Mitä Student Life on? Student Life on Jyväskylän yliopiston ja jyväskyläläisten kumppaneiden luoma toimintamalli, jonka fokuksessa ovat yliopistomme.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Hypermedian perusteet, Sami Hautakangas, TTKK, Hypermedialaboratorio Oppimisympäristöjen suunnittelusta © Sami Hautakangas, Hypermedialaboratorio.
1 Selvitysmiehen raportti Panu Kalmi. 2 Taustaa Työ on jatkoa viime kerralle esitetylle selonteolle. Selvityksen osan 2 muodostaa viime kerralla esitetyt.
Student Life –toimintamalli oppimisen tukena OPINTOASIAINPÄIVÄT 2013 KARI PITKÄNEN.
Työpaja Maanantaiaamuna kotona  Lukujärjestyksen tarkistus  Missä opiskelen?  Mitä opiskelen?  Mitä materiaalia tarvitsen?  Kun valitsen.
W w w. a o k k. f i VERKKO-OHJAUS Aihetta tarkastellaan ohjauksen valmistelun ja ennakoinnin sekä opiskelutoiminnan ohjauksen näkökulmasta. HAMK Hanne.
Mohammed Kertoo itsestään:
 Johdanto  YouTube  YouTuben hyödyntäminen  Yhteenveto.
Turun perusopetuksessa
YLIOPISTO-OPISKELUSTA JA OPISKELIJA-KULTTUURISTA
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Lukio-opiskelusta Syksy 2014.
Kemi-Tornion ja Rovaniemen ammattikorkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi 2005 Minna Viuhko Otus rs
TERVETULOA!. Päivän teemat -Ohjauspalvelut Kareliassa -Karelian kuulumiset -Uudistunut korkeakoulujen yhteishaku -Karelian toimijat ja opiskelijakunta.
Restonomi Opetussuunnitelma 2005
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Analyysi Analyysi = kreik. irrottaa: hajottaa osiinsa, eritellä, jäsentää. voi käsitteellisesti tarkoittaa kahta erilaista asiaa: muotoanalyysi: miten.
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
O PPILAITOKSEN ARVIOINTI 2014 Opiskelijakyselyn tulokset.
1 Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskus Työvalta / Kaarnakorpi, Laine, Muotka, Ovaska ”Tekemällä oppii!” - Liiketalouden perustutkinto.
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
PURKAAMO. Purkaamo -työskentelyn tavoitteet Orientoida ja aktivoida työyhteisöä opetussuunnitelmaprosessiin Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta.
Tutorkoulutus I vaihe Tervetuloa Tutortoiminnan tavoitteet Lisätä opiskelijan itseohjautuvuutta, parantaa opiskeluilmapiiriä ja motivaatiota, tuoda.
Jukka Vehviläinen, DiaLoog AMMATTISTARTIN SEURANTA VUONNA 2010 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä toteuttaa hankkeen, jonka aikana (v. 2010) suunnitellaan.
Vammaisten ihmisoikeudet Kommenttipuheenvuoro Esa Kalela Kuuloliiitto.
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Jatkohanke – Kainuun ammattiopisto
Opiskelijan ohjaus Prosessi- ja ympäristötekniikan osastolla Saara Luhtaanmäki Suunnittelija.
Naisen terveyden edistämisen erityiskysymyksiä, 1 ov
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Opettamisesta osaamiseen – kehittämisseminaari
Vieraskielisen koulutuksen haasteet Kansainvälisten asioiden kevätpäivät Tarja Hyppönen Turun yliopisto, BSRS.
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
KOLVI OY – Keuda, Omia, Luksia ja Varia, innovoiva ohjausyhteistyö Kolvi OY Keudan, Omnian, Luksian ja Varian innovoiva ohjausyhteistyö.
Atto-aineita työssäoppien Lappeenrannan toimipiste Pohjolankatu 12.
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
Hyvä yliopisto-opetus – vastuullisen opettajan ja opiskelijan roolit Elin Fellman-Suominen Åbo Akademi Pedaforum
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
W5W-toimintaa vuonna 2006 W5W.2 - Matkalla akateemiseksi osaajaksi ( ) Katariina Alha, W5W-projektipäällikkö, Oulun yliopisto Tommi Haapaniemi,
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Osaakko nää Optimmaa? ihmis-, oppimis- ja tiedonkäsitykset muuttuneet opiskeluesteiden vähentäminen opiskelijoiden ja opettajien.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja.
KTEP001 Terveystieteiden asiantuntijuus I - fysioterapia Korniloff, Sjögren Syksy 2015.
KYSELYT SOVELTUVUUSKOKEESSA Kuullun ymmärtäminen, kuinka hyvin hakija kykenee pitämään kuulemaansa tietoa mielessä, keskittymiskyky, ohjeiden ymmärtäminen.
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat. Ota elämä haltuun ja voi paremmin! o Mietityttääkö oma hyvinvointisi ja jaksamisesi? o Tökkiikö opiskelu? o Pohditko.
HYVY001 – Akateeminen opiskelukyky – muutakin kuin pisteitä Syksy 2012 (2 op.)
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat. Ota elämä haltuun ja voi paremmin! o Mietityttääkö oma hyvinvointisi ja jaksamisesi? o Tökkiikö opiskelu? o Pohditko.
Hommat haltuun! Kielten laitoksen aloitusinfo Marjo-Leea Alapuranen.
Uusien opiskelijoiden info Kirsi Pakkanen-Kilpiä Ensimmäinen vuosi opetellaan menestymään yliopistossa, muut vuodet opetellaan menestymään työelämässä.
OPISKELIJAN PAREMPAA TERVEYTTÄ Tutorin linkkipaketti opiskelijan terveyden, hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden edistämiseksi Opiskelu, opiskelutaidot.
Prosesseista palveluihin
SOSIAALITYÖN OPISKELIJOIDEN INFOPÄIVÄ
Tutoroinnin ja alkuohjauksen kehittäminen JY:ssa
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat
Löytyykö yhteinen linja? Tarvitaanko?
VI Ohjaamo-päivä Verkko-Ohjaus
Student Life - Hyvinvointisi tueksi
Hanna Laitinen Hyvinvointisuunnittelija Psykologian laitos / JY
Työpaikkaohjaajakoulutuksen kehittäminen Huippu –hankkeessa 2017
Kahdeksan edellytystä sujuvaan opinnollistamiseen
Osaamisperusteisuus todeksi – käytäntöjä ja työkaluja
HyMinä – hyvinvoiva minä Porukalla hyvinvointia?
Esityksen transkriptio:

