VAKIOMITOITETUT ASTIAT ELI GASTRONORM ELI GN

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ASTIANPESU Astianpesun energiatehokkuutta edistäviä ominaisuuksia  Tiesitkö, että keittiössä käytetystä vedestä kulutetaan astianpesussa noin 80 % ja.
Advertisements

makramee-tekniikalla
Tuulen mittaus Tuulen nopeus mitataan pikamatkoilla 200 m:iin asti sekä pituussuuntaisissa hypyissä. Tuuli mitataan kilpailun jokaiselle suoritukselle.
RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto. RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto.
Vastuullisuus verkkokalastuksessa
Resistanssi ja Ohmin laki
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
RUOKATUOTANTO g Kuva: Tero Takalo-Eskola. RUOKATUOTANTO g Kuva: Tero Takalo-Eskola.
OHJEITA TARJOAJILLE TAMPERE Hankintapäällikkö Tanja Welin
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Paras aika tehdä kivitilaukset?. Riittävän ajoissa!
TAVARAN TILAAMINEN, VASTAANOTTO JA VARASTOINTI
FIT IN SEVEN SECONDS Patentoitu. Ovenpainikkeiden uusi sukupolvi Maailman ensimmäinen painikesetti oveen asennettuna seitsemässä sekunnissa Patentoitu.
EXtensible Markup Language
5 SÄHKÖINEN VOIMA.
Italian Italaia on valtiona nuori, nykyinen italia on muodostunut vasta 1800-luvun jälkipuoliskolla, mutta kulttuurihistoriallisesti Italia on vanha maa.
PALKANSAAJIEN TUTKIMUSLAITOS Perhevapaavalinnat ja perhevapaiden kustannukset sukupuolten välisen tasa- arvon jarruina työelämässä? Säätytalo
Dynamiikkaa Newtonin lait Kitkavoima Keskipakovoima , ympyräliike
Kertaus.
2.2 Schäfer-Gordon malli Gordon (Journal of Political Economy 1954), Schäfer (1957), Scott (JPE 1955) Vaihtoehdot joita vertailemme: Biologinen optimimointi.
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
TERVETULOA TUTUSTUMAAN TILOIHIMME. TOTEUTA HAAVEESI JA SOITA MEILLE!
Tekijänoikeudet ”Tekijänoikeudella tarkoitetaan laissa säädettyjä määräämisoikeuksia, jotka kuuluvat luovan työn tekijälle.” Lähde:
Maalämpö Kerää kallioperään, maaperään tai vesistöihin varastoitunutta aurinkoenergiaa ja geotermistä energiaa. Maalämpöpumppu tarvitsee toimiakseen sähköenergiaa.
LÄHIRUOKA – YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN RUOKA
2.4. Raja-arvo äärettömyydessä ja raja-arvo ääretön E.1.
SAGA Cook & Chill Ruoanlaittopaperi
HOX! Seitsemännellä luokalla oleva oppilas voi valita kotitaloutta kaksi tuntia joka jatkuu yhdeksännen luokan kevääseen saakka ns. pitkä valinta tai yhden.
Opintojen mitoittaminen ja kuormitus Laura Hirsto KT, Pedagoginen yliopistonlehtori
Osio 6.3 Ravi ntol akou lu Fatima kertoo… Video + monivalinta Fatima ja Leena keskustelevat..., Ääni, dialogipartikkelit aamu-
Fatima kertoo… Video + monivalinta Fatima ja Leena keskustelevat..., Ääni, dialogipartikk elit aamu- palaveri, video
Tuomarikoulutus 2002 Tuulen mittaus u Tuulen nopeus mitataan pikamatkoilla 200 m:iin asti sekä pituussuuntaisissa hypyissä. u Tuuli mitataan kilpailun.
HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ
18. Miksi kappale kaatuu Tavoitteet ja sisällöt Kappaleen painopiste
Maa Kiertää aurinkoa tekijä jarno.
Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat.
Taitava oppija Osaa yhdistellä tasapainoisesti erilaisia oppimistyylejä. On tietoinen siitä, miten itse oppii parhaiten. Pyrkii laajentamaan omia oppimisen.
15. Lämpöenergia luonnossa ja yhteiskunnassa
Oma koti - osaprojekti Kohti sujuvampaa arkea. Mistä on kyse? Tavoitteena on, että pystymme täyttämään kasvavan asiakastarpeen järkevästi siten, että.
14. Aine laajenee lämmetessään
Kappale 8 - Ad-Hoc verkkojen tehokkuus Tietoliikennetekniikan seminaari – Markku Korpi.
Laboratoriotyö Putoamiskiihtyvyyden määrittäminen Yksin tai parin kanssa.
Palovammakoulutus Iho ja palovamma Noora Rantala, fysioterapeutti Liisa Malinen, toimintaterapeutti.
Esityksen otsikko Arial 22pt Ala-otsikko Arial 14pt.
Elintarvikkeiden hygieeninen käsittely. Säilyvyyden parantaminen Kuivaaminen Suolaaminen Sokeri Pakastaminen Happamuuden säätäminen Pakkaaminen Säilöntäaineet.
Valmisruoat Pakasteet Kuivatut ruokavalmisteet Puolisäilykkeet Täyssäilykkeet.
13. Nopeus kuvaa liikettä Nopeus on suure, joka kertoo kuinka kappaleen paikka muuttuu ajan suhteen. Nopeus on vektorisuure. Vektorisuureen arvoon liittyy.
Puhtaanapito. Puhdistusvaiheet 1. Karkean lian poisto mekaanisesti, kaapimalla, 2. Esihuuhtelu ja liotus viileällä vedellä 2. Peseminen pesuaineen kanssa.
HOX! Seitsemännellä luokalla oleva oppilas voi valita kotitaloutta kaksi tuntia joka jatkuu yhdeksännen luokan kevääseen saakka ns. pitkä valinta tai yhden.
OMAVALVONTASUUNNITELMA SUVI KARTTUNEN, FLORENCE SALLINEN, ANTONIO LEPPE JA PIA HINDELL.
Sekoittamiskoneet ja käsityövälineet
Ruoanvalmistuksen perustyövälineet
Kuinka eläintuotanto voisi vaikuttaa ympäristöön?
Leipomisvälineet Kaulinta käytetään vehnäleipä-, muro- ja voitaikinoiden kaulintaan.   Voidaan käyttää myös murekemassojen levittämiseen helpottamaan.
Tervetuloa Innokylään
Kypsentämisvälineet Keitto- ja paistoastiat ovat liedellä käytettäviä kypsennys-astioita.   Keittoastioita on kattilat ja kasarit. Kasareita on 1- 3.
Kurssit lukion kolmantena vuonna
Ruokaa hygieenisesti.
Paistamisvälineet Paistamisvälineitä ovat paistinlastat ja pihdit.
Esivalmistusvälineet
Suoran yhtälön muodostaminen, kun suoralta tunnetaan 2 pistettä
Mikrobeja on kaikkialla mutta niitä ei näe paljain silmin
Mikrobiologia.
Hitausmomentti Lauri Nuuttila.
18. Miksi kappale kaatuu Tavoitteet ja sisällöt Kappaleen painopiste
4 Resistanssiin vaikuttavat tekijät
KOTITALOUS Syventävät opinnot 8-9 vuosiluokilla, taito ja taideaineet
Terveys ja maku samalla lautasella
Näkökulma sote-tietoaltaaseen ja yhteinen raportointipalvelu Pääarkkitehti Heikki Siltala Heikki Siltala.
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Esityksen transkriptio:

