JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Hallituksen iltakoulu 21.11.2007 YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN JA INNOVAATIOYLIOPISTON PERUSTAMINEN.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Matkustusstrategia – miten tästä eteenpäin
Advertisements

Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
Henkilöstöä koskevat kirjaukset muissa yhdistymissopimuksissa, Salo ja Kouvola UusiKunta- henkilöstöryhmä.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
Yliopistolaki ja kirjastojen kokoelmat ─ Näkökulmia ja kysymyksiä Harri Ahonen Suomen tieteellinen kirjastoseura, kokoelmatyöryhmä.
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
Hanke- ja hakuinfo Länsi-Suomen EAKR -ohjelma Pirjo Peräaho Keski-Suomen liitto.
Hallitusohjelmatavoitteiden viestintä Taustatietoa Akavan koulutuspoliittisille tavoitteille Rahaa koulutukseen – Suomi kukoistukseen.
TTY-säätiön tilannekatsaus YLIOPISTOJEN JA SENAATTI- KIINTEISTÖJEN YHTEISTYÖSEMINAARI Markku Kivikoski.
Esitys uudeksi yliopistolaiksi Johtaja Anita Lehikoinen Lokakuu 2008.
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
KORKEAKOULUT PARHAIMMILLAAN VUONNA 2012 Korkeakoulujen rooli alueellisessa kehittämisessä, Helsinki, Valtiosihteeri Heljä Misukka.
AYYE Säädöskokoelma ja syksyn toimivalta.
PID Harri Ala-Kuljusta 2. kansainvälinen varapresidentti SUOMI JOHTOON Kampanjan tavoite.
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Sunnuntai, 23. marraskuuta 2014 TASAVERTAINEN KORKEAKOULUTUKSEN KEHITTÄMINEN (Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto ARENE ry.:n tavoitteet)
Kuntafoorumi SDP:n kuntatyöryhmän Puheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta
Kuntien juridinen asema: itsehallinto, tehtävät ja rahoitusperiaate Kuntatalo Heikki Harjula.
KORKEAKOULU-UUDISTUKSEN ETENEMINEN Johtaja Anita Lehikoinen Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö
AJANKOHTAISTA LUKIOKOULUTUKSESTA Johtaja Jorma Kauppinen Vantaa
Yliopistolakiuudistuksen vaikutusten arviointi Heljä Misukka Koulutusjohtaja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.
Päätöksenteko yhdistyksissä
Tulevan hallituskauden tiede- ja yliopistopoliittiset painopisteet (Edistyksellinen tiedeliitto ) Rehtori Keijo Virtanen Turun yliopisto Suomen.
Medialukutaidon tila ja toteutus Euroopassa
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
Työsopimus palvelussuhteena Yliopistolain aiheuttamat muutokset Henkilöstö- ja lakiasiain osasto,
TALOUSARVION NOUDATTAMINEN JA TULOKSELLISUUDEN JOHTAMINEN Ajankohtainen viesti – Hyvän hallinnon periaatteet ja toimiva sisäinen valvonta Ylijohtaja Marjatta.
Lahti Katse rakenteisiin palvelut ja kunnat rakenteiden murroksessa Rakenteet muuttuvat - toimivatko markkinat ? Kehittämispäällikkö.
O PETUSMINISTERIÖ/Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto/Ammattikorkeakouluyksikkö/as / /1. Rakenteellinen kehittäminen Ammattikorkeakouluja muodostettaessa.
Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,
FUNIMA Finnish Universities International Marketing and Admissions Helsingin yliopisto Rebekka Niskanen.
Ammattikorkeakoulun taloudellinen autonomia Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Metropolia-ammattikorkeakoulu, Vuokko Kohtamäki,
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
TALOUSHALLINTO UUDISTUU 2010 ALKAEN Camilla Elander Kvestuuri
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja.
Yliopistouudistus Rehtori Aino Sallinen
Missio - Suomen Yrittäjien tehtävä Parantaa yrittäjien asemaa, yrittämisen edellytyksiä sekä rakentaa Suomesta yrittäjyyden yhteiskunta.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Suomen Akatemia Tehtävät Myöntää rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen, tutkijankoulutukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen;
Palvelukeskushanke ja tukipalvelujen kehittäminen Tiedotustilaisuus henkilöstölle
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 YLIOPISTON HALLINTO HALLITUS REHTORIKANSLERI VALTUUTETUT KOLLEGIO/ KONSISTORI TIEDEKUNTIEN/MUIDEN YKSIKÖIDEN JOHTAJAT JA MONIJÄSENISET.
Ajankohtaista yliopistosektorilla MYR Koulutusjaosto Riitta Pyykkö.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Aluehallinnon uudistus Pohjois-Karjalan maakuntavaltuusto Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen.
Musiikin koulutusseminaari - valtakunnallinen koulutusrakenne ja työnjako Maija Innola Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto.
Osuuskunnat ja uusi osuuskuntalaki Rovaniemen kaupunki Maarit Alikoski
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Rahoitusmallin valmistelu Päivi Seppä.
Rakenteellinen kehittäminen, Lapin malli Rehtori Pentti Tieranta
1 Vammaislakien yhdistäminen Keijo Kaskiaho Kouvolan Vammaisneuvosto Keijo Kaskiaho.
AMMATTIKORKEAKOULUJEN OHJAUS JA RAHOITUS TULEVAISUUDESSA Johtaja Hannu Sirén
Uusien toimijoiden koulutus Hallituksen toiminta, oikeudet, velvollisuudet, toimihenkilöiden tehtävät Markku Tikkanen ja Kirsi Contursi.
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
HT Eero Laesterä – KTM Tuomas Hanhela – KTM Katja Pesonen
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
SOVITTU MIKÄ SOVITTU JOHTAMISSOPIMUSTEN UUDISTAMINEN 2017
Sisäisten auditoijien koulutustapaaminen
Yhteinen tavoitteemme
Sote-uudistuksen muutoksen tuki
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Maakuntauudistus Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen
Kuntarakenneselvityksen toimeksianto
KANSALAISVAIKUTTAMISEN POLITIIKKAOHJELMA
Sote-uudistuksen toimeenpano
Kaupunkistrategian laadinta
Esityksen transkriptio:

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Hallituksen iltakoulu YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN JA INNOVAATIOYLIOPISTON PERUSTAMINEN Yliopistouudistuksen tarve  Yliopistojen merkitys talouden ja hyvinvoinnin kasvulle on noussut uudenlaiseen asemaan.  Tavoitteena on kehittää Suomesta maailman paras innovaatiojärjestelmä.

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007  Suomalaiset yliopistot joutuvat kilpailemaan rahoituksesta ja lahjakkuuksista kansainvälisillä markkinoilla.  Suomalaisten yliopistojen toimintaedellytykset eivät ole samalla tasolla edistyneimpien maiden yliopistojen kanssa.  Näissä maissa yliopistoja ei kehitetä osana valtionhallintoa vaan yliopistojen oman toiminnan edistämisen näkökulmasta.  Taustalla on useiden vuosien selvitys- ja valmistelutyö.

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Hallituksen linjaukset yliopistolaitoksen uudistamiseksi  Yliopistojen oikeudellinen asema uudistetaan julkisoikeudellinen laitos tai säätiö OPM:n ohjaus, rahoitusmekanismi, rakenteellinen kehittäminen ja arviointi kehittämisen keskeisiä keinoja  Henkilöstön palvelussuhde uudistetaan ja henkilöstön asema muutosvaiheessa turvataan. virkasuhde muuttuu työsopimussuhteeksi neuvotteluoikeus siirtyy valtion työmarkkinalaitokselta yliopistoille eläkejärjestelmä muuttuu, mutta edut turvataan  Yliopistojen perusrahoituksen pitkäjännitteisyys turvataan yliopistolaissa määritellään valtion rahoituksen mitoitus ja rahoitusperusteet laissa turvataan vähintään kustannustason muutos rahoitukseen verotuksellisen aseman muutos otetaan huomioon rahoituksen mitoituksessa.

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007  Yliopistojen hallinto- ja johtamisjärjestelmä uudistetaan lisääntyvä toimivalta ja talousvastuu edellyttää yliopistojen toiminnan tehostamista rehtorin toimivaltaa vahvistetaan yliopiston hallitus valitsee rehtorin perustuslain mukaisesti julkisoikeudellisena laitoksena toimivan yliopiston hallituksen jäsenet valitaan yliopiston sisäisellä valintamenettelyllä ulkopuolisten jäsenten lukumäärää lisätään hallituksessa. hallituksen vastuu strategisessa päätöksenteossa ja taloudenhoidossa kasvaa opetusta ja tutkimusta koskeva päätöksenteko akateemisen itsehallinnon mukaisesti

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007  Pääomittamisella vahvistetaan yliopistojen taloudellista itsenäisyyttä pääomittaminen tapahtuu valtion omaisuudella muutosvaiheessa pääomitetaan kaikkia yliopistoja riittävästi, jotta niiden maksukyky, vakavaraisuus ja luottokelpoisuus turvataan ja tosiasiallinen taloudellinen itsenäisyys vahvistuu maksukykyä turvataan riittävällä käyttöpääomalla ja valtion rahoituksen etupainotteisella jaksottamisella varainhoitovuodelle 2010 siirtyvät määrärahat kohdennetaan käyttöpääomaksi muodostetaan yksi tai useampia valtion ja yliopistojen yhdessä omistamia kiinteistöyhtiöitä

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007  Innovaatioyliopisto toteutetaan opetusministeriö saa valtuuden neuvotella innovaatioyliopiston säädekirjasta ja säätiölle laadittavista säännöistä valtio ja elinkeinoelämä sitoutuvat säätiövarallisuuden muodostamiseen valtioneuvosto päättää tulevassa kehyspäätöksessään innovaatioyliopiston rahoitustason nostamisesta vuoteen 2012 mennessä niin, että muiden yliopistojen rahoitusta ei heikennetä