Uusia avauksia ja jatkotyöskentelyn tarvetta Pohjanmaan välityömarkkinoilla TRAPPAN - portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta -hankkeen ulkoinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
/ R. Djupsund. •Maaliskuu 2013: alle 25-v. työtöntä työnhakijaa. •Vuosittain noin 8–10 % ikäluokasta ei jatka peruskoulusta toiselle.
Advertisements

Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki
VASITE-HANKE Ohjausryhmän kokous KESKEISET TOIMENPITEET Työnhaun ohjaus, työnhakupalvelu ja urasuunnittelu 2. asteelta valmistuneille Urasuunnittelu.
Koti On Paras SLU –alueiden perheliikuntahanke KOTIPA.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Myynnillä menestyvintä yritystä etsimässä Johanna Vuori
Välityömarkkinoiden Toimijakartta
Suupohjan seutuportaali –hanke
Etelä-Kymenlaakson kuntien turvallisuussuunnitelma
Päihde- ja mielenterveystyö kehittäminen Lahden perusterveydenhuollossa Tiina Saarinen Kehittäjä-päihdetyöntekijä, sairaanhoitaja AMK Välittäjä 2009 –hanke,
Kyläsuunnittelumalli
Yrittäjien ohjaajapankki Pirkanmaan oppisopimuskeskus
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Turvallisuussuunnitelma 2010 RA-SK Oy Marko Lahtinen.
Veli-Matti Karppinen 2006 Nakertaja – Hetteenmäen kyläyhdistys ry.
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Anu Portti Laatupäällikkö
Oulun seutu KOKO KOKO , Rovaniemi - Mitä tällä hetkellä tehdään - Mitä suunnitelmia ja tavoitteita vuodelle Mitä alustavia.
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
HYVÄ-DIILI luonnos /pj HYVÄ DIILI –VERKOSTO Opso-järjestäjien hallitus /Luonnos SUOMEN OPPISOPIMUSKESKUSTEN.
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
Seurantaa kehittämässä Ammattistartti-seminaari Jukka Vehviläinen / DiaLoog.
Tuetusta itsearvioinnista Paletti-hanke
TRAPPAN Portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta Projektipäällikkö Johanna Torppa Projektikoordinaattori Merja Virkkala.
1 4. Itsearviointiprosessi - yhteys sopimusohjaukseen Osallistujat/kohderyhmä Sosiaali- ja terveystoimen kaikki tulosalueet osallistuvat itsearviointiprosessiin.
Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittämishanke KaaSu Palvelun tuottaja kehittämässä palveluprosessin seurantaa Kaakkois-Suomen.
Potku-hanke Sastamalan perusturvakuntayhtymän alueella
MONIALAINEN LIIKKUVA TUKI HAJAUTETTUUN ASUMISEEN Arviointityöskentely
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
Tampereen kaupunkiseudun seutuyhteistyön arviointi Työsuunnitelman esittely Kauko Aronen Merkinnät kjk Esityspaikka/tapahtuma pp.kk.vvvv.