Nuorison parasta tässä harrastetaan. Hanna Laitinen / Student Life Opiskelijatutoreiden koulutuspäivä 30.8.2014

Mitä Student Life on? Student Life on Jyväskylän yliopiston ja jyväskyläläisten kumppaneiden luoma toimintamalli, jonka fokuksessa ovat yliopistomme opiskelijat Tehtävänä on luoda opiskelijoille suunnattu malli, joka kattaa opiskelijuuden eri osa-alueet ja tukee sen tärkeissä, joskus kriittisissä vaiheissa (kokonaisvaltaisuus, tarvelähtöisyys)

Miksi? Yhteinen tavoite: sujuva opiskelu Vastuu: opiskeluedellytysten kehittämisvastuu on yliopistolla Student Life -työn tavoite: “tavoitteena on luoda optimaaliset edellytykset akateemiselle opiskelulle ja siinä tapahtuvalle oppimiselle sekä tukea myös muilla tavoin opiskelijoiden kehittymistä ja kasvua hyvinvoiviksi ja eheiksi yksilöiksi sekä monipuolisiksi osaajiksi.” Miksi?

Miten? - on prosessi - on resursoitu - vuorovaikutuksellista - verkostomaista - tehdään sekä yhdessä että itse - olemassa oleviin toimiin tukeutuvaa - kehittämistä siellä missä tarvitaan

HYVIS –toimintamalli: Mistä se koostuu? Hyvikset eli opiskelijoiden hyvinvointineuvoja ”Jokaisella ainelaitoksella on vähintään yksi HYVIS” Tällä hetkellä yhteensä 36 hyvistä, syksystä 2014 alkaen Hyvis myös kielikeskuksessa, Kokkolan Chydenius Instituutissa sekä 10 KV-hyvistä 2)HYVY001 Akateeminen opiskelukyky – muutakin kuin pisteitä ”Jatkossa 100% aloittavista perustutkinto-opiskelijoista suorittaa HYVY001-kurssin” Lukuvuonna 2014-2015 yhteensä 10 ryhmää 3)Opiskelijan Kompassi – hyvinvointiohjelma verkossa Kaikille JY perustutkinto-opiskelijoille

Mistä HYVIS-ohjauksessa on kyse? Matalan kynnyksen ohjausmalli, jossa opiskelijaa tuetaan hyvinvointiin liittyvissä asioissa. - saatavuus (lähellä opiskeluyhteisöä) - ajoissa - ajankohtainen tieto Kyse ei ole terapia- tai asiakassuhteesta, vaan hyvis on ns. opiskelijoiden tukihenkilö opiskelijan hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Luottamuksellisuus! - ohjaa asiantuntijoille - opiskelija tulee kuulluksi - esittää vaihtoehtoja - rakentaa siltoja, sekä antaa neuvoja kuin toivoakin Minusta tuntui, että asioistani oikeasti välitetään.

Hyviksen kanssa voi jutella esimerkiksi (mihin opiskelijat ovat hakeneet tukea) opiskeluissa jaksamisen vaikeuksista ajan- ja arjenhallintaan liittyvistä kysymyksistä itsetuntoa nakertavista asioista motivaatio-ongelmista ongelmista yksityiselämässä terveyteen liittyvistä huolista opiskeluun liittyvistä haasteista (esim. oppimisvaikeudet)

Akateeminen opiskelukyky – muutakin kuin pisteitä: Kurssin lähtökohdat

Akateeminen opiskelukyky – muutakin kuin pisteitä: Sisällöt Kurssi ei tuntunut pakkopullalta, vaan tärkeältä oman itseni kannalta.

Opiskelijan Kompassi – hyvinvointiohjelma verkossa Tavoitteena on edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja itsetuntemusta sekä erityisesti lievittää stressiä, ahdistusta ja masennusta Tarjoaa eväitä ja työkaluja jaksamiseen ja erilaisiin ongelmiin, joita opiskelija opintojensa aikana kohtaa Arvo-, hyväksyntä- ja mindfulness-pohjainen ohjelma Opiskelijalla on mahdollisuus valita itsenäinen tai tuettu polku lue lisää linkki -symboli

Kampuspiknik Ja yksi juttu vielä… Agoran nurtsilla ja rannassa, Mattilanniemi  2.9.2014 kello 15:30 – 18:00 Talo tarjoaa musaa ja murkinaa. Mukaan tarvitset vain kevyttä mieltä, kavereita ja peffanalusen

Lisää tietoa jyu.fi/studentlife Te teette hyvää työtä hyvällä meiningillä. Se kompensoi noita muita ongelmia todella paljon.