Luennoitsijan nimi. Olemme olemassa, koska yhteiskunta haluaa varjella elämää, kulttuuria, omaisuutta, toimintaedellytyksiä Arvot, palokuntahyveet, eettiset.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maarjakylä Silta Ihmisten Välillä Jaan Kallas.
Advertisements

Sosiaalinen media Iida Kiesi.
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
MIKÄ ON TIIMI?.
RAKENNEMUUTOKSET ARKKIHIIPPAKUNNASSA Pori Kaarlo Kalliala.
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
ELINIKÄISEN OPPIMISEN AVAINTAIDOT
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
Opettaja eettisenä kasvattajana Launonen Leevi, Opettaja eettisenä kasvattajana – historiallinen näköala kasvatusajattelun muutokseen.
Turvallisesti harrastuksiin Vinkkejä nuorten ryhmien ohjaajille ja vanhemmille.
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
Kouluttajakoulutus 2011 MONIMUOTOISUUS OSASTOSSA.
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN TYÖNHAUN POHJANA
Lions Clubs International MD 107 Finland Suomen Lions-liitto r.y./Lionsklubin johtaminen RJ/OE Lions-toiminta on meidän yhteinen iloinen asia.
VASTUUNTUNTO Ohjaus Käydään eettisiä keskusteluja (oikein, väärin). Kiitetään ja kannustetaan. Kontrolli Tarkastetaan tehtävät ja välineet. Vaaditaan,
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
HYVÄ MONIKULTTUURINEN KOHTAAMINEN Juha Parkkinen
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Juhani Tamminen ProAkatemialla vierailu 2014
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Tuomaroinnin periaatteet SJAL tuomarikoulutus 2013.
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
Työpaikkaohjaajan rooli. Opeta, näytä, selosta, kysy ja perustele; toimi hyvänä esimerkkinä Selvitä mitä, miksi ja miten työ tehdään; kerro työstäsi Rohkaise.
TYÖHYVINVOINTI- MITÄ SE ON VAI ONKO SITÄ?
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
VARHAINEN AVOIN YHTEISTYÖ Eettiset periaatteet Valtakunnallinen VARPU-verkosto Tutkimusprofessori Tom ARNKIL / Terveyden ja hyvinvoinnin.
LAPSEN OIKEUDET.
Yhdessä vahvemmaksi kasvaminen
LIONS-PERIAATTEET JA LIONS-ARVOT
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Lasten suojelu – jokaisen tehtävä AMK
Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016
1Ossi Eloholma Arvot Lionspiiri 107 N Apj- ja Lpj-seminaari Bykulla
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
OPETTAJUUS MUUTOKSESSA Ympäristö muuttuu, muuttuuko opetus? ”Luokan tulisi olla kuin urheilujoukkue: Opettaja on valmentaja ja oppilaat pelaajia” (Amissäätöö-hanke.
YHTEINEN IDEOINTI. Mitä yhteisiä työpäivään liikettä lisääviä asioita jo teemme? Kirjatkaa keskeisimmät asiat ylös. Voisiko joitain näistä asioista.
Toimintakyvyn arvioinnin etiikka
Kriisiviestintä – SRAL – MPK -yhteistyö
Teema tarkoittaa:  Elämässä ja arjessa selviytymistä  Hyvinvointia ja terveyttä  Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtimista eri tilanteissa, myös.
Työhyvinvointi JOULUKUU. Mitkä ovat kolme parasta asiaa työssäsi? © Työterveyslaitos 2016 ? ISTOCK.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
KANSALAISTURVALLISUUDEN TILA SUOMESSA näkökulma kansalaisten varautumisen tilaan ja resursseihin eri alueilla Tuula Kekki & Teija Mankkinen
Diaesitys työterveyshuollon esimiesten vertaisfoorumipilottiin Toisesta diasta alkaa esitys vertaistuesta. Voit lisätä tähän alkuun omaa tekstiäsi.
T IEDONHAKUPROSESSI Monta tärkeää vaihetta. M ISTÄ HAKISIT TIETOA ? Sukusi vaiheista Aleksis Kivestä Kauhavan nuorisovaltuuston päätöksistä Lauseennvastikkeista.
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
Terveyden määritelmät
Humanismi.
Tiimikoulu Raimo Laaksonen ja Vesa Joutsen
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Kotka Suomen Romanifoorumi.
Etiikka MORAALI ETIIKKA (lat. mores, ’tavat’)
Fenomenologia.
Temperamentti.
Lions tietoa uusille jäsenille
Jyväskylä Arto Riihimäki SEL ry.
Työhyvinvointi JOULUKUU.
Tulkkauksen merkitys oikeusturvan toteutumiselle
IPPO-MALLI Toimintamalli opetuksen
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys

