Kanuuna seminaari Seinäjoki 14.11.13.  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Advertisements

“Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen” -NOPS – hankkeen alueseminaari Laurea Pirkko Rimpilä-Vanninen NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn.
Jukka Vehviläinen, DiaLoog Tieto nuorten palveluiden tukena Nuorten elinolot -seminaari Forssa.
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
KYSYMYKSIÄ ITSEARVIOINNIN AVUKSI
Hypermedian perusteet, Sami Hautakangas, TTKK, Hypermedialaboratorio Oppimisympäristöjen suunnittelusta © Sami Hautakangas, Hypermedialaboratorio.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
Markus Söderlund Kanuuna-seminaari, Tampere Miksi ja miten nuorisojärjestöjen työtä kannattaa arvioida? #nuorisojärjestöt #laatu #arviointi #palaute.
Vapaaehtoisten ääni esiin Ray-rahoitteisessa toiminnassa
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN TYÖNHAUN POHJANA
Perintä. Yleistä Olio-ohjelmoinnin menetelmä muodostaa uusia luokkia aiemmin määriteltyjen luokkien avulla Luokka saa automaattisesti käyttöönsä kaikki.
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
5 Jotos, polku osallisuuteen Tampere Muutama ajatus osattomuudesta a la C. Wright Mills.
Lastensuojelun avohuollon tukitoimet vuotiaille Keski- Suomessa Opinnäytetyö Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylän ammattikorkeakoulu Sini Moberg.
Palautteen olemuksesta
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Oriveden Kokoomus ry Seurakuntavaaleja vietetään vasta syksyllä, mutta jo alkuvuodesta on tehty päätöksiä koskien esimerkiksi ennakkoäänestyspaikkoja.
Tapio Kuure Tutkija, Sosiaalikehitys Oy Valtio-opin dosentti
ISO 9000 –sarjan uudistus – Mikä muuttuu?
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Small World - Big World Tavoitteena kouluhyvinvoinnin lisääminen – teoreettisena viitekehyksenä Päivi Hamaruksen Vaakamalli Vaihdetaan kiusaamiseen puuttumisen.
Katsomusopetus Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Valmennuskurssi sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmaan
11 Tavoite: tietää taloushallinnon roolin yrityksen toiminnassa Osaat kuvata esim. seuraavia asioita: – Yleisen l. ulkoisen laskentatoimen ja sisäisen.
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
TUOTTAVAA YRITYSTEN PALAUTTEENHALLINTAA Suomen Yrittäjät Yrittäjyysalan tutkintotoimikunta Yrittäjäkoulutuksen vaikuttavuus.
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Nuorista voimaa ja osaamista alueelle Mikkelin Tiedepäivät 2010 Katja Komonen, tutkimusjohtaja Juvenia – Nuorisoalan osaamiskeskittymä.
LIIKUNNASTA HYVINVOINTIA - SEMINAARI Turun lyseon koulu Kello
Yhteistyö oppilaitoksen ja päiväkodin kanssa - opiskelijanäkökulma Tarja Vakimo, HDO Ammattiin kasvua varhaiskasvatuksen kentällä –seminaari
Poimintoja Sanomalehti opetuksessa -kyselystä. Kartoitimme Sanomalehtien Liitossa opettajien kokemuksia sanomalehden opetuskäytöstä, Sanomalehtiviikosta.
Viestintäsuunnitelma
Mihin metsiä käytetään tulevaisuudessa? – Ota kantaa -kyselyn tulokset
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 11 - Teemu Mutanen Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 / 1 Lisätiedon arvo.
Vertaisohjaajatoiminta - itsearviointi ja auditointi 3/29/2015Tommi Ripatti / Nuorisoasiainkeskus.
Katsomusopetus Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 15 – Anna Matala Optimointiopin seminaari - Syksy 2008 Kotitehtävän ratkaisu Anna Matala.
Sukupuoli. Ikä: Ikäryhmä Asuinympäristö Opiskelu.
Pornaisten OPS-veso mika waltarin koululla
Kilpailijan starttikurssi
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Ops seminaari Askola.
Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Nuorten hyvinvoinnin indikaattorit Jenni Similä Suunnittelija.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
Viestintä ja tiedottaminen Kuinka viestinnästä saadaan vaikuttavaa? Kuinka muut nuoret tavoitetaan tehokkaasti? Miten tiedotteemme lyö läpi mediassa?
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Ongelmanratkaisu (1.) -ongelmana voidaan pitää tilannetta jossa on tavoite (>muutos) muttei keinoja tavoitteen saavuttamiseksi. Arkipäivän ongelmia esim:
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
Aikuisten uraohjaajien erikoistumiskoulutus
Kanuunan teemaseminaari SALO
Hyvinvoinnin integroidut toimintamallit
TE3 - TUTKIMUS 1-3 hlö:n ryhmissä JOKIN TERVEYSTOTTUMUS
Aineettoman pääoman merkitys organisaation menestymiselle - Antti Lönnqvist
Taloudellisesta arvioinnista
Ajanhallinta opiskelussa
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Kaupunkistrategian laadinta
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Esityksen transkriptio:

