Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mitä ruokalautaselta pitäisi voida tietää tai päätellä?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mitä ruokalautaselta pitäisi voida tietää tai päätellä?"— Esityksen transkriptio:

1 Mitä ruokalautaselta pitäisi voida tietää tai päätellä?
Tiedotustilaisuus ”Miten ruokavalinnoilla vähennetään ympäristö-vaikutuksia?” Sirpa Kurppa gsm MTT

2 tuotannon ja kulutuksen
Ruokalautasen tuotteet ja kestävyys tuotannon ja kulutuksen näkökulmasta Tulevaisuuden ruoankuluttaja- jakauma ? Perinteinen ruoankuluttaja- jakauma Keskiluokan kuluttaja Premium Halparuoka p1 p2 p3 p4 p5 p6 P E S Kestävyys-luokitus Identiteetti Prosessitason mittarit Toimenpiteet Toimijatason mittarit Strategia Ruoka ketjun toimijat Viikonloppu Arkiruoka

3 Mitä ruoankulutuksen kestävä haltuunotto edellyttää:
Tuotanto – kulutus vastakkainasettelusta irtaantumista Kuluttajien segmentoitumisen ymmärtämistä Tuotantoketju- ja prosessikohtaisen taustatietämyksen vahvistamista Yksilö ja yhteisöruokailun sekä viikonloppu ja arkiruokailun erilaisen aseman huomioimista Kuluttajaviestinnän avoimuuden ja kuluttajien ympäristö- ja yleisen ruokatietoisuuden yhteisvoimavaran esiin nostoa Ruokaketjun kansainvälisyyden tunnistamista Kansallisen ruokainnovaatiovalmiuden säilyttämistä OMIEN LUONNONVAROJEN käytön kehittämisvalmiuksien varmistamiseksi –muuttuvissa tilanteissa

4 Mitä ruokalautaselta pitäisi voida tietää tai päätellä?
Ruoka on luotettavaa ja turvallista Ruoan tuotantoon liitetyt perusvaatimukset täyttyvät Ruoan tuotannosta kuluttajalle annettu käsitys perustuu tosiasioihin Ruoasta annetaan tasapuolinen ja riittävän tiivis informaatio oikean käsityksen muodostamiseksi Informaation vastaa kuluttajan tietoisuutta, sovittuu valintatilanteeseen ja antaa luotettavat vertailuvaihtoehdot Eri kuluttajasegmenteille tarkoitetut vaihtoehdot ovat ilmeisiä ja ovat tarjolla oikeassa paikassa Vaihtoehtoja erilaisiin kuluttajan tilanteisiin on tarjolla Sesonkituotteiden asema ja merkitys on ilmeinen Kansainvälisten trendituotteiden merkitys on selvä

5 Kotitalouksien kulutusvalintojen ympäristövaikutukset -hanke. ConsEnv
Vertailu kasvis- ja sekaravinnon välillä tai sen mukaan, kuinka pitkälle tuotteita on jalostettu. Havainnollistaa ruokavalintojen ympäristövaikutuksia vertaamalla erilaisia ruoka-annoksia. Kotimaisten ja ulkomaisten ruoka-ainevalintojen merkitys ympäristövaikutusten kannalta.

6 ”Vastuulliset elintarvikeketjut ja –valinnat”
”Vastuulliset elintarvikeketjut ja –valinnat” -tutkimusohjelma ( ) tuottaa tietoa kuluttajille ja julkiselle sektorille vastuullisten elintarvikevalintojen tueksi kokonaislaadun näkökulmasta laajentaa ruokateemaan ja elintarvikevalintoihin liittyvää keskustelua ja tietopohjaa käsittelemään ja kirkastamaan tuotteiden vastuullisuuteen liittyviä ulottuvuuksia tuottaa sisältöä elintarvikeketjun yhteiskuntavastuulle, arvioida vastuullisuutta suomalaisissa elintarvikeketjuissa ja osallistua vastuullisuuden jaetun käsityksen rakentamiseen ottamalla huomioon sidosryhmien odotukset ennakoida ruokakulttuurin tulevaisuutta, arvioida ruokakäyttäytymisen muutosten yhteiskunnallisia vaikutuksia sekä tukea tiedollisesti ja käytännössä terveyttä edistävää ruokakulttuuria KIITOKSIN!


Lataa ppt "Mitä ruokalautaselta pitäisi voida tietää tai päätellä?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google