Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SPL Päätoimisten Coaching-ohjelma
Advertisements

Järjestökoulutus Pieti & Korhonen Co
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Verkko-opetuksen laatutyöpaja Vopla-seminaari
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
A w a i l a b l e Ammatillista täydennyskoulutusta kansainvälisissä tai kulttuurisesti monimuotoisissa työyhteisöissä ja monikulttuurisessa asiakastyössä.
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Työhyvinvointi PK-yrityksessä Leena Niemistö toimitusjohtaja LT, fysiatri Munkkivuori Kamppi Lassila.
Työhyvinvoinnin tekijät Akavan Erityisalojen työmarkkinatutkimusten tuloksia Tiivistelmädiat
Laatujärjestelmät organisaatioiden kehittämisen ja johtamisen näkökulmista Kaisa Sariola JTO.
Työnohjauksella laatua lapsen päivään
Taide on terapiaa! Jorma Heikkinen Tsemppi talo,
Työnohjauksen mahdollisuudet johtamisen ja esimiestyön täydennyskoulutuksessa Seija Ollila
YHTEISÖLLISYYDESTÄ TYÖHYVINVOINTIA
JOHTAJIIN KOHDISTUVAT ODOTUKSET
Turun esi- ja perusopetuksessa
Kulttuuri ja taide työyhteisöjen tukena — mitä vaikutuksia?
Lapselle hyvä päivä tänään
Miellekartta ja kuvakollaasi Virikkeitä hiekkavalukorujen suunnitteluun Helena Vuorio 2007.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
TYÖHYVINVOINTI- MITÄ SE ON VAI ONKO SITÄ?
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla Tapio Malinen
A4. Argumentointi ja retoriikka
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
PAKSUNAHKAISUUDESTA SUURISIELUISUUTEEN
TYÖHYVINVOINTI SEURAKUNTATYÖSSÄ 2007
AKTIIVINEN KOULUPÄIVÄ IDEAIMURI. Ideaimuri –työskentelyn teema: HYVÄ KOULUPÄIVÄ LUOSTARIVUOREN KOULUSSA JA MITEN VOIMME SITÄ EDISTÄÄ?
Ajattelee ja tuntee? Näkee? Sanoo ja tekee? Kuulee? KipupisteetOnnistumiset.
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki
Työkykyjohtaminen Serviisissä
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
LUENTORUNKO: Mitä työnohjaus on Työnohjauksen muodot
Hyvän Työyhteisön Toimintaperiaatteet
10/2009 © Copyright Tekes Kilpailukykyä ja työelämän laatua Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen rahoitus (TYKE) Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen.
Työaika-autonomialla kohti työhyvinvointia
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
Yleislääkäripäivät 2013: Kollegan työkyky
Opettajatuutori (Laurea/ Leppävaara /marata)
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
Poimintoja Sanomalehti opetuksessa -kyselystä. Kartoitimme Sanomalehtien Liitossa opettajien kokemuksia sanomalehden opetuskäytöstä, Sanomalehtiviikosta.
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
DIALOGI Dialogi on kahden tai useamman ihmisen vuoropuhelua.
YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELUN HYVÄT KÄYTÄNNÖT
ASLAK – työsuojeluvaltuutetun kokemuksia Työympäristöseminaari Työsuojeluvaltuutettu Heleena Havulehto.
W w w. h a m k. f i HYVÄ JA TUOTTAVA TYÖELÄMÄ TYÖYHTEISÖN DYNAAMINEN VALMENNUS mi.
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
Hyvinvointialan yrittäjän hyvinvointi
Kilpailijan starttikurssi
Opetuksen laadunvarmistus Anna Parpala Tutkija, koordinaattori Korkeakoulutuksen laatua varmistamassa –seminaari Kuopiossa
Aloitusseminaarin ohje
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
Työhyvinvointi työnantajan näkökulmasta A-klinikkasäätiön työsuojelun työkokous Hämeenlinna Kirsti Aalto.
HYVY001 – Akateeminen opiskelukyky – muutakin kuin pisteitä Syksy 2012 (2 op.)
Uusi, Innostava, Oivalluksia Synnyttävä VÄLINE TYÖYHTEISÖILLE MYÖNTEISEN TYÖHYVINVOINNIN VAHVISTAMISEEN: Voimaa työhön -lautapeli Mindgame.
Työn imu ja työn kuormittavuus pienissä järjestöissä
PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op
PedaCoach Oppia ikä kaikki mahdollistaa verkostolleen Pedacoach -toimintaa oman toiminnan pedagogiseksi kehittämiseksi Tavoitteena pedagogisen ja didaktisen.
Kaiku yhteistyöryhmä 2016 Kuvat: Raquel Benmergui #kehukiita
PedaCoach Oppia ikä kaikki mahdollistaa verkostolleen Pedacoach -toimintaa oman toiminnan pedagogiseksi kehittämiseksi Tavoitteena pedagogisen ja didaktisen.
Hyvinvointitiimit – I työpaja
Kulttuurienvälinen viestintä
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Suomen Ensiapukoulutus
Työelämä muuttuu, opettajan työ muuttuu – johtamisen on muutut- tava
Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014 Oppia ikä kaikki -hanke tarjoaa verkostolleen mahdollisuuden kehittää työyhteisöjään ja antaa työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen. Verkoston toimijoilla on mahdollisuus joko alueellisesti tai muussa luonnollisessa kokoonpanossa valita puolipäiväisistä teemoista itselleen sopiva valmennuskokonaisuus.

Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen: Arjen työkaluja yhteisöllisyyden johtamiseen työhyvinvoinnin näkökulmasta Sisältö Mitä on johtaminen oppilaitoksessa? Mihin johtamisella pyritään? Mitä on yhteisöllisyys? Mistä se syntyy, miten se syntyy? Mitä merkitystä yhteisöllisyydellä on? Kuka on vastuussa yhteisöllisyydestä? Miten yhteisöllisyys liittyy työhyvinvointiin? Miten yhteisöllisyyttä johdetaan ja kehitetään sekä mitataan? Mitä keinoja johtajalla on suunnitelmalliseen yhteisöllisyyden johtamiseen ja kehittämiseen? Mistä tiedetään, että työpaikalla toteutuu positiivinen yhteisöllisyys? Miten sitä mitataan ja arvioidaan? Millaisia käytännön ohjelmia ja keinoja on yhteisöllisyyden parantamiseen? Näkökulmat ja aiheet: asiat ovat kunnossa – sen myötä syntyy työrauha ja luottamus johtaminen ja esimiestyö ovat yhteisöllisyyttä tukevaa kulttuuri ja arvot ovat yhteisöllisyyttä tukevaa työpaikan pelisäännöt toimivat selkärangan rakentajina jokaisella on vastuu omasta käytöksestään, teoistaan ja sanoistaan

Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen: Työhyvinvoinnin erityispiirteet opetusalalla Sisältö Millainen on opetusala työpaikkana? Mikä sille on luonteenomaista? Mikä on ”normipäivä” Mistä tunnekuorma tulee? Mitä se on? Miten tunnekuorma otetaan vastaan? Mitä siitä voi seurata? Miten työpaikka voi tehdä luodakseen terveellisen ja opetushenkilökuntaa tukevan työyhteisön? Miten ihminen käsittelee tunnekuormaa? Mitkä ovat yksilöllisiä eroja? Mitkä ominaisuudet, asenteet ja keinot auttavat tunnekuorman vastaanottamisessa ja purkamisessa? Positiivinen psykologia – mitkä ovat myönteisyyden ja positiivisuuden lähtökohdat ja miten niitä voi vahvistaa Mitä on psykologinen pääoma? Miten itseluottamus, toiveikkuus, sitkeys ja optimismi auttavat tunnekuorman kannossa ja purussa? Miten niitä voi vahvistaa? Millaisia käytännön keinoja on tunnekuorman purkamiseen mitä työpaikka voi tehdä mitä ihminen voi itse tehdä

Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen: Opettajan oma rooli työhyvinvoinnin tekijänä Sisältö ” Häneen voi luottaa asioissa ja ihmisenä” Mitä on työhyvinvointi Mistä työhyvinvointi syntyy, mitkä ovat työhyvinvoinnin peruspilarit Kuka vastaa työhyvinvoinnista? Jokaisen vastuu ajatuksistaan, teoistaan ja sanoistaan, myös tunteistaan Tunteiden vastaanottaminen; keinoja Miten jokainen voi vaikuttaa työhyvinvointiin ja lisätä työyhteisötaitoja Miten myönteisyyttä voi lisätä omaan työhönsä Miten voi lisätä myönteisyyttä ympärilleen

Ilmoittautuminen Valitse edellä olevista 3:sta teemasta organisaatiotanne parhaiten palveleva yhden, kahden tai kolmen kerran kokonaisuus Ensimmäisen teeman kohderyhmänä on organisaatioiden johto Toinen teema on tarkoitettu koko työyhteisölle Kolmas teema on opetushenkilöstölle Valmennuksen toteuttaa Henkilöstövalmennus Tiina Kauppi Valmennukset alkavat syksyllä 2014 Ilmoittautuminen projektipäällikkö jonna.tuovinen@sasky.fi