Kanuuna seminaari Seinäjoki

 Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius määrittelyssä eri ajatus – mukana on ohjelmallinen lähtökohta. Kun määritellään hyvinvointia ja siihen mittaristoa, tällöin syntyy myös hyvinvoinnin tukemisen suunnitelma ja ohjelma  Tästä syystä pitää miettiä tähän johdon tuki ja myös poliittinen ohjaus/hyväksyntä

 Mikä rooli on subjektiivisilla ja objektiivisilla mittareilla? ◦ Esimerkkinä koulutustaso – tietääkö alhainen koulutustaso automaattisesti hyöty  Oleellista on toimintavalmiudet : terveys, tunteiden hallinta, yhteys toisiin jne.

 Esimerkiksi onko sinulla mahdollisuus harrastaa niitä asioita, joita haluat?  Rinnalla voidaan kuitenkin mitata myös sitä, kuinka monet harrastavat mitäkin  Esiin tulee varmasti esiin alueiden eriarvoisuus – johtaa poliittisiin päätöksiin toimintojen suuntaamisesta  Miten eri toimijat saadaan sitoutumaan ohjelmaan?

 Tietoa on, mutta sen vaikutus toimintaan ei ole vahva – yhteys ohut  Mitä toiminnoissa tarkoittaa vaikkapa se, että yksinhuoltajia on paljon?  Mittakaavat – mitkä asiat ovat pieniä ja alueellisia ja mitkä ovat laajoja – yhteiskunnallisia kysymyksiä?  Alueellisten toimintojen tulisi keskittyä käytännön toimintaan ja yhteiseen tekemiseen – kyse on myös toimintojen

 Isossa kaupungissa ilmiöiden haltuunotto vaatii tilastollisesti merkittävää tietoa  Toisaalta tarvitaan pienemmän mittakaavan tiedon hankintaa, alhaalta ylöspäin – tavoittamaan ns. hiljaista tietoa  Raskas tilastollinen menetelmä ei sovi pienelle alueelle  - tavalla tai toisella kerätty ns. jalkautuva malli  - esim. varhaiskasvatuksen tiedon hyödyntäminen

 Esimerkiksi tunnusluvut ovat teettäneet työtä ja vaatineet aikaa…mittaaminen ei ole alan perinnettä…  Merkitykselliset vertaisryhmät!  Voiko harrastaa yksin? – vrt. lintubongaus

 Nuorten aito osallisuus!  Kaupungin palvelut laajasti – nuoret käyttävät laajasti erilaisia palveluita  Miksi emme saa yhteen erilaisia kyselyitä?  Mikä kannattaa selvittää valtakunnallisesti? Ja mikä alueellisesti räätälöiden  Mikä on laajojen tutkimusten, kuten kouluterveyskyselyn ja nuorisobarometrin asema? Ja kuinka niitä käsitellään yhteisesti?

 Miten ryhmien tuloksellisuutta ja toimivuutta arvioidaan ja mitataan?  Tulisiko Kanuunalla olla jokin rooli tässä?  Mikä on laadukasta monialaista lasten- ja nuorten palveluiden ohjaustyötä?  Nostettiinko esiin oikeita kysymyksiä, miten niitä edistettiin ja saatettiin päätökseen  Laatukriteeristö monialaiselle ryhmälle?! Vrt. huoneentaulut ja muistilistat