Työllisyysportti – työväline työllisyydenhoidon toimijoille
NOPS –hanke 2010 Pirkko Rimpilä-Vanninen, projektipäällikkö Laurea 2010.
Viestintäsuunnitelma
Hankeverkostojen välisen yhteistyön merkitykset – VETO!! & LaStrada– hankkeet Laatustrategian toimeenpanon tuki – hankkeiden päätösseminaari.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Pilottihankkeiden onnistumiset, hankaluudet ja opinpaikat Veronika Honkasalo
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Vaikeasti työllistyvät – yhteinen haaste Kuntatalo Avaus Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen.
Työ- ja elinkeinokeskus EAKR- ja ESR-rahoitus Pohjois- Savossa 2007 – Microteknia, Kuopio.
Way Sosiaalinen tilinpito ja muu hankkeen asiakasseuranta - Way hankkeen takana kolme toimijaa (ELY-keskus, Hyvinkään kaupunki ja Pohjois-Uudenmaan TE-toimisto)
Innova Länsi-Suomen akk
W w w. h a m k. f i mi SELVITYS: KANTA-HÄMEEN OSAAMISTARPEET JA KILPAILUKYKYTEKIJÄT V Ylermi-hanke (Ylemmän korkeakoulutuksen osaamisrakenteen.
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Lähipalveluseminaari RAY Hyvän tahdon pelejä!
Outi Elonheimo Dosentti, LKT, kehittämisasiantuntija
© Turun Oppisopimustoimisto 2009 Nappaa Nuori Töihin oppisopimuskoulutuksella Varsinais-Suomessa joka kolmas päivä yksi nuori työllistyy oppisopimuksella.
TraiNet –tapaaminen Rajat ylittävä yhteistyö TURKU AMK Paneelikeskustelu.
AIKUISSOSIAALITYÖ OSALLISUUTTA TUKEMASSA Marja Paananen kehittäjäsosiaalityöntekijä.
OSKO –projekti Keski-Suomen työpajojen verkostoitumishanke itsearvioinnin näkökulmasta.
Sarana - Työelämän moniammatillinen oppimis- ja kehittämisareena - sosiaalialan pilotoinnista visioita hyvinvointialalle 4/2010-3/ Helsinki.
EAKR-rahoitteisten yritysten toimintaympäristöhankkeiden arviointi Business Arena Oy Satakunnan ELY-keskus Maija Saari.
Minno meets Innokylä - törmäyskohtia
Kelan tules-kuntoutuksen toteutuminen kuntoutujan ja kuntoutuksen palveluntuottajan näkökulmista Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu toteuttaa tutkimuksen.
Oulunkaaren toiminnallinen osakokonaisuus
Pakkaa pienillä paikkakunnilla - Forssan seudun malli
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Asiakaskuuntelut palveluiden kehittämisessä yöp
Arvioinnista arkipäivää
Osallisuutta tukeva toiminta: Savon OTE
Psykososiaalista tukea tarvitsevat
Palvelukulttuurin muutos
OTE’TTA TOIMINTAMALLIEN KUVAAMISEEN Mikkelissä
Kustannusvaikuttavuuden vertaissparraus - Sähköinen työkirja
Osatyökykyisille tie työelämään
Osatyökykyisille tie työelämään
Esityksen transkriptio:

Uusia avauksia ja jatkotyöskentelyn tarvetta Pohjanmaan välityömarkkinoilla TRAPPAN - portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta -hankkeen ulkoinen arviointi Loppuseminaari Sari Pitkänen, Sosiaalikehitys Oy Laura Jauhola tmi.

Arvioinnin tavoite 1. Hanketoiminnan arviointi Kehittämisprosessit Hankkeen resursointi 2. Hankkeelle asetettujen tavoitteiden toteutuminen Määrällisten tavoitteiden toteutuminen Laadullisten tavoitteiden toteutuminen 3. Hanketoimintaan liittyvän yhteistyön ja tuloksellisuuden arviointi eri toimijoiden näkökulmasta Yhteistyö ja tuloksellisuus Trappan -hankkeen toimijoiden näkökulmasta Yhteistyö ja tuloksellisuus asiakkaiden (työttömät työnhakijat) näkökulmasta Yhteistyö ja tuloksellisuus paikallisten yrittäjien näkökulmasta Yhteistyö ja tuloksellisuus yhteistyöverkoston toimijoiden (TE-toimistot, kuntien toimijat, muut kehittämishankkeet) näkökulmasta 4. Toimintamallin hyvät käytännöt sekä niiden mallintaminen ja levittäminen

1) Kirjallinen materiaali - hankkeen toteutuksesta ja tuloksista kertova materiaali: suunnitelma- asiakirjat, tilastot, väliraportit, hankkeen kokoama asiakaspalauteaineisto. 2) Sähköinen kyselyt sidosryhmille -hankkeen yhteistyöverkostoon kuuluville ohjausryhmän, TE-toimiston ja kuntien edustajille, alueilla toimiville muille hankkeille ja sidosryhmille sekä yrittäjille suunnattu sähköinen kysely. (33 vastausta)‏ 3) Haastattelut - hankkeen työntekijät (8 henkilöä)‏ -hankkeen kanssa yhteistyötä tehneet työnantajat (21 yritystä)‏ -työnhakija-asiakkaat (22 henkilöä)‏ 4) Arviointityöpaja - hankkeen työntekijöille järjestetty keskustelutilaisuus joulukuussa 2010 Arviointiaineistot

Keskeinen tulos yhteistyötahoilta kootusta aineistosta

Kehittämissuositukset kiteytetysti Jatkossa tarvitaan seutukunnallista -> kehittämistyötä, jota johdetaan ja toteutetaan entistäkin vuorovaikutteisemmin -> yhteistyötä työnhakijoiden ja työnantajien kannalta tarpeellisten ja hyödyllisten toimenpiteiden toteuttamiseksi - > yhteistyötä uusien toimintamallien, kehitettyjen mallien juurtumisen ja työllisyyden hoidon kumppanuuden kehittymiseksi

Kehittämissuositukset hanketyön kehittämiseksi Hankkeen loppuvaiheessa on tarpeellista panostaa tavoitteena olevan portaittaiseen malliin liittyvän kehittämistyön tavoitteellistamiseen ja aikatauluttamiseen. Seutukunnallisissa hankkeissa on tärkeää panostaa seudullinen kehittämiskokonaisuuden johtamiseen. Seutukunnallisissa hankkeissa on tärkeää kiinnittää huomiota alueiden välisessä yhteistyössä kehittämistyön vuorovaikutteisuuteen ja kehittämistyön tukemisen menetelmiin

Kehittämissuositukset työnhakija-asiakastyön kehittämiseksi Hankkeessa on tärkeää hyödyntää sen kokoamaa asiakasseurantatietoa myös laadullisten asiakastulosten näkyväksi tekemisessä ja hankkeen tulosten markkinoinnissa. Yksilö- ja työhönvalmennuksen onnistumisessa on keskeistä niiden asiakasvalinnan ja -ohjauksen toteutuminen, joten siihen tulee panostaa erityisesti myös jatkossa. Seutukunnilla tulee jatkaa yksilö- ja työhönvalmennusta tukevien toimenpiteiden kehittämistä ja panostaa erityisesti koulutusten kehittämiseen yhdessä eri toimijoiden kanssa.

Kehittämissuositukset työnantaja-asiakastyön kehittämiseksi Hankkeessa tulisi hyödyntää aktiivisemmin sen yhteistyötahoina toimivia työnantajia ja heidän tekemään vertaisuuteen perustuvaa markkinointia, kun se kertoo toiminnastaan ja tuloksistaan. Työvalmennussäätiöiden tulisi varmistaa yksilö- ja työhönvalmennukseen liittyvän työnantajia palvelevan rekrytoinnin tukimallin pysyvyys jokaisella seutukunnalla. Työvalmennussäätiöissä on tarpeellista jatkaa myös tulevaisuudessa uusien työnantaja-lähtöisten toimintamallien kehittämistä.

Kehittämissuositukset viranomaisten ja muiden välityömarkkina- toimijoiden kanssa tehtävän työn kehittämiseksi 1.Työvalmennussäätiöissä on tärkeää jatkaa haja-asutusalueelle soveltuvan työhönvalmennusmallin kehittämistä ja tuotteistamista. 1.Hankkeessa tehtyä seutukuntien rajat ylittävää välityömarkkinoiden kehittämistä tulee edelleen jatkaa sekä panostaa laadittujen suunnitelmien ja selvitysten toimeenpanoon. 1.Hankkeessa aikaansaatua tiivistä yhteistyötä on tarpeen jatkaa edelleen, jotta seutukunnille kehittyisi työllisyyden hoitoon aito kumppanuuden kulttuuri.