VAKIOMITOITETUT ASTIAT ELI GASTRONORM ELI GN GN- mitoitus määrittää suurkeittiössä käytettävien vuokien perusmitat Perusmitta on GN 1/1, jolloin astian reunojen pituudet ovat 325 mm ja 530 mm

VAKIOMITOITETUT ASTIAT ELI GASTRONORM ELI GN GN-mitoitus yksinkertaistaa keittiön toimintaa

VAKIOMITOITETUT ASTIAT ELI GASTRONORM ELI GN Laitteisiin ei jää hukkatilaa Ruoan säilytys, kypsennys, jakelu ja tarjoilu yksinkertaistuvat Laitteiden yhteiskäyttö mahdollistuu Ruoanvalmistuksen suunnittelu helpottuu Ruokaohjeet on mahdollista suunnitella siten, että ruoka-ainemäärät on ilmoitettu yhtä astiaa kohti -> kyseinen ruokalaji kootaan suoraan astioihin ja tulos on tasalaatuinen

Astiat valitaan käyttötarkoituksen mukaan GN-ASTIAN VALINTA Astiat valitaan käyttötarkoituksen mukaan Astia vaikuttaa hyvin paljon keitto- ja paistotulokseen sekä laitteiden käytön tehokkuuteen Valintaan vaikuttavat tekijät materiaali syvyys rei’itys mitoitus kädensijat

SYVYYS Mitä syvempi astia ja suurempi täytös on, sitä kauemmin kypsyminen ja kuumeneminen kestää Tavallinen syvyys 100 mm Kiertoilmauunissa paras tulos 65 mm, sillä ilma kiertää vapaasti Kappaletavaran kypsennykseen 40 mm, näin lämpö siirtyy tuotteeseen esteettömästi 150 mm ja 200 mm lähinnä tarjoiluun Jäiset tuotteet kypsennetään mahdollisimman ohuena kerroksena matalareunaisessa vuoassa

Lisää tietoa GN-astioista