Luennoitsijan nimi Kouluttajille:
Yhteenveto: Kohtaamisen kulmakiviä
SPPL Arvotyöpaja Kuopio
Päämajasymposium Mikkeli Reijo
Kaveritaidot.
Esityksen transkriptio:

Luennoitsijan nimi

Olemme olemassa, koska yhteiskunta haluaa varjella elämää, kulttuuria, omaisuutta, toimintaedellytyksiä Arvot, palokuntahyveet, eettiset periaatteet, käyttäytymisohjeet – ne ovat aina olleet itsestään selvä osa arkeamme

Ammatillisuus 1.Inhimillisyys 2.Tasapuolisuus 3.Vapaaehtoinen kurinalaisuus 4.Jatkuva valmius 5.Nopeus 6.Luovuus 7.Ehdoton luotettavuus 8.Rohkeus

Nopea toiminta ja maailman nopea muuttuminen edellyttävät kiteytynyttä tapaa ilmaista arvot Arvoja tarvitaan muuhunkin kuin operatiiviseen toimintaan Yhteiskunta on moniarvoistunut Ympäristönäkökulmat ja yhteiskuntavastuu ovat korostuneet – ja korostuvat edelleen

Laaja-alainen työryhmä Alkukartoitus (300 ehdotusta) Arvokandidaatit Työskentely Seulominen Kokoaminen

1.Suunnittelu 2.Motivaatio 3.Uskottavuus 4.Historia 5.Uudistuminen

Arvo on asia, jonka pidämme tärkeänä. Arvot ovat –valintoja –yleisiä päämääriä –vakaumuksia –yhteinen tahtotila

Olemme turvallisuusalalla. Turvallisuus on –faktaa – se on hoidettu hyvin tai huonosti –kokemusta – faktoista huolimatta ihmiset kokevat turvallisuuden eri tavoilla. Johtopäätös –meidän on toimittava oikein –meidän on annettava oikeita mielikuvia

Toimimme kaikissa tilanteissa ihmisarvoa kunnioittavasti. ”Kaveria ei jätetä.” Olemme tasapuolisia sekä toisiamme kohtaan että pelastustehtävissä. Arvostamme moniarvoisuutta, erilaisia yksilöitä ja kulttuureita. Otamme vastuun ympäristöstä.

Meillä on kaikessa työssämme ammatillinen ote ja noudatamme korkeaa ammattimoraalia. ”Homma hoidetaan – ei sählätä.” Uudistamme ja päivitämme jatkuvasti sekä osaamistamme että teknistä välineistöämme. Osoitamme arvostusta omalle ja toisten osaamiselle. Käytämme resurssejamme tarkoituksenmukaisesti ja tehokkaasti.

Meihin voi aina luottaa ihmisinä ja organisaationa. Täytämme tehtävämme luotettavasti ja varmasti. ”Luottamusta ei petetä.” Teemme yhteistyötä keskenämme ja sidosryhmiemme kanssa. Sitoudumme vapaaehtoiseen kurinalaisuuteen. Olemme jatkuvasti valmiit.

Esityksen ensimmäinen osa päättyy tähän. On tauon paikka. Seuraavia dioja voi hyödyntää tauon jälkeen tai erikseen sovittavissa tilanteissa.

Pelin henki on, että arvoihin voi aina vedota. Jos joku toimii mielestäsi arvojen vastaisesti, tehtäväsi on ottaa asia puheeksi – tietenkin arvostavalla tavalla, keskustellen. Jos joku vastaavasti kyseenalaistaa toimintaasi, asiasta ”ei kannata ottaa herneitä nenään”. Arvoihin vetoamisesta ei tule tehdä kevyttä huulenheittoa tai piukkapipoista tärkeilyä.

Jokainen yksilö vastaa ennen kaikkea omasta tavastaan toimia. Vaikka kaikki muut rikkoisivat arvoja vastaan, yksilön velvollisuus on huolehtia siitä, että itse toimii arvojen mukaisesti.

Haluat antaa kriittisen palautteen. Koet, että sinua on kohdeltu epäoikeuden- mukaisesti. Havaitset kalustossa vian. Työtehtävä päättyy juuri ennen kotiinlähtöäsi ja paikat ovat epäjärjestyksessä. Tämäntyyppisiä keissejä voisi mietti useita – sellaisia toistuvia ja ehkä joitakin hankaliakin.