VAKIOMITOITETUT ASTIAT ELI GASTRONORM ELI GN GN- mitoitus määrittää suurkeittiössä käytettävien vuokien perusmitat Perusmitta on GN 1/1, jolloin astian reunojen pituudet ovat 325 mm ja 530 mm
VAKIOMITOITETUT ASTIAT ELI GASTRONORM ELI GN GN-mitoitus yksinkertaistaa keittiön toimintaa
VAKIOMITOITETUT ASTIAT ELI GASTRONORM ELI GN Laitteisiin ei jää hukkatilaa Ruoan säilytys, kypsennys, jakelu ja tarjoilu yksinkertaistuvat Laitteiden yhteiskäyttö mahdollistuu Ruoanvalmistuksen suunnittelu helpottuu Ruokaohjeet on mahdollista suunnitella siten, että ruoka-ainemäärät on ilmoitettu yhtä astiaa kohti -> kyseinen ruokalaji kootaan suoraan astioihin ja tulos on tasalaatuinen
Astiat valitaan käyttötarkoituksen mukaan GN-ASTIAN VALINTA Astiat valitaan käyttötarkoituksen mukaan Astia vaikuttaa hyvin paljon keitto- ja paistotulokseen sekä laitteiden käytön tehokkuuteen Valintaan vaikuttavat tekijät materiaali syvyys rei’itys mitoitus kädensijat
SYVYYS Mitä syvempi astia ja suurempi täytös on, sitä kauemmin kypsyminen ja kuumeneminen kestää Tavallinen syvyys 100 mm Kiertoilmauunissa paras tulos 65 mm, sillä ilma kiertää vapaasti Kappaletavaran kypsennykseen 40 mm, näin lämpö siirtyy tuotteeseen esteettömästi 150 mm ja 200 mm lähinnä tarjoiluun Jäiset tuotteet kypsennetään mahdollisimman ohuena kerroksena matalareunaisessa vuoassa
Lisää tietoa GN-astioista