yrittäjyyden edistämiseksi Yrittäjävaltuuskunnan kokous PK-johtaja Pentti Mäkinen.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Edelläkävijämarkkinaohjelma Fiksu kysyntä luo uutta ohjelmavalmistelu Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
Big Society ja paikallisuuden paluu yhteiskuntapolitiikkaan Ilkka Haavisto yhteisöllisyyden.
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Työntekijöiden odotukset työhyvinvoinnille
Pk-yritysbarometri, kevät 2014 Seuturaportti, Pohjois-Karjala.
Pk-yritysbarometri, kevät 2014 Seuturaportti, Kymenlaakso.
Pk-yritysbarometri, kevät 2014 Seuturaportti, Kanta-Häme.
Yhteistyö Varsinais-Suomessa Miksi yhteistyötä Koko toiminta perustuu verkostotyöhön Tehokkaampi toiminta Parempaa asiakaspalvelua.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
Mikkelin ammattikorkeakoulu / Kohti kestävää kehitystä vanhuspalvelujen vapaaehtoistoiminnassa Henkilöstövalmennusten näkökulma /
Pk-yritysbarometri, syksy 2014 Seuturaportti, Keski-Pohjanmaa 1.
Kuluttajapoliittinen ohjelma Elinkeinoelämän näkemyksiä kehittämiseen
SAK:n luottamusmieskonferenssi Kiljava YT-paja.
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
ProAgriaYrityspalvelut Menestyksen mahdollisuuksia ProAgrian palvelut ovat investointeja tulevaisuuteen.
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
Pk-yritysbarometri, syksy 2014 Seuturaportti, Kanta-Häme 1.
Kuinka asiakasta palvellaan hyvin? Näkökulmia yritysten tarpeiden tunnistamiseen ja oppilaitosten palveluiden kehittämiseen Salla Koivunen, Edupoli.
Maaseutuvisio Verkosto- ja hanketapaaminen Tampere Hilkka Vihinen.
Viestintäsuunnitelma
EU-Aluepolitiikka Rakenne- toimenpiteet Agenda Euroopan aluekehitysrahasto Tehtävä: “myötävaikuttaa alueellisen epätasapainon poistamiseen.
Ympäristövastuu: Havainnointitehtävän ohjeistus
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Lahti Katse rakenteisiin palvelut ja kunnat rakenteiden murroksessa Rakenteet muuttuvat - toimivatko markkinat ? Kehittämispäällikkö.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
Vaski-suunnittelutyöpaja Turku Työstetty Janne Marniemen esitystä
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Kulttuuripalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö Laadukkaiden ja korkeatasoisten tapahtumien ja näyttelyiden tuottaminen.
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Työkirja.
Pk-yritysbarometri, kevät 2015 Seuturaportti, Etelä-Savo 1.
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
Pk-yritysbarometri, kevät 2015 Seuturaportti, Pirkanmaa 1.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Imatran kaupungin organisaatiouudistus
Henkilökunnan Ekokompassi- koulutus Tapahtuman nimi, pvm Kouluttaja.
Pk-yritysbarometri Syksy 2003 julkaisijat Finnvera Oyj ja Suomen Yrittäjät ry.
Pk-yritysbarometri, kevät 2015 Seuturaportti, Pohjois-Karjala 1.
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
EKOPAJA Consulting Esite palveluista EKOPAJA Consulting EKOPAJA Consulting on perustettu ideoimaan uusia tehokkaita ja ympäristöystävällisiä.
REILU KAUKOLÄMPÖ Mitä ja miksi?
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Miksi Pohjoismaiden innovaatioyhteistyötä? erikoistutkija Hannu Lipponen Kauppa- ja teollisuusministeriö Oulu
Yritysvastuu CR = Corporate responsibility Aalto-yliopisto Kesä 2016 copyright Juhani Kauhanen 2016 Juhani Kauhanen
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Mitä ruokalautaselta pitäisi voida tietää tai päätellä?
Yritykset ja yhteiskunta
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
Eettinen palvelu ja liiketoiminta
Eettistä tietopolitiikka tekoälyn aikakaudella
Kaupunkistrategian laadinta
Palvelu pettää – kuka vastaa?
Esityksen transkriptio:

Yritysvastuu sosiaalialalla Perustietoa yritysvastuusta | Aino Närkki 1

Sosiaalialan yritysvastuu tarkoittaa yrityksen vastuuta omista yhteiskunnallisista vaikutuksistaan toimia, jotka hyödyttävät työntekijöitä ja muita yrityksen sidosryhmiä sekä ympäristöä myös vapaaehtoisia lainsäädännölliset ja sopimusperusteiset vaatimukset ylittäviä asioita avoimuutta ja toiminnan läpinäkyvyytta arjen työssä on osa liiketoimintastrategiaa ja johdonmukainen toimintatapa yksittäisten ad hoc -toimien sijaan I Aino Närkki

Yritysvastuulla on myönteisiä vaikutuksia Voi tuoda uusia liiketoimintaideoita ja laajentaa markkinoita paremmat tuotteet ja tuotantoprosessit, jotka johtavat kohentuneeseen asiakastyytyväisyyteen ja -uskollisuuteen motivoituneemmat ja sitoutuneemmat työntekijät kustannussäästöt ja kannattavuus, kun inhimillisiä ja tuotannollisia resursseja käytetään tehokkaammin parempi asema työmarkkinoilla kilpailussa hyvistä työntekijöistä paremmat verkostoitumismahdollisuudet esim. liikekumppaneiden ja viranomaisten kanssa positiivinen julkisuus ja näkyvyys parempi mahdollisuus esimerkiksi saada rahoitusta tuloksena kokonaistoiminnan positiivinen kehitys ja liikevaihdon kasvu I Aino Närkki

Pk-yrityksen ensimmäiset yritysvastuuaskeleet keskustellaan yrityksessä noudatettavista arvoista ja toimintatavoista. kirjataan ylös toimintaperiaatteet: mitä haluamme tehdä? keskustellaan sidosryhmien kanssa: millaisia odotuksia niillä on? mitä voidaan tehdä yhteistyössä? liitetään vastuullisuus osaksi yrityksen normaalia toimintaa mitataan vastuullisuutta, jotta toimintaa voidaan kehittää. viestitään vastuullisuuden edistämisestä. tehdään aika ajoin väliarvio ja kehitetään toimintaa I Aino Närkki

Esimerkkejä toimenpiteistä henkilöstöhallinnossa, lähiyhteisössä, palvelutuotannossa ja ympäristövastuussa

Esimerkkejä henkilöstöhallinnon toimenpiteistä työntekijöiden kouluttaminen ja osaamisen kehittäminen henkilökunnan osallistaminen yrityksen päätöksentekoon panostukset työterveyteen ja -turvallisuuteen sekä työskentelyolosuhteiden parantaminen työn ja muun elämän tasapainon tukeminen tasapuolisten ja yhdenvertaisten mahdollisuuksien sekä monimuotoisuuden ja suvaitsevaisuuden edistäminen oikeudenmukainen ja kannustava palkkaus ja muu tuki I Aino Närkki

Esimerkkejä vastuullisuutta osoittavista toimista lähiyhteisössä taloudellisen hyvinvoinnin tuottaminen, työpaikkojen tarjoaminen ja osaamisen kehittäminen yhteistyö oppilaitosten kanssa ja harjoittelupaikkojen tarjoaminen monimuotoisuuden edistäminen vastuullinen sijoittaminen vuorovaikutus ja yhteistyö esimerkiksi julkisen sektorin, muiden yritysten ja kansalaisjärjestöjen kanssa elinympäristöjen kehittäminen erilaisin kampanjoin lahjoitukset sekä ei-rahallinen tukeminen, kuten yrityksen tuotteen tai palvelun tarjoaminen organisaatioille tai tapahtumille, joita yritys haluaa tukea I Aino Närkki 6

Esimerkkejä vastuullisuudesta palveluiden tuottamisessa Asiakkaiden tarpeita vastaavien palveluiden kehittäminen ja kestävää kehitystä edesauttava toimintatapa Toimiva asiakaspalautejärjestelmä ja kuluttajainformaation totuudenmukaisuus tuotannon ja palvelun läpinäkyvyys sekä tietoa käytettävien tuotteiden alkuperästä. Reilu ja läpinäkyvä hinnoittelu. suositusluonteisten ympäristövastuun, sosiaalisen ja taloudellisen vastuun sekä eettisten toimintaohjeiden ja standardien noudattaminen koko toimitusketjussa vastuulliset toimintatavat alihankintaketjussa Harmaan talouden estäminen jatkuva ja riittävä t&k-toiminta ennakoivana tulevaisuuteen varautumisena innovatiivisuus ekologisesti ja sosiaalisesti vastuullisten palveluiden ja tuotteiden kehittämiseksi kyky kuvata oman toiminnan vastuullisuutta tilaajalle I Aino Närkki 7

Ympäristövastuu sosiaalialan yrityksessä Ympäristöasiat on otettu johdonmukaisesti huomioon toiminnassa Ympäristönäkökulmat on otettu huomioon palveluita suunniteltaessa ja tuotteiden koko elinkaaren ajan Yritys kannustaa asiakkaita, henkilöstöä ja yhteistyökumppaneita ympäristöystävällisiin toimintatapoihin Vähennetään ja tehostetaan materiaalin, energian ja veden käyttöä Vähennetään jätteiden määrää, uusiokäyttöä ja kierrätystä Yritys ottaa ympäristönäkökohdat tavarahankinnoissaan ja suosii ympäristöystävällisiä tuotteita ja palveluja I Aino Närkki 8