Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja."— Esityksen transkriptio:

1 KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja yritysyhteyksien kehittymistä. Visio on, että kansainvälisyyttä toteutetaan osana oppisopimuskoulutusta. Suomen oppisopimuskouluttajat ry:n kansainvälisen strategian tarkoituksena on tukea oppisopimuskoulutuksen järjestäjien kansainvälisiä toimintoja. Kansainvälinen yhteistyö on tärkeä osa yhdistyksen toimintaa, koska sillä on vaikutusta oppisopimuskoulutuksen imagoon ja koulutuksen vetovoimaisuuteen.

2 KANSAINVÄLISEN TOIMINNAN PAINOPISTEET VUOSINA 2010 - 2013 Suomen Opso ry toteuttaa kansainvälisessä toiminnassaan seuraavia painopisteitä: Suomen Opso ry:n kansainvälisyysjaos toteuttaa kansainvälisyystoimintaa; tiedottaa, kehittää ja arvioi oppisopimuskoulutuksen kansainvälistä toimintaa Suomessa. Jaos raportoi Suomen Opso ry:n hallitukselle toiminnasta. Kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua kansainväliseen toimintaan. Oppisopimusopiskelijoiden opiskelujaksot ulkomailla ovat keskeisiä oppisopimuskoulutuksen kansainvälistymistä edistäviä keinoja. Suomalaisten yritysten mahdollisuuksia vastavuoroisuuteen edistetään. Aikuisten oppisopimusopiskelijoiden kansainvälisten taitojen kehittymistä tuetaan. Suomen Opso ry pyrkii vaikuttamaan siihen, että koulutuksenjärjestäjillä on riittävät resurssit kansainvälistämistyöhön. Maahanmuuttajien osallistumista oppisopimuskoulutukseen edistetään. Erilaisia ulkopuolisia rahoitusmahdollisuuksia hyödynnetään kansainvälisyyden edistämisessä.

3 KANSAINVÄLISYYSJAOS Jaoksen tehtävänä on kehittää kansainvälisyyteen liittyviä yhteisiä suomalaisia käytänteitä ja järjestämistä. Jaos laatii kansainvälisen strategian dokumentoi kansainvälistä toimintaa koskevat ohjeet Suomen Opso ry:n www – sivuille. Jaos pitää yllä yhteyksiä eri toimijatahoihin (rahoittajaorganisaatiot, kansalliset ja kansainväliset sidosryhmät ym.) pyrkii vaikuttamaan oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan edellytysten kehittämiseen Suomessa.

4 KEHITTÄMISKUMPPANUUDET Suomen Opso ry pyrkii edistämään hanke- ja projektirahoitusten saamista toimimalla yhteistyökumppanina ja tukemalla kansainvälisyysjaoksen toimintaa. Kansainvälinen toiminnan tulee olla luonnollinen osa koulutuksen järjestäjien oppisopimuskoulutuksen perustoimintaa ja toiminnan kustannukset tulee ottaa huomioon vuosittaisessa talousarviossa. Koulutuksenjärjestäjillä tulee olla riittävät taloudelliset mahdollisuudet kansainvälisen toiminnan toteuttamiseen tulevaisuudessa kansallisten ja EU –tason painopistealueiden mukaisesti.

5 KANSAINVÄLISYYDEN TAPAHTUMIA VUONNA 2009 Helsingissä järjestettiin 21-23.4.2009 CIMO:n ja Opetushallituksen toimesta Seminaari Challenges in Apprenticeship training. Verkosto oli vahvasti mukana seminaarin suunnittelussa ja järjestelyissä sekä osallistumalla seminaariin. CIMO:n koordinoima Oppisopimuksella Eurooppaan –liikkuvuushanke päättyi lokakuussa 2009. Verkosto kommentoi EU -komission Green Paper -asiakirjaa joulukuussa 2009. (http://ec.europa.eu/dgs/education_culture/consult/mobility_en.html)http://ec.europa.eu/dgs/education_culture/consult/mobility_en.html Suomen Opso ry on ”associated” partnerina ranskalaisen APCM:n koordinoimassa EuroApprenticeship verkostohankkeessa. Helsingin oppisopimustoimisto on hankkeessa supporting partnerina ja kansainvälinen verkosto/ Suomen Opso ry toimii Helsingin tukena kansallisissa oppisopimuskoulutusta koskevissa linjauksissa.

6 ALUEELLISET VERKOSTOT KANSAINVÄLISYYDESSÄ Verkostotoiminnan tiivistymisen tuloksena on haettu 4.2.2010 kolmea Leonardon liikkuvuushanketta: – OpsoPro Metropolitan, – OpsoPro Central ja – OpsoPro Northern. Suomen Opso ry on ”associated” partnerina näissä hankkeissa. Tervetuloa perustamaan alueellisia verkostoja ja liittymään mukaan!


Lataa ppt